Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Tsipras

Tsiprasin uusi hallitus Kreikassa

Tsiprasin uuden hallituksen vaikeudet alkoivat jo 12 tuntia sen perustamisen jälkeen. Syrizan oikeistopopulistisen  hallituskumppanin  Anel-puolueen infrastruktuuriministeri Dimitris Kammenos jätti eronpyyntönsä. Näin toimien hän halusi varmistaa hallituksen toimintakyvyn. Kammenos reagoi näin kritiikkiin kesäkuisen Facebook-päivityksensä suhteen. Siinä Kammenos vertasi maan velkojia natsien tuhoamisleiri Auschwitz-Birkenauhun.

Kansainvälisten poliitikkojen palkkaus ja sen suhde heidän osaamiseensa.

Kansainvälisten poliittisten johtajien palkkaus ja sen suhde heidän osaamiseensa.

*

Eurooppa on viime viikot jähkinyt jälleen Kreikan kieltämättä perin ongelmallisen talouden kimpussa.

Tsipras, Soini ja Rehn

Kreikan parlamentti hyväksyi eilen kovat ehdot saadakseen lisää lainaa ja pankit auki. Rahalla on ihmeellinen voima.

Suomen hallitus on esittänyt kovista.

Lisää kuitenkin laskua on tulossa suomalaisille veronmaksajille.

Erona kreikkalaisiin on se, että vaikka Soini kääntääkin takin, suomalaiset ei lähde johtajaansa kadulle haukkumaan petturiksi.

Suomalainen pistää käden nyrkkiin ja mutisee itsekseen ja syö "jytkyn" niin kuin ei olisi mitään tapahtunutkaan.

Miksi nyt tulisi luottaa yht`äkkiä Tsiprasiin?

Vielä viikko sitten Alexis Tsipras kehoitti kreikkalaisia äänestämään juuri niitä uudistuksia vastaan, joita hän nyt ehdottaa velkojille. Viikko sitten ne olivat ennen kansanäänestystä kestämättömiä. Miten silloin juuri tähän hallitukseen voi luottaa, hallitukseen, joka tekisi kaiken toisin, kuin edeltäjänsä?

Kreikan hallitus ei ole yksimielinen uudistusohjelmasta

Kreikan hallitus toimitti eilen illalla viime tingassa uuden uudistusohjelmansa Brysseliin. Hallitus ei kuitenkaan ollut ohjelmasta yksimielinen. Syrizan hallituskumppanin populistisen Anelin puheenjohtaja puolustusministeri Panos Kammenos ja Syrizan äärivasemmistolaisen siiven johtaja energiaministeri Panagiotis Lafazanis eivät allekirjoittaneet ohjelmaa.

Sekä Syriza että Anel ovat aamusta saakka istuneet käsittelemässä asiaa Kreikan parlamenttirakennuksessa. Myöhään illalla tai vasta yöllä parlamentti äänestää joko uudistusohjelman puolesta tai sitä vastaan.

FT: Kreikka taipumassa, ainakin osiin vaatimuksista

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on myöntymässä useisiin Kreikan velkojien vaatimuksiin. Näin kirjoittaa Financial Times Ylen mukaan. Financial Times on saanut haltuunsa kirjeen, jonka Tsipras on myöhään eilen illalla toimittanut EU-komissiolle, IMF:lle ja EKP:lle.

Kirjeen mukaan Kreikka suostuisi osaan velkojien vaatimuksista, ei kuitenkaan kaikkiin.

http://yle.fi/uutiset/ft_kreikan_paaministeri_tsipras_myontyy_velkojien_...

Tsipras varoittaa EU:a kansannoususta

"Älkää aliarvioiko sitä, miten pitkälle kreikkalaiset ovat valmiita menemään". Yhtenevien Bild- tietojen ja Kreikan lehdistön tietojen mukaan Kreikan pääministeri uhkasi eurooppaneuvoston puheenjohtajaa Donald  Tuskia Brysselissä.

Kreikan hallituksen salainen suunnitelma

Bild-Zeitung uutisoi tänään Kreikan hallituksen salaisesta suunnitelmasta. Sen mukaan hallitus miettisi kesken ratkaisevia neuvotteluja uusista apumiljardeista ja uudistuksista uusia vaaleja. Lehti kertoo saaneensa tietää , että pääministeri Tsipras haluaa neuvottelujen päättymisen jälkeen viedä kansansa uudelleen vaaliuurnille.

Mielipidemittausten mukaan Tsiprasin kannatus on nyt 40%. Hän itse laskee mahdollisesti uusissa vaaleissa saavansa mahdollisesti yksinkertaisen enemmistön. Ja samalla lisää selkänojaa omalle kurssilleen Brysseliä vastaan.

Kommentti Saksasta

Ei mitään suunnitelma B:tä!

Ateenan kassassa pyörii enää muutamia euroja. Ja velat painavat päälle. Kuitenkin uudistusten jatkamisen sijaan vain puhutaan ja puhutaan. Ja pääministeri matkustaa Moskovaan. Laskelmoidusti. Sitten, jos hän Kremlissä haukkuu eurooppalaisia, kuuntelee Putin häntä. Jos hän lämpenee vastustamaan EU:n Venäjä-pakotteita, hän tukee Putinin strategiaa.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä