Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Perinne

Vapaus pommittaa täsmämielipitein

Nykyajan Elias Lönnrot keräisi kansanviisaudet suurimmaksi osaksi netistä. Säästyisi kävelemisen taakka pitkin korpia ja Itä-Karjalan kylänraitteja.

Netin suurimmat viisauden kertymät ovat juuri niissä vapaissa palstoissa, joihin kuka vain voi aatteensa kantaa ja antaa. Niissä ei tarvitse tyytyä rajattuun tarjontaan. Niitä on satoja ja tuhansia pelkästään suomen kielellä. Ruotsi, kun sujuu, niin jo vain tarjonta tuntuu taivaalliselta. Englanniksi voi mielipiteensä laittaa suoraan CNN:ään, Reuter'siin ja vaikka valkoiseen taloon hallituksen tietokoneeseen.

Joulujuhla ilman Jeesusta jäi ontoksi

Joissain joulujuhlissa ihmetellään, miksi lasten joulujuhlista kristillisyys halutaan riisua pois? Monissa perheissä on petytty siihen, kuinka ohjelmissa tepastelevat vain tontut ja joulupukit, kristillisen perinteen puuttuessa kokonaan. Joulu ilman Jeesusta on kuin yrittäisi viettää syntymäpäivää ilman päivänsankaria. Tunnelma ei löydy tontuista ja touhusta, vaan joulun sanomasta ja sen sankarista.

Löysin jotain hyvää Eu:sta - Wandergesellen

Eilen törmäsin pariin erikoisemmin pukeutuneeseen kaveriin, oli pakko pysäyttää heidät ja kysyä: mikä mies ?

Ensimmäisenä mieleeni tuli Amissi mutta jokin ulkoasussa kielsi tämän.

He olivat wandergeselleja, saksankielisen alueen nuoria käsityöläisiä.

Menimme saksalais-suomalaiseen tyyliin oluelle keskustelemaan. Oluen hinnasta päätellen tuumasivat Suomen olevan kallis maa.

He olivat saaneet päätökseen peruskoulutuksensa jonka jälkeen voi normaalisti mennä töihin tai lähteä vanhan perinteen mukaan maailmalle kartuttamaan tietoa, taitoa ja kokemusta.

Helppo ratkaisu suvivirsi-kiistaan

Osui silmiini, että taas suvivirrestä ja muista suomalaisista, kristillisen pohjan omaavista perinteistä on nostettu kova poru. Tamperelainen alakoulu on ratkaissut asian jo aikoja sitten. Suvivirsi, joulukuvaelma, Enkeli taivaan-laulu yms. muut perinteet esitetään vasta juhlan lopussa. Näin kaikki voivat osallistua juhliin, ja perinteitä kaipaavat saavat osansa.

 

Maakellarit...hups

Pahoittelen. Kirjoitus on Vapaavuorossa. Sinne se kuuluu. Kiitos!

Pitäisi olla sellainen nappula, jolla voisi yhdellä painaluksella siirtää kirjoituksia Puheenvuorosta Vapaavuoroon ja toisinpäin.

Jouluevankeliumi Umayya Abu-Hannaa mukaillen

Jokavuotinen rasismiruikutus on taas saavuttanut huippunsa, kun kaikkien tuntema Umayya Abu-Hanna on saanut haastattelunsa Hesariin "ziljoonannen kerran" ( kuten asiaa kuvaili Leena Sharma, SK). Tällä kertaa itkuinen vuodatus sisälsi ilosanoman ja toivon synninpäästöstä koko Suomen rasistiselle kansalle; osataan sitä Hollannissakin!

 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä