Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

%23puolustusvoimat

YLE:n pilkkaohjelmille stoppi, osa 2

Onnistuikohan YLE ampumaan jo modernin digiajan ”Mainilan” laukaukset? YLEn toiminta näyttää Suomen turvallisuuden kannalta yhä arvelluttavammalta. US-blogi 28.1.2017 ...”Tämän roolin mukaisesti ainoana linjana (YLEn) näyttää olevan se, kuinka vahingoittaa Suomen ja USAn suhteita niin paljon kuin mahdollista”

Suomen puolustus, sovitellaan!

Keskustelua on käyty puolustuverosta!

Suomi on demoktraattisesti hallittu maa. Edustajat valitaan valitaan vaaleilla. Muodostuu eduskunta.  Eduskunnan enemmistöpuolueet enemmän tai vähemmän sopuisasti muodostavat hallituksen (virkamieshallitus tai eduskunnan vähemmistöä edustava hallitus on poikkeus)

Maan hallituksessa on puolustusmininisteri, Suomessa on käytössä myös yleinen asevelvollisuus, koulutuksineen. Armeijakin on; valvoo ja tarkkailee tilannetta.

Myös maamme sisäinen ilmapiiri on maamme itsenäisyyttä puolustava!

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko - nostoja valiokunnista

Turvallisuus on teema, joka on aina ajankohtainen. Valtioneuvoston ”Ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko” lähetettiin eduskuntaan kesäkuussa. Lisäksi syksyllä tai alkuvuodesta tulee käsiteltäväksi ”Puolustuspoliittinen selonteko”.

Ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta on toistaiseksi valmistunut kolmen eri valiokunnan näkemykset. Nostan jokaisesta lausunnosta yhden kohdan, jota kommentoin.

Tulevaisuusvaliokunta:

Onkohan Jussi Niinistöstä sittenkään puolustusministeriksi?

Tuore puolustusministeri Jussi Niinistö on ollut varsin railakas tekemisissään. Jäljempänä tässä kirjoituksessa on muutama esimerkki hänen lausunnoistaan ja tekemisistään siltä ajalta, kun hän on ollut puolustusministerinä 29.5.–27.8.2015 välisen ajan, siis vain kolme kuukautta.

Turvallisuuspolitiikan täyskäsi

Eduskunnassa käsiteltiin kuluneella viikolla varsin värikkäinkin sanankääntein Juha Sipilän hallituksen strategista ohjelmaa. Perinteinen suomalainen konsensuspolitiikka sai jatkoa, kun hallitus sopi ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjoista. On erittäin tärkeää pitää tosiasiallisesti kiinni puolustusvoimien budjetin korottamisesta parlamentaarisen selvitysryhmän esittämällä tavalla.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä