Isku Iraniin, energiavajeet ja sodan leviäminen

Isku Iraniin

Lähihistoria on toistamassa itseään. Irakin tuoreimmasta invaasiosta on 7 vuotta. Sitä edelsivät pakotteet, asetarkastukset, syytökset massatuhoaseista sekä jatkuva mediakampanja maan esittämiseksi roistona.

Irania on syytetty ydinaseohjelmasta jo vuosia. Pakotteita on kiristetty. Mediassa revitellään iranilaisilla kuolemantuomioilla. Kansalaismielipidettä valmistellaan.

Riippuen siitä keneltä on kysytty; CIA, armeija Israelissa, Mossad, Valkoinen talo; iranilaisten on sanottu pystyvän rakentamaan ydinase jo nyt tai ”viimeistään” vuonna 2011, vaikka välillä joku lipsauttaakin falsetin, että he eivät pystyisi sitä rakentamaan vuosikymmeneen.

Huomioiden, että naapurivaltio Irak tukahdutettiin talouspakoteilla ja miehitettiin, sen öljyvarat otettiin ylikansallisten firmojen haltuun ja maa syöstiin loputtomaan väkivallan kierteeseen, ei olisi ihmeellistä jos he haluaisivatkin hankkia itselleen pelotteen jo väistämättömältä näyttävää hyökkäystä vastaan.

ssa

Irakista ei löytynyt väitettyjä joukkotuhoaseita, toisin kuin meille kerrottiin ympäriinsä mediassa sekä YK:ssa Colin Powellin arvovallalla väittäen, että Saddam pystyisi laukaisemaan massiivisen arsenaalin vain hetken viiveellä.

Ilmiselvästi rehellisempiä syitä lateli Iso-Britannian entinen pääministeri Gordon Brown todetessa hiljattain, että ”Saddam Hussein oli uuden maailmanjärjestyksen tiellä”.

Thomas Barnettin esitys USA:n armeijan kenraaleille nimeltä ”Pentagonin uusi kartta” (video, kesto n. 2 tuntia 40 minuuttia) linjasi jo vuosia sitten selkeästi, miten armeijaa tullaan käyttämään maiden liittämiseksi tähän ylikansalliseen talousjärjestelmään.

Pentagonin suunnitelmat maailman haltuunottoon

Iranista erityisen houkuttelevan kohteen tekee se, että siellä ovat maailman kolmanneksi suurimmat todetut öljyvarannot ja toiseksi suurimmat kaasuvarannot (linkki).

Jo haltuunotetussa Irakissa on USA:n energiaviranomaisten mukaan maailman toiseksi suurimmat öljyvarannot (linkki).

Yhteistä molemmille maille on tai oli, että ne eivät olleet mukana Gordon Brownin mainitsemassa ”uudessa maailmanjärjestyksessä”, kuten sitä myös George Bush vanhempi ja monet muut johtajat kutsuvat: järjestelmässä jossa jättimäiset yritykset, pankit, energiateollisuus ja muut ylikansalliset firmat dominoivat maailmaa yhdessä pienen ja helposti lobattavan ja lahjottavan poliittisen eliitin kanssa.

Kansallisia järjestelmiä ajavat itsenäiset maat ovat kapuloita tämän raha- ja valtaryhmittymän rattaissa. Suomi saa näiltä Euroopan ohjailijoilta suitsutusta, koska olemme myyneet maamme ja perintömme ja nielemme lähes kaikki heidän valheensa.

Energian ja rahan hallinta muodostaa vallankäytön ytimen. Lontoon Cityn erittäin vaikutusvaltainen Royal Institute of Internation Affairs (Chatham House) yhdessä Lloyd’sin vakuutusmarkkinoiden kanssa laskevat, että öljyn päivätuotanto ei riitä kattamaan kysyntää vuoteen 2013 mennessä ja että öljytynnyrin hinta kohoaa yli 200 dollarin (linkki).

George W. Bushin energianeuvonantaja Matthew Simmons ajoitti tämän päivätuotannon huipun tapahtuvan n. 2010-2012 tienoilla, mikä tekee sekä Irakin että Afganistanin valloittamisen syyt edelleen ilmeisemmiksi. Afganistan on keskeisessä asemassa kaasun kuljetuksen suhteen ja toimii alustana sotilasoperaatioille lähialueilla. Energia-alalla toimineen Bushin varapresidentti Richard Cheneyn mukaan ”lopullinen palkinto on Lähi-idässä”.

Öljysodat

Lloyd’sin raportti lainaa myös USA:n energiaviranomaisia, jotka sanovat talouden tulevan sakkaamaan vielä pahemmin kuin nyt energiaongelmien takia, ja että Aasian energiankulutuksen kasvu voi tuoda vajeita jo ennen lasketun päivätuotannon huipun saavuttamista.

On mahdollista, että tilastoja öljyntuotannosta manipuloidaan poliittisten suunnitelmien saavuttamiseksi. Oli niin tai näin, merkittävää on ketkä näin sanovat. Politiikkaa on jo todistetusti tehty näiden esitettyjen vajeiden pohjalta ja aivan varmasti tehdään edelleen.

Puhutaan erittäin lyhyen tähtäimen lähitulevaisuudesta. Puhujina eivät ole vain harrastelijat internetissä. Saksan presidentti ilmeisen tahattomasti lipsautti hiljattain, että Saksa käyttää armeijaansa ”kauppareittiensä turvaamiseksi”. Totuuden puhumisesta seurasi välitön mediateurastus ja ero.

Afganistanin läpi on laadittu mittavia kaasuputkisuunnitelmia.

Ongelman ytimessä on kulutushulluuden kulttuuri ja loputtoman talouskasvun harha, jonka varaan moderni kulutusyhteiskuntamme ja talousjärjestelmä on rakennettu.

Loputtoman talouskasvun illuusio

Loputtoman kasvun illuusioon on sidottu osakemarkkinoiden tulevaisuuden odotukset ja sitä kautta pörssikurssit, eläkkeet ja rahastot, jotka ovat kaikki liipasimella.

Kyse energian suhteen on, kuka saa jäljelläolevan energiantuotannon hallintaansa. Kysymys ei ole energiareservien loppumisesta vaan siitä, että päivätasolla niitä ei saada kerättyä kulutuksen vaatimalla tasolla. Jäljelläolevat reservit ovat yhä vaikeammin ja riskialttiimmin porattavissa.

Lähetin tulevasta kriisistä, johon kuuluu väistämätön sota, vuonna 2008 kirjeen lähdeviitteineen lähes joka Suomen kaupungin ja kylän hallitukselle, joiden osoitteet verkosti kohtuullisella työmäärällä löysin, suurelle määrälle kansanedustajia sekä merkittävälle osalle Suomen armeijan esikuntia ja tutkijoita (linkki).

Stanley McChrystal

Lähes kaikki USA:n ja Iso-Britannian armeijoiden komentajat, jotka ovat julkisesti kommentoineet Iraniin iskemistä ovat todenneet siitä tulevan järkyttävä katastrofi. Molempien länsivaltojen armeijat on jo venytetty äärimmilleen ja he ovat joutuneet tinkimään mm. sotilaiden varusteista. USA:n Afganistanin komentaja Stanley McChrystal ja hänen lähipiirinsä lausuivat ääneen haastattelussa, että he ovat häviämässä sodan. Hän maksoi totuuden puhumisesta virallaan.

USA:n armeija lähettää sotaan jo valmiiksi psykologisesti häiriintyneitä ja vajaakuntoisia joukkoja, jotka palaavat kotiin hermoraunoina.

Ei ihme, sillä monet heistä oppivat, että he ovat taistelemassa firmojen kuten Halliburtonin intressien takia, eivätkä eeppisen tarun mittasuhteet saavuttaneen Bin Ladenin ja hänen joukkioidensa takia. FBI:n tulkki Sibel Edmonds kertoikin tänä vuonna, että Bin Laden oli heidän palkkalistoillaan aina vuoteen 2001 asti (linkki).

Kun totuus asioista ja sotien todellisista syistä leviää etenkin arabimaissa, amerikkalais- ja länsivastaisuus vain kasvaa. Monien mukaan Iraniin iskeminen tulee olemaan viimeinen kipinä sytyttääkseen Lähi-Idän lopullisesti koko maailmaa tuhoaviin liekkeihin.

Iran on Irakia huomattavasti isompi ja vahvempi maa. Heillä on huomattavan kovaa aseistusta. Joidenkin raporttien mukaan heillä on todellisia biologisia ja kemiallisia aseita. Irakin sodan aikana raportoitiin myös, että mm. Irakin ilmavoimat lennätettiin turvaan Iraniin. Heillä on mittavia tukiarmeijoita mm. Syyriassa. He valmistautuvat tulevaan konfliktiin kiihtyvällä tahdilla (linkki).

Venäjä ja Kiina tukevat sekä Irania että Syyriaa. Heidän kaksinaamainen pelinsä on tyypillistä politiikantekoa: ollaan mukana YK:n päätöslauselmassa ettei olla liian näkyvästi haastamassa länttä, mutta heti sen jälkeen tarjotaan ja laaditaan sopimuksia, joilla Iran saa kierrettyä pakotteet (linkki).

Venäjä on toimittanut Iranille sotilaskalustoa, samoin kuin Syyrialle, jossa on Iranin tukemia joukkoja ja raketteja, raportoidusti valmiina ampumaan myös kemiallisia ja biologisia aseita Israeliin. Iranin aseistuksesta vuosina 1995-2005 yli 70% on tullut Venäjältä (linkki).

Iranin ja Kiinan valtionpäämiehet

Sekä Venäjällä että Kiinalla on merkittäviä energiasopimuksia Iranin kanssa. Venäjä rakentaa Iranin ydinvoimalaitoksia.

Turkki lähentyy päivä päivältä Irania ja arabivaltioita. NATO:n jäsenenä se saattaa olla myös se kriittinen osa, joka aiheuttaa koko organisaation romahduksen konfliktin tullessa siihen pisteeseen, että Turkin on valittava puolensa.

Kiina on jo pitkään tullut uhmakkaammaksi USA:ta vastaan. Vastakkainasettelua on ollut jo Taiwanin kysymyksestä. Kiina pitää Taiwania osana itseään, kun USA taas aseistaa sitä.

Venäjä ja Kiina kuuluvat molemmat samaan yhteistyöorganisaatioon, Shanghai Cooperation Organization (SCO), joka käsittää myös puolustusyhteistyötä.

Molemmat ovat harjoitelleet yhdessä myös maihinnousua useampaan otteeseen (Linkkejä: 1, 2, 3, 4).

Dollaripiikki

USA ja länsi ovat veloissa ja tilanne on vain pahenemassa. Parin-kolmen viime vuoden aikana markkinoille syydetyt yli 3000 miljardia ovat jatkaneet kulutusjuhlia ja spekulaatiota, ja tuoneet hetkellistä helpotusta ja jopa illuusiota uudesta talouskasvusta, kuin huumepiikki.

Kiinalainen luottoluokituksia jakava firma alensi juuri USA:n valtiovelan luokitusta ja määritteli tulevaisuudennäkymät negatiiviseksi (linkki). Kiinan valtion talousasiantuntijoiden enemmistö jokin aika sitten sanoivat, että USA on heille suuri riski.

Nämä hetkessä poltetut rahat joudutaan ensinnäkin hyvin pian maksamaan takaisin, mistä tulee iso päänsärky ja poru, koska jaetuilla velalla otetuilla pelimerkeillä ei ole luotu uutta pysyvää tuotantoa, joka maksaisi kaiken takaisin.

Lontoon Cityn huomattavaa valtaa ja kontrollia käyttävien finanssipiirien mielestä euro onkin tuhoontuomittu (linkki).

Maon punainen kirja

Taloudellista ja tietoverkossa käytävää sotaa Kiina on käynyt länttä vastaan jo vuosia. Kiinan kommunistisen puolueen ja lähes koko vanhemman väestön lukema Maon punainen kirja maalaa USA:n väistämättömänä vihollisena, ellei se lopeta taloutensa kasvattamista. Lopullisesta törmäyksestä lähinnä ajankohta on ainoa pöydällä oleva kysymysmerkki. Vastaus siihen saattaa olla kohtuullisen hyvin nähtävissä energiakysymyksen avulla ja arvostettujen osapuolten esitettämien faktojen valossa.

CIA:n edellinen johtaja Michael Hayden lausui juuri, että sota ”näyttää väistämättömältä”. Armeijaa lähellä olevat lähteet Israelissa raportoivat, että Saudi-Arabian kuningas Abdullah lausui hiljattain, että he ”eivät voi elää ydinteknologiaa omaavan Iranin kanssa” (linkki).

Sota

Harva ihminen kaipaa sotaa ja sitä kärsimystä, mitä se tuo. Lähes kaikki haluavat painaa ikävät uutiset pois mielestä ja uskoa, että kaikki jatkuu niinkuin ennenkin. Olisi kuitenkin hyvä luoda katse historiaan, ja kysyä, mitä ”niinkuin ennenkin” merkitsee. Historia on täynnä sotaa ja siten kaiken jatkuminen ”niinkuin ennenkin” tarkoittaa sitä, että sotaa tulee varmasti lisää.

Monet lupailevat rauhaa ja verkko ja media on täynnä kirjoituksia, joissa kuvitellaan että kaikki jatkuu onnellisesti.

Meidän täytyy olla realistisia ja katsoa asioita avoimin silmin. Edessä on suurien ja vaikutusvaltaisten organisaatioiden esittämät energiavajaukset, joiden perusteella on jo aloitettu ja aloitetaan täysin varmasti vastakin sotia.

Tämä sota energiasta on Irakin ja Afganistanin alueilla jo käynnissä. Jotkut ovat jo tämän rehellisesti myöntäneet. Jotkut uskovat edelleen myyntipuheita siitä, että näissä sodissa ollaan ”ihmisoikeuksien”, ”naisten oikeuksien” tai ”demokratian” asialla.

Suomineito pulassa

Miten Suomi on valmistautunut asiaan? Puolustusta karsitaan; ollaan hölmönä menty tai menossa mukaan kieltämään miinat ja rypäleaseet. Suomen Kuvalehden taannoinen raportti kysyi aiemmin tänä vuonna aiheellisesti, onko Suomen armeijalla edes tosiasiallista puolustuskykyä sotaan, ja ollaanko samassa tilanteessa kuin 70 vuotta sitten?

Venäjä, jolla on maailman suurimmat kaasuvarannot, toiseksi suurimmat hiilivarannot ja kahdeksanneksi suurimmat öljyvarannot on jälleen alkanut tuntea voimansa. Se on jo helistellyt Suomea poliittisesti. Kun katsoo mitä he ovat tehneet mm. Tsetsenialle, ei voida puhua kovinkaan ystävällisestä naapurista.

Isku Iraniin aiheuttaa globaalin kaaoksen, koska öljyn saatavuus tulee heikkenemään ja sotaa ei saada pidettyä kurissa. On todellinen vaara, että Venäjä ja Kiina tulevat pakotetuiksi osallistumaan sotaan tilanteen vakauttamiseksi kun Iso-Britannia, USA ja muut mukanaolijat eivät pysty pitämään edes vuosia pommitettua ja pieksettyä Afganistania kurissa.

Poliittinen johto on ilmiselvästi joko onnellisen tietämätön ja/tai myyty näiden globaalien pelureiden agendalle, ja joko sinisilmäisesti tai tietoisesti toteuttaa heidän politiikkaansa. Sen sijaan että ollaan tahraamassa mainetta valheellisessa sodassa Afganistanissa, voitaisiin keskittyä oman puolustuksen ja yhteiskunnan valmistamiseen ilmiselvästi maailman pahimman yhteenoton varalle, sekä ylipäätänsä irtautua mielisairaasta kulutuskulttuurista.

Venäjän karhu

Sen lisäksi Venäjää ärsytetään jatkuvasti täydellisellä arvostelukyvyn puuttumisella. Venäjä ei ole mikään puhdas pulmunen mutta ei heitä ole mitään järkeä jatkuvasti koittaa tylyttää ja sitä kautta kerjätä verta nenästään. Etenkään kun heillä on valttikortteja käsissään.

Venäjän armeijalle annettiin tänä vuonna myös lupa itse ylittää rajoja ”venäläisten turvaamiseksi” ilman poliittisen johdon käskyä.

Koska maamme johto on käytännössä menetetty ellei ihmeitä tapahdu, tarkempi kysymys lieneekin: miten ovat yksityiset ihmiset valmistautuneet asiaan? Tärkein ase on edelleen tieto ja sen levittäminen.

Se on täysin varmaa, että maailma ei tule olemaan entisensä. Tämä täytyisi ensiksi jokaisen tajuta. Siltä pohjalta voi alkaa miettimään, mille pohjalle tulevaisuutensa rakentaa.

kaarle
Sitoutumaton Ulkomaat

Seuraan monia valtamedian sekä yleisön ohittamia aiheita sekä niitä, joista ei mielestäni ole tuotu esille olennaisia tietoja. Pyrin tuomaan valikoituja juttuja esille joilla uskon olevan suurta merkitystä. Toivon, että ne herättäisivät ajattelemaan ja että ihmiset ottaisivat kasvavassa määrin itse selvää asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu