Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Sankaritarinat

Togo ja Leonhard — kaikkien aikojen parhaat talviurheilijat.

Suomi sai viimä lauantaina uuden nimen joka joskus hakataan kiveen. Ehkäpä Iivo Niskanen on ensimmäinen hiihtäjä joka voittaa 50 kilometrin hiihdon kaksissa perättäisissä kisoissa. Koreassa pidettyjen vuoden 2018 olympialaisten talvikisojen jäädessä väkisinkin muistojen joukkoon valtaa mielen tietenkin haikeus. Päättäjäispäivän iltana kun tuli tarve selvittää mikä lopulta on Siperianhuskyn ja Alaskanmalamuutin ero johti ajatusten ja muistelusten tie Alaskaan ja yhteen suurimpaan eläimen ja ihmisen yhteiseen sankari-tarinaan.

Etelämeren saari

Tmo rantautui maihin. Todella kaunis trooppinen saari, palmuja, banaaneja ja porkkanoita kasvoi puut vääränään. Siellä täällä joku puu oli katkennut hedelmien painosta. Hän tuijotti puita ihallen ja käveli hitaasti niitä kohden. Jalkaan sattui hirvittävästi. Kääntyessään katsomaan mikä oli syynä hän näki suuren, terävän kotilonkuoren. Ranta oli niitä täynnä. Vieri vieressä tyhjiä kuoria. Kuori oli mennyt saappaan pohjasta läpi.

Kaksi kirurgia

Juuri nyt Aleksandr Zaldostanov-niminen "kirurgi" näyttää olevan ajankohtainen. Minkälaisesta miehestä on kyse ja mitkä ovat hänen meriitinsä? Tehdäänpä vertailu erääseen, tuntemattomaan "kollegaan":

Aleksandr Zaldostanov

Vladimir Semjonovitš, Andrei Dmitrijevitš, Boris Jefimovitš

Muistan hyvin miten NL:n viimeinen suurlähettilas Suomessa kertoi, eräässä haastattelussa ja yhdessä vaimonsa kanssa, mihin heidän mielestään Vladimir Vysotskin valtava suosio venäläisten keskuudessa perustuu: "Mies uskalsi puhua ja laulaa totuudesta, ilman pelkoa seuraamuksista".

Samanlainen rohkea venäläinen on ilman muuta Andrei Saharov. Harmi, että tämä suurmies ja suunnannäyttäjä kuoli juuri suurten mullistusten yhteydessä. Venäjän yhteiskunta ja duuma tarvitsee tällaisen äänen ja omatunnon. Näyttää siltä, että maa on hakoteillä ja sairastuu yhä pahemmin.

Yksilökeskeisyyttä ihannoivan yhteiskunnan mädät hedelmät

Kaksivuotias tyttö oli harhaillut vilkasliikenteisellä tiellä. Autoilijat tyytyivät tööttäilemään eikä kukaan pysähtynyt auttamaan. Onneksi läheisestä kerrostalosta saapui nainen pelastamaan pienen pelokkaan tytön.

Ystäväni oli bussimatkalla, kun tuntematon mies sai sairauskohtauksen. Bussikuskin lisäksi kukaan muu ei auttanut ystävääni, vaikka hän koitti pyytää apua. Ihmiset käänsivät tylysti katseensa toiseen suuntaan. Mies kuoli lukuisista elvytysyrityksistä huolimatta.

Voitot juovuttavat kansakuntaa - osa 2.

Suomen kansakunta odottaa nyt toisintoa Olympialaisista – mikä on Teemu Selänteen rooli ja kuinka hän toimii esikuvana nuoremmilleen. Alku on ollut legendalta lupaavaa – loistopelit esimerkiksi Granlundin kanssa! Ruotsalaiset luistelevat nyt vastaamme.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä