Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Parainen

Airiston Helmen löperö luvitus?

Viime päivien otsikoissa ollut Airiston Helmi oli päätyä poliisitutkinnan kohteeksi jo vuonna 2012 luvattoman rakentamisen vuoksi. Paraisten kaupungin rakennuslautakunta päätti toisin äänin 5-4.

Paraisten Storgårdin koulu säilytettävä nykyisessä toimipisteessään

Erityisoppilaiden tarvitsemia tukiresursseja, esimerkiksi koulunkäyntiavustajien määrää, on vähennetty dramaattisesti. Syksyllä Storgårdin kolululta lakkautettiin yksi erityisopettaja virka. Nyt suunnitteilla oleva uudistus sulkisi Storgårdin koulun ovet lopullisesti siirtäen opetuksen Paraistenseudun koulun kanssa saman katon alle. Storgårdin koulussa on tällä hetkellä 18 oppilasta, vastaava luku Paraistenseudun koulussa on 200.

Avoin kysymys Paraisten päättäjille

Miksi Parainen ei kanna vastuutaan pakolaisten vastaanottamisessa?

Lähikunnat perustavat kiivaalla tahdilla hätämajoitusyksiköitä. Parainen vaikenee.

Yksityiset henkilöt kutovat villasukkia sekä tarjoavat kotejaan turvapaikanhakijoille. Parainen vaikenee.

Bättre folk kieltäityi vastaanottamasta evakoita, koska pelkäsi suomettumista. Mitä Parainen pelkää nyt?

Surullista, että vain rikkaat voivat tulla terveiksi.

 

Puutiaiset eli punkit levittävät kahta tautia, Lymen borrelioosia ja TBE-sairautta eli puutiaisaivokuumetta. 

Toisin kuin puutiaisaivokuumeeseen, Borrelioosiin ei ole rokotetta. Sellaista kokeiltiin takavuosina – huonolla menestyksellä. Rokotetta kuitenkin kehitellään tälläkin hetkellä Saksassa ja Itävallassa. Sen tuloa markkinoille jouduttaneen parhaassakin tapauksessa odottamaan vuosia. 

Borrelia-bakteeri tunkeutuu kaikkiin kehon alueisiin jopa luihin.

Borrelia-bakteeri on kuin aikapommi, se tunkeutuu kaikkiin kehon alueisiin jopa luihin.

Borrelioosi muistuttaa malariaa, mutta on huomattavasti vakavampi sairaus.

Mikäli tyttäreni oireet ja hoito oltaisiin otettu Paraisten terveyskeskuksessa vakavasti, hän ei olisi tällä hetkellä pyörätuolissa eikä joutuisi syömään vahvoja hermokipulääkkeitä. Julma kohtalo 13-vuotiaalle lapselle ja vain ja ainoastaan terveyskeskuslääkäreiden välinpitämättömyydestä.

Rahalla saa hoitoa, köyhät joutaa kuolemaan

    

Rahalla saa hoitoa, köyhät joutaa kuolemaan! 

 

Tyttärelläni on ollut alaselkäkipuja reilu vuosi. Ensimmäinen pidempi jakso 05.05.2014, lukuisia 2-3 päivän jaksoja. 
Viimeisin terveyskeskuskäynti 23.04.2015 jolloin lääkäri kirjoitti lähetteen fysioterapeutille sekä kehoitti hankkimaan kunnolliset jalkineet ja metsään kävelemään. Ellei kuukauden kuluessa helpota, tulkaa takaisin.
Jo tuolloin selkäkipuihin eivät tehonneet mitkään lääkkeet ja kipu oli ollut viikon ajan sietämätön.

Nolo kuntarakennelain muuttamisilmoitus

Tänään 20.11.2014 on uutisoitu lehdistössä varsin vaimeasti, että hallitus aikoo muuttaa kuntarakennelakia. Hallitus aikoo poistaa jo jopa vitsiksi muodostuneen voimaantulopykälän, jonka mukaan kuntien yhdistymisselvitysvelvollisuuden takarajasta säädetään erikseen sote-lain hyväksymisen jälkeen. Ko. lakia ei ole vielä säädetty eikä hyväksytty. 

Sote uudistus on lujasta tahdosta riippumatta erittäin haasteellinen ja vaatii monialaista lainsäädäntövalmistelua, mahdollisesta perustuslain muuttamistarpeesta puhumattakaan. Aikataulu on ollut liian kireä.

Uusi silta Kirjalansalmen yli - En ny bro mellan Pargas och S:t Karins

Kaarinasta Paraisille vievä Kirjalansalmen silta on tullut miehen ikään ja täytti juuri kunnioitettavat viisikymmentä vuotta. Toisin kuin useimmat meistä ihmisistä, on puoli vuosisataa hyvin palvellut siltamme kuitenkin tiensä päässä. Sillan kunto on huolestuttava, ja muutoksia sen rakenteissa seurataan viranomaisten toimesta hyvin tiiviisti. Silta ei tule olemaan nykykäytössään pitkäikäinen.

Miten kunnissa noudatetaan lakia yhteistoiminnasta?

Esimerkkinä otan nyt käsillä olevan koulujen lakkautusesityksen Paraisilla. Kaupunginvaltuuston tulisi tehdä päätös asiassa 11.11.2014 valtuuston kokouksessa. Päätöksen seurauksena useampi kaupungin työntekijä joutuu irtisanomisuhan alle ja todennäköisesti irtisanotuksi. Toisten työntekijöiden kohdalla työolosuhteet muuttuvat merkittävästi, työmäärä lisääntyy, työpaikka vaihtuu, palkkaukseen tulee muutoksia, etc.

Peruspalveluista leikkaaminen huonoa taloudenhoitoa

Paraisten kaupungin taloustilanne on heikentynyt ja heikkenee lähivuosina mm. valtionosuuksien leikkausten vuoksi. Tuleekin miettiä hyviä tapoja korjata tulevaa kehitystä ja saada se positiiviseksi. Voimakkaasti palveluja karsimalla ja säästämällä ei tähän tavoitteeseen kuitenkaan päästä. Päinvastoin - uskon sen johtavan entistä pahempaan talouden syöksykierteeseen.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä