Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Amerikan ulkopolitiikka

Suomen kannattaisi myydä korvetteja USA:lle

On hyvin tiedossa, etteivät Yhdysvaltojen laivaston alukset pysty toimimaan jäissä. Tänäkin talvena heillä oli aivan uusi sotalaiva jumissa Kanadassa, koska mitään jäänmurtokykyä heidän aluksilla ei ole. Samaan aikaan koko isolla maalla on vain pari toimivaa jäänmurtajaa. Tämä on heille hyvin vakava ongelma, koska esimerkiksi heidän Etelämantereen tutkimushankkeet ovat täysin yhden ikivanhan jäänmurtajan varassa.

Ihmisoikeudet ja avaruusjoukot - Ulinaa maailmanpolitiikasta

Yhdysvalloissa on löydetty oivallinen tapa saada kongressi panostamaan enemmän avaruustutkimukseen. Trump ilmoitti aiemmin perustavansa kuudennen sotilaallisen haaran ulkoavaruuteen [1]. He myös ilmoittivat poistuvansa YK:n ihmisoikeusneuvostosta [2]. Perusteena esiteltiin päätökselle neuvoston Israel-vastaisuus. Päätös tulee ironisesti samanaikaisesti, kun Yhdysvalloissa pesii oma ihmisoikeuskysymys pakolaislasten ja heidän vanhempiensa erottelussa [3].

 

Taas mennään: Miksi Yhdysvallat aina sotii?

Vuonna 1961 Presidentti John F. Kennedy lupautui virkaanastujaispuheessaan puolustamaan demokraattisen ja vapaan maailman arvoja keinolla millä hyvänsä. Viisikymmentä vuotta myöhemmin uusi Yhdysvaltojen hallinto petti Kennedyn lupauksen. Vastoin Francis Fukuyaman ennustusta maailma syöksyi ilman unilateraalista johtajaa järjestyksestä kaaokseen.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä