Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Terrorisminvastainen sota

Presidentti Putin - arvokas liittolainen ISISin vastaisessa taistelussa?

Joulumarkkinoilla kansalaisia hengiltä ruhjonut rekka Berliinissä on nostanut ääri-islamilaisen terrorismin pelon pintaan kaikkialla länsimaissa. Johtajamme lupaavat taas kerran lisätä turvatoimia ja murskata ISISin asemat lähi-idässä. Myös turvapaikanhakijoiden taustat selvitetään jatkossa entistä tarkemmin.

Isisin tuhoon tarvitaan järeitä ratkaisuja

Edellinen vuosi oli erityisen raskas kurdeille. Vuoden jälkipuoliskolla Isisin terroristit tekivät kaikkensa alistaakseen etelä- ja länsi-Kurdistanin alueita haltuunsa. Jihadistit kautta linjan kokevat kurdien nousun, Kurdistanin länsimielisyyden, demokratisoitumisprosessin ja mahdollisen itsenäistymisen uhkana. Kurdien ajama etnisille ja uskonnollisille ryhmille sovun mahdollistava ja myös naisille tilaa antava politiikka ei sovi jihadistien ideologiaan.

Terrorismi ja terrorismin vastainen sota

Terrorismi on julmaa ja raakaa, se ei toimi avoimesti eikä läpinäkyvästi. Terrorismi ei toimi oikeusvaltion periaatteiden mukaan, se tappaa silmittömästi ilman oikeudenkäyntiä, ei ainoastaan niitä jotka on tuomioistuimessa todettu syylliseksi, ei ainoastaan niitä joita pidetään syyllisinä, ei ainoastaan niitä joita epäillään syyllisiksi. Terroristi tappaa summassa, silmittömästi, ei ainoastaan sotilaita tai taistelijoita, vaan naisia lapsia ja myös samanmielisiä. Terroristi on usein valmis tappamaan myös itsensä.

Esiintyykö Yhdysvalloissa terrorismia?

Esiintyykö Yhdysvalloissa terrorismia?

Eilinen Bostonin maraton sujui vahvojen turvatoimien suojassa varsin mallikkaasti. 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä