Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Virkavalta

Rasistipoliisit jäivät housut kintuissa kiinni

Verkkojulkaisu Long Play kertoi tänään, että poliiseilla on salainen Facebook-ryhmä, jossa on Long Playlle toimitettujen kuvakaappausten perusteella käyty avoimen rasistista keskustelua, jota edes Internet-poliisina kunnostautunut Marko "Fobba" Forss ei ole saanut aisoihin.

Long Playn Kati Pietarinen kirjoitti, että hänen käsiinsä on päätynyt yli sata kuvakaappausta edellä mainitusta salaisesta ryhmästä. Keskustelujen perusteella avoimen rasistinen kommentointi on siellä hyvin yleistä, eivätkä moderaattorit ole juurikaan puuttuneet asiaan. 

Suomeenkin rantautunut poliisivastaisuus on äärimmäisen lapsellista ja noloa

Suomeenkin on nähtävästi rantautunut amerikkalaistyyppinen "fuck the police" -mentaliteetti, joka on mielestäni äärimmäisen lapsellista ja noloa. Siis että suomalainen poliisi olisi jotenkin pahanpuolulainen fasisti, tai jotakin, koska se turvaa rauhaa, eikä anna mielenosoittajien hakata toisiaan. Suomeen yritetään väkisin luoda kulttuuria, jota meillä täällä pohjolassa ei lähtökohtaisesti vielä ole. Twitterissä salonkikelpoisuuden saavuttanut kiiltokuva-anarkisti Suvi Auvinen huutaa poliisia murhaajaksi, ja sankka joukko vasemmistonuoria yhtyy hänen vihaiseen kuoroonsa.

Miten "uusi ilmiö" määritellään?

Kun viime päivinä on katsottu poliisin viestintää, on selvää että taustalla on jonkinlaisia viestinnällisiä vaikeuksia. Yleisö kenties himoitsee totutta, kenties jopa tietynlaista totuutta, mutta tämä kuitenkin pakenee kuin nuori neito klähmivää miestä.

Ja vertaukseni ei tietenkään ollut satunnainen.

Pipot sanoo SOO SOO SOO ; Turvallisuus ja turvattomuudentunne

Viime päivien ykköspuheenaiheena ovat olleet katupartiot. Katupartiointia on aloitettu monissa kaupungeissa, kuten Joensuussa. Aiheen parissa on kohistu pienimuotoisesti monessa eri asiassa pitkin matkaa. Joskin sain hieman silminnäkijähavaintoja Kemistä. Siellä kadut olivat tiettävästi yhtä autiot kuin yleensäkin. Katupartioita ei näkynyt. Sen sijaan jotain japanilaisia turisteja oli näkynyt kolme kappaletta.

Poliisi on illuusio (tavallaan)

Kun sain ensimmäisen kerran turpaani, minua vaivasi mustelmien ja sittemmin pysyväksi paljastuneen ruumiinvamman lisäksi moraalinen närkästys. Ja se moraalinen närkästys vasta olikin sitä parantumattoman luonteista. Vammojen lisäksi kauhistuttavaa oli se, että minulla oli ollut oikeus koskemattomuuteen ja tähän on kajottu. Tämä jäyti perusturvallisuutta syvällä ja hyvin väkivallan ihannointia tukevalla tavalla. Se sytytti Pyhän Kostonhimon. Se ajoi haikailemaan maailmaa, jossa palautetaan potut pottuina. Ja jossa rangaistustilanteessa "It is done when I say it is done".

Poliisi vai poliitikko – liikaa valtaa yhdellä tontilla?

Pysähdyin muutama päivä sitten pohtimaan, tulisiko poliisilla olla lainkaan oikeutta asettua ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin, vai kasautuuko tuolloin liikaa valtaa yhdelle tontille.

Kansanedustajaksihan ei voida valita ammattisotilaita eikä korkeita virkamiehiä, kuten valtioneuvoston oikeuskansleria tai korkeimman oikeuden jäseniä, vaan heidän tulee erota virastaan, jotta he voivat olla ehdokkaina vaaleissa. 

Tulisiko näin toimia myös poliisien kohdalla?

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä