Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Julistus

Kirkkoviestinnästä evästeitä rahanarvoisiin etuihin?

On hyvin harvinaista, että piispat ottavat kantaa uskonnollisten lehtien tekemiseen. Piispa Laajasalo kuitenkin ohjeisti seurakuntalehteä. Tavallaan. Hän ei sanonut kantaansa kristilliessä lehdessä vaan markkinoinnissa ja mainonnassa. Jossa nostettiin esiin sitä, miten kirkolla on hyvin vähän seuraajia muun muassa sosiaalisessa mediassa. Tämä on hyvin totta.

Jeesus menee ; Eli julistamisen kaikki muodot

Melko usein julistamisesta puhutaan "Raamatulla päähän lyömisenä". Tässä on onneksi kyse konkretiasta vain melko harvoin. (Yritin etsiä tapausta googlella mutta en löytänyt. Muistelin joskus jossain sellaiseen raamatulla hakkaamisuutiseen törmänneeni kuitenkin, hyvin kauan aikaa sitten. Mutta jos sitä ei löydy googlella on syytä olettaa että tapahtuman luonne on hyvin hyvin harvinainen.) Ateisteja myös esimerkiksi ammutaan harvoin.

Itsenäisyysjulistus ajankohtaisempi kuin koskaan

Suomen senaatti antoi joulukuun 4. 1917 esityksen Suomen julistautumisesta itsenäiseksi Venäjästä. Suomen eduskunta hyväksyi esityksen 6. joulukuuta 1917, ja tästä päivästä tuli Suomen itsenäisyyspäivä. Tuo esitys oli Suomen itsenäisyysjulistus. Mitä tuossa julistuksessa sitten sanottiin?

Poimin muutamia kohtia: 

”Suomen eduskunta on… asettanut maalle hallituksen, joka tärkeimmäksi tehtäväkseen on ottanut Suomen valtiollisen itsenäisyyden toteuttamisen ja turvaamisen.”

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä