Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Breivik ei ollut yksin toimiva hullu

Anders Behring Breivik, Norjassa riehunut murhaaja, kirjoitti manifestissaan oppi-isästä jota hän kutsuu nimeltä "Richard".

 

Anders Breivik

Anders Breivik

 

"Lontoo 2011" otsikon sisältävä manifesti kertoo vierailusta Lontoossa 2002, jossa samanmieliset ihmiset tapasivat uudistaakseen sotilasorganisaatiota "Knights Templar Europe" (Euroopan temppeliritarit).

Breivik kuvasi tapaamiseen osallistuneita henkilöitä: menestyneitä yrittäjiä, bisnesjohtajia sekä poliittisia johtajia, monet perheellisiä ihmisiä. Mukana oli kristillisiä, agnostikkoja sekä hänen mukaansa "jopa ateisteja".

23-vuotias Breivik sanoi olleensa nuorin henkilö tapaamisessa, jonka oli järjestänyt "Serbialainen komentaja".

Tapaamisen päätteeksi Breivik nimettiin hänen mukaansa ritariksi.

Lontoon jälkeen Breivik mainitsee vielä kaksi laajempaa tapaamista, joihin tuli ihmisiä joka puolelta Eurooppaa. Hänen mukaansa tapaamisissa oli korkean tason turvajärjestelyt, ja osallistuneita kiellettiin kertomasta asioista ulkopuolisille.

 

Anders Breivik

"Elektroninen tai muu viestintä oli täysin kiellettyä ennen, jälkeen ja tapaamisten aikana. Viimeisessä tapaamisessamme kaiken yhteydenpidon pysyvää katkaisemista painotettiin. Kaikki kontaktit solujen kesken olivat ankarasti kiellettyjä."

Breivikin talousasiat saivat jostakin merkittävää parannusta, kun hän olemattomien verotulojen jälkeen sai yli 600000 kruunua (n. 77000 euroa) vuodessa verovuodelta 2006-2007.

Yksityiskohtia Breivikin toimista tulee esille. Hän oli omien sanojensa mukaan ainoastaan yksi kolmesta "solusta".

On selvää että taustalla on suurempi organisaatio, jota myös omien sanojensa mukaan Scotland Yard tutkii.

Etelä-Norjassa sunnuntaina kaksi miestä sotilasasuissa ampuivat miestä päähän. Ei ole tietoa, ovatko tapahtumat yhteydessä toisiinsa mutta tapaus on omituinen.

Ennen Oslon murhatapahtumia pro-Israelilainen lehti FrontPage Mag laati kiivaan mustamaalaamisartikkelin Norjaa vastaan. Norjan sosialistinuoret kuvataan mm. natseina. Norjalaiset päättäjät ovat olleet kriittisiä Israelissa toimivan valtion suorittamista sotatoimista palestiinalaisia kohtaan. Norjan punainen risti on syyttänyt ko. valtiota sotarikoksista. Norjalaiset päättäjät (mm. sosialistijohtaja Kristin Halvorsen valtiovarainministerin virassa) ovat uhanneet vastata valtion Israelissa suorittamiin iskuihin sotilaallisesti.

 

Mielenosoittajia saarella

Palestiinan valtiota kannattava Norjan ulkoministeri Jonas Gahr Støre saarella ennen Breivikiä.

 

Norjan ulkoministeri oli ennen murhatoimia luvannut palestiinalaisille Norjan tuen heidän tämän vuoden syyskuussa esitettävään itsenäisen valtion perustamiseen.

Hän oli tapaamassa sosialistinuoria, jotka vaativat Palestiinan valtion perustamista vain kaksi päivää ennen kuin Breivik ilmeisesti sai käskyn toimia.

Sillä aikaa valtio Israelissa "valmistautuu pahimpaan" ja uhkaa Oslon sopimuksesta vetäytymisellä, sillä yli 140 valtiota ovat jo valmiita tunnustamaan uuden Palestiinan valtion syntymisen.

Valtiollinen "turvallisuus"-palvelu Israelissa Mossad on aktiivisesti viime vuosina mm. omien internet-sivujensakin kautta pyrkinyt rekrytoimaan ihmisiä ympäri maailmaa. Heidän historiansa terrori-iskujen, "nukkuvien solujen" ja vastaavien käyttäjänä on synkkä ja murheellinen.

Heiltä on tullut mm. letkautus, että "arabeilla saattaa olla öljy, mutta meillä on tulitikut".

 

Linkkejä/lähteitä:

 

http://www.guardian.co.uk/world/2011/jul/25/scotland-yard-gunman-mentor-uk

http://politisk.tv2.no/nyheter/jonas-gahr-støre-–-norge-star-klar-til-anerkjenne-en-palestinsk-stat/

http://frontpagemag.com/2011/07/20/the-quislings-of-norway/

http://www.haaretz.com/print-edition/news/israel-looking-into-revoking-oslo-accords-in-response-to-palestinian-un-bid-1.375060

http://www.gilad.co.uk/writings/gilad-atzmon-massacre-in-norway-more-about-the-jewish-right.html

http://politisk.tv2.no/nyheter/støre-om-israel-palestina-konflikten-%E2%80%93-okkupasjonen-ma-opphøre-muren-ma-rives-og-det-ma-skje-na/

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10080716

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

"European Union to launch “extremist” early warning system, despite the fact that EU treats legitimate criticism of its own institution as “extremism”"

http://www.prisonplanet.com/eu-exploits-norway-mas...

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Buhaha, edellisestä linkistä:

"As an example, the fact that Breivik e-mailed the True Finns party hours before him rampage has somehow been offered as proof that the conservative True Finns bear some of the responsibility for the massacre. This would be like blaming John Lennon and Paul McCartney for the Manson family murders."

LoL

Rug Head

Ensimmäinen asiallinen kommentti liityen Perussuomalaisiin.

Anyway, koko Norjan touhu haiskahtaa pahasti organisoidulta sotilasoperaatiolta.

Anders Breivik on vain "poster boy".

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Kaikenlaisia rimanalituksia sitä tehdäänkin kun koitetaan etsiä syyllisiä, vaikka Breivik omassa dokumentissaan antaa selvät johtolangat.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

En ole lukenut ko. dokumentteja, mutta mielestäni tässä edetään nyt ihan säädetyssä järjestyksessä; ensin paukutellaan, sitten profiloidaan ja sitten syyllistetään.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkijat+Breiv...

Nämä Hesarin syyllistykset Perussuomalaisia ynnä muita Euro-vastaisia puolueita "vaarallisen vasta-Jihad liikkeen" osana, satunnaisten mutta "älykkäiden valtiovastaisten" blokkaajien ohella, loogisesti edistävät anonyyymisti valituin johtajin porskuttavan euvostoliiton Orwellilaistumista, joka alkaa pikkuhiljaa olla melko toimivissa mitoissa jotten sanoisi tässä mahdottoman pitkässä ja hankalassa virkeessä.

...

Täytyy kyllä sanoa, että Hesarin syytämä tuuba ylittää Orwellinkin odotukset tuossa linkitetyssä jutussa;

"Hän huomauttaa, että aivan samoin kuin vasta-jihadistit ovat väittäneet fundamentalistisen islamin olevan kehys, josta al-Qaida kumpusi, he kirjoituksineen ovat kehys, josta Breivikin teko kumpusi."

Tämä on tässä Perussuomalaisten ja muiden hiukkaakaan kansallismielisten ihmisten rikollistamisoperaatiossa melko mehukas kommentti jos tutkaillaan al-Qaidaa al-CIA-dana, eli false flag operaationa, jonka varjolla räjäytettiin pari pilvenpiirtäjää ja käytiin muutama sota.

Toisinsanoen siinä valehdellaan kaksinkerroin ja minulle alkaa nyt tämänkin näytelmän juoni paljastua, vaikka propagandakoneisto pyrkii tässäkin asiassa vanhoilla kikoillaan , niin isoilla valheilla, että ihmiset eivät niitä valheiksi usko, tarjoilemaan ketunhäntää persvaostaan.

Nyt taisin jo syyllistyä järjestelmän vastaiseen extremismiin, joten takaisin poteroon.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Suurin uhri tässä tuntuu olevan vapaus kritisoida ja puhua ongelmista.

Nyt saadaan leimattua kriitikot ja asioiden esillenostajat "mahdollisiksi terroristeiksi".

Kaikenlaisin mielikuvituksen tuottein profiloidaan ja leimataan.

Sitten pian kaikki alkavatkin näyttää Breivikiltä.

Tunnusmerkit: ihminen, hengittää, kriittinen.

Syyllinen.

Kaisa Jalis

Voimme siis syyttää Vapaamuurareita siitä, että poika alkoi sekoamaan - kaikki ne suuret salaisuudet...

Jari Leino

Breivik meni (omien sanojensa mukaan) Lontooseen värväytymään temppeliritareihin vuonna 2002.

Monet syyttävät Breivikin radikalisoitumisesta netin "vihakirjoituksia" ja "vihabloggaajia".

Gates of Vienna -blogi aloitti vuonna 2003.
Jussi Halla-aho aloitti bloggaamisen vuonna 2003.
Fjordman (jonka lähes koko tuotannon Breivik on sisällyttänyt manifestiinsa) aloitti bloggaamisen vuonna 2005.
Hommaforum perustettiin itsenäisyyspäivänä 2008.

Rug Head

Milloin Jari Leino aloitti mustamaalaamisen? Tutkinnan alle, vai?

Yritä nyt vähän.

Anis Harran

Ne suomalaiset islamofobisen verkoston jäsenet, jotka ovat levittäneet 2000-luvun alkupuolelta alkaen Serbian äärinationalistien propagandaa täällä, tulisi nyt asettaa suurennuslasin alle. He voivat toki irtisanoutua vihakiihotuksestaan tai toimittaa viranomaisten tietoon niiden verkoston jäsenten nimet, jotka ovat olleet mukana Breivikin edustaman verkoston harrastuksissa. Samaa itsetutkiskelua suosittelisin myös itseään viattomina pitäville islamvihaajille. Ottaen huomioon kuinka paljon pahaa Breivikin kaltaiset heille voivat aiheuttaa, se olisi heidän etunsa.

Anis Harran

Minulla ei ole ikävä kyllä aikaa tilastoanalyysille juuri nyt, ja vaikken väitäkään, ettetkö olisi tutkinut asiallisesti Europolin eri tilastoja, haluaisin tutkia mieluummin alkulähteitä kuin blogeja, jotka kirkuvat kukin omia lukujaan ja aina yhtä tarkoitushakuisesti.

Minusta kaikki terrorismi on uhkaavaa. Kaikki fanatismi on myös ikävää, joskin ihminen saa puolestani olla fanaatikko jos ei ryhdy häiritsemään muita.

"Sisältä" tuleva uhka on minusta suurempi uhka kuin ulkopuolelta tuleva. Monestakin syystä: ensinnäkin ulkopuolinen terroristi harvoin pystyy horjuttamaan demokraattisen valtion kulttuuria. Terrorismi ei ole niin tehokas ase. Toiseksi, ulkomaalaisia seurataan enemmän ja he ovat enemmän suurennuslasin alla, varsinkin jos ovat muslimeja. Kolmanneksi, terroristit matkivat toisiaan ja toimintakeinoista tulee osa poliittisten ryhmien kulttuuria. On silloin paljon vaarallisempaa jos terrorismista tulee osa suomalaisten poliittisten kuppikuntien kulttuuria kuin että joku muslimi räjäyttää itsensä ja pari sivullista Aleksilla ja esittää vaatimuksen, että Suomi ulos Afrikasta tai Halonen puettava burkhaan.

Vaarallisinta terrorismia on sellainen, joka saa eurooppalaisten demokratioiden väestön toinen toistensa kurkkuihin. Sellaista kulttuurisotaa Breivik aatetovereineen ajaa. He ovat siksi länsimaiselle kulttuurille yhtä vaarallisia kuin jihadistit ovat islamilaiselle kulttuurille, johon heidän suurin uhkansa kohdistuu.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kalle Kataja,

kirjoitat että "Suurin uhri tässä tuntuu olevan vapaus kritisoida ja puhua ongelmista.
Nyt saadaan leimattua kriitikot ja asioiden esillenostajat "mahdollisiksi terroristeiksi".
Kaikenlaisin mielikuvituksen tuottein profiloidaan ja leimataan.
Sitten pian kaikki alkavatkin näyttää Breivikiltä.
Tunnusmerkit: ihminen, hengittää, kriittinen.
Syyllinen."

Oma reaktioni tuohon HS:n johdattelevaan tekstiin oli:

HS kirjoittaa "...valtiovallalle kriittisen blogisti- ja aktivistiyhteisön tuote", kirjoittaa kansainvälisen politiikan tutkija Toby Archer Foreign Policy -lehdessä."
"... poliittinen teema Norjan edistyspuolueelle, Tanskan kansanpuolueelle, ruotsidemokraateille ja perussuomalaisille", hän kirjoittaa.
"Näemme selkeästi puhuvia, älykkäitä ihmisiä, jotka vihaavat intensiivisesti valtiota..."
... he kirjoituksineen ovat kehys, josta Breivikin teko kumpusi.
"Tällaisella retoriikalla on hintansa", Sageman pohtii New York Timesissa.
"...Vaikka hän onkin saattanut toimia yksin, on varmuudella enemmän hänenkaltaisiaan, jotka jakavat hänen huolensa, ideologiansa ja uskomuksensa siitä, että ilman välittömiä ja rajuja toimia läntinen sivilisaatio katoaa. Maailmalla ei ole varaa jättää tätä kasvavaa uhkaa huomiotta", he sanovat Foreign Policyssä.
Lähteet: Foreign Policy, TT, NTB, New York Times, Toby Archer: Learning to love the Jews - the impact of the War on Terror and the counter-jihad blogosphere on European far right parties."
-----
Tekstissä yhdistetään hallituksenvastaisuus/ hallitusten toimien kritisoiminen ja terrorismi.

Samalla siirretään vastuu niistä seikoista, jotka todellisuudessa aiheuttavat yhteiskunnallista tyytymättömyyttä (tulojen epätasainen jakautuminen, eriarvoisuus jne) niille jotka kritisoivat yhteiskunnan tilaa, pois hallituspolitiikasta.

Kritiikki sekä kansallismielisyys kuvataan uhkaksi yhteiskunnalliselle tasapainolle.
Jopa älykkyys tuntuu olevan epäilyttävää: kyseenalaistaminen, asioiden esiin ottaminen ja halu keskustella niistä.

Puhutaan, kuin se jo sinällään saattaisi johtaa tekoihin -vaikka tekoihin kai yleensä johtaa se ettei keskustelua ole, ettei saa asiaansa kuulluksi?
---

Taktiikka on klassinen: yhdistä vastapuoli -olkoon mikä hyvänsä- kaikkeen epämiellyttäväksi miellettyyn kuten äärioikeistoon, kommunismiin, fanaattiseen uskonnollisuuteen, sukupuolisesti poikkeaviin, rasismiin, salaliittoihin, terrorismiin ja niin edelleen.
Seurauksena moni kieltäytyy a) avaamasta suutaan leimautumisen pelosta b) ajattelemasta
> keskustelu tyrehtyy.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Noin juuri. Vainoharhaisuuden uusi vaihde on laitettu päälle.

Valokeila ja syyllisyydentunto heitetään alaspäin.

Kaikki tuo jos jokin on sitä haudoilla tanssimista.

Ihmisten pelkoihin vetoaminen ja hysterian nostattaminen on sitä itseään.

Missä valtioissa olemme nähneet tämän ennen? Opimmeko historiasta yhtään mitään?

Kritisoiko naapurisi valtiota/jotakin?

Kovin on halpaa mielikuvien luonti.

En tiedä kummasta tulee pahempi olo, Breivikin sairaista toimista vaiko tästä kampanjasta kriittistä ajattelua vastaan.

Näin se tie ilmeisesti kohti laajempaa poliisivaltiota kohti etenee.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Huomaatteko muuten poliisiautossa istuvan B:n naamassa saumaa?
Näyttää liimatulta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

katso ihoa hiusrajassa, parran sängen luona ja esim. kasvojen keskellä.

On kuin kasvojen keskiosa olisi liimattu päähän tai kuvaa olisi raskaalla kädellä fotoshopattu: kiilto, ihon rakenne, väri, ilmeen suhde kokonaisuuteen, mittakaava jne.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Vaikea keksiä miksi sitä olisi muokattu.

http://is13.snstatic.fi/kuvat/breivikoikeus/img-12...

Sairastahan on sinällään, että se näyttää hymyilevän.

P.S. Lehdet retusoivat kuvia usein.

Tuomas Hako

A-studio maanantaina sanoi asiantuntijan suulla, että B oli salaliittoteoreetikko, joka syytteli maailman johtajia rikoksista ja sellaisten suunnittelusta. Tällainen kuulemma herättää suurta vihaa ja on omiaan kannustamaan terroritekoihin. Mielenkiintoinen avaus. Tätä kautta kai "foliohattuilu" saadaan puhdistuksen alle tai kiellettyä. Miksi mies ei sitten iskenyt johtajia vastaan, vaan tavallisia ihmisiä, jopa nuoria?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

uusi video tekijäksi väitetystä punapaidasta sijaitsee

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/brottstra...

"Miksi tätä otosta ei näytetty jo eilen, vaikka kuva on otettu samasta oikeussalireissusta?

Siksi, että uutisointia annostellaan. Tämä on normitoimintaa. On tehty erilaista materiaalia useina eri päivinä julkaistavaksi, sillä hommaa halutaan pitää esillä mahdollisimman pitkään ja ihmisten tiedetään pitkästyvän.

Kuvaaja on pitänyt videokameraa kohti punapaitaista Breivikiä, kun tämä on kasvot kohti kameraa astumassa autoon.

Aikaa olisi useita sekunteja saada hyvää kasvokuvaa miehestä, mutta kuvaaja ei ota spontaania sivuaskelta oikealle eikä tarkenna kuvaa.

Kuvakulma sen sijaan pysyttelee oviaukon (?) tuntumassa jne " kysyy muuan "konsulttini".

Lopuksi täräytetään näytille liikkuvaan autoon liimattu kuva.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Toimituksen poiminnat

Sivut