Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Kaikki blogit puheenaiheesta YYA-sopimus

20-vuotta eurossa, hurraa

Uutisissa mainittiin, että ensin tili-valuuttana ja sitten vuosia myöhemmin euroon siirtymiseen on kulut 20-vuotta.

Venäläistutkija: Krim ja Karjala sotasaaliita - YYA kummankin ratkaisu

Kun Krimin kuulumista Venäjälle ei ole tunnustettu kv.sopimuksilla Karjalan ja Kaliningradin aluesaaliiden tapaan, avaisi Suomen ja N-liiton mallinen YYA Venäjän ja Ukrainan suhdeumpisolmua, ehdottaa arvostettu venäläinen ulkopolitiikan tuntija Vladimir Frolov Suomen Kuvalehden mukaan.

Puolustuslain muutos horjuttaa turvallisuutta

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan hallitus valmistelee lakia, joka mahdollistaisi sotilaallisen avunannon EU:n turvatakuiden puitteissa. Suomen armeijan joukkoja voitaisiin lähettää sotimaan muiden EU-maiden puolesta.

YYA-sopimuksen allekirjoitus 6.4.1948 Kremlissä – valokuvat retussin kynsiin

YYA-sopimuksen allekirjoitus 6.4.1948 Kremlissä – valokuvat retussin kynsiin

*

YYA-sopimus

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1948/19480017

allekirjoitukset Moskovassa tiistaina 6.4.1948: Molotov ja Pekkala; http://www.punatahdet.com/kuvat/YYA-sopimus2iso.jpg

*

Muut saa selittää

Suomen politiikassa vallitsee jämähtyneisyyden ja pelkuruuden kulttuuri. Kaikki Presidenttiä myöten toivovat ettei vaan tarvitsisi tehdä ratkaisuja ja sitoutua mihinkään, vaan voisi olla se Pohjoisen pikkupoika joka leikkii leikkejään omassa huoneessaan sillä aikaa kun aikuiset riitelevät.
 

Oli tökeröä viheltää venäläisille euroviisutytöille

Ukrainan tilanne kärjistyy uhkaavasti. Odessassa on poltettu Kiovan ja Moskovan kannattajien kiistoissa iso julkinen rakennus. Kuolonuhreja on kymmeniä.

Väkivalta on siitä kaamea myrkky, että se uhkaa kaiken aikaa käydä tappavammaksi. Sodalla ei ole loppua, ellei koston kierrettä saada katkaistuksi. Ja vaikka saataisiinkin, jäljelle jää vuosikymmenten viha ja trauma. Entisen Jugoslavian tilanne ja jopa Suomen vuosi 1918 ovat tästä surullisia esimerkkejä.

"Krimin toinen sota" ja Suomi

Suomen yhteiskunnallisen rakenteen - sisä- ja ulkopoliittisen orientoitumisen murros sijoittuu 1980- ja 1990-luvun taitteeseen. Muutosprosessi käynnistyi viimeistään silloin, kun itäsaksalaiset Trabantit panssareiden sijaan käynnistivät vuoden 1989 marraskuun 9. päivänä joukkoinvaasion Länsi-Berliiniin ja muualle Länsi-Saksaan.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä