Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Pahuuden historiaa - kolikon kääntöpuoli

Neuvostoliiton arkistoista löytyy tietoa myös nykyisestä EU-liitosta ja Euroopan poliitikoiden pyrkimyksistä.

Kremlin

Yleisessä tietoisuudessa sana natsi yhdistetään pahuuteen.

Samalla tavalla ei kuitenkaan ymmärretä, miten kommunismi johti - ja johtaa - nälänhätään, kidutukseen ja pakkotyövoimaan.

Sitä ei tunnusteta laajalti, että kommunismi on johtanut n. 150 miljoonan ihmisen kuolemaan 20. vuosisadalla.

Kommunismin taustoja ja edelleen samoihin tavoitteisiin pyrkiviä ei tutkita lainkaan niinkuin pitäisi.

Pavel Stroilovilla on tietokoneellaan 50000 julkaisematonta, kääntämätöntä huippusalaista Kremlin dokumenttia, joista useimmat ovat kylmän sodan loppupuolelta. Hän otti ne haltuunsa vuonna 2003 ja pakeni Lontooseen. Niille luulisi löytyvän ottajia, mutta itseasiassa hän ei ole löytänyt käytännössä yhtään kiinnostunutta tahoa julkaisemaan tai rahoittamaan niiden käännöstyötä.

Vladimir Bukovsky

Venäläinen toisinajattelija Vladimir Bukovsky vietti 12 vuotta neuvostovankiloissa, pakkotyöleireillä ja poliittisissa psykiatrisissa laitoksissa syytettynä neuvostovastaisen kirjallisuuden kopioimisesta. Hänellä on samoin massiivinen kokoelma kaapattuja ja maasta vietyjä kommunistisen puolueen keskuskomitean papereita, jotka hänen mukaansa sisältävät "veren tarhaaman vuosisatamme jokaisen tragedian alun ja lopun."

Bukovskyn dokumentit ovat saatavilla osoitteessa bukovsky-archives.net, mutta suurin osa niistä on toimittamattomina vailla käännöstä ja hajallaan. Hän on saanut läntiseltä medialta lähinnä olankohautuksia tarjotessaan niitä ilmaiseksi käytettäväksi.

Alkuperäiset ovat edelleen salattuna Kremlin arkistoissa. Paperit sisältävät lähes jokaisen Gorbatsovin muiden valtionpäämiesten kanssa käymän keskustelun sekä puolueen johdon ja sihteereiden muistiinpanoja 60-luvulta eteenpäin.

Reagan ja Gorbatsov

Kun Gorbatsov avustajineen syrjäytettiin, he kopioivat arkiston ja tallettivat kopioita Gorbatsovin säätiöön. Pieni osa arkistoista avattiin valikoiduille tutkijoille, mukaanlukien Stroilov. Avainasemassa olevat dokumentit pidettiin kuitenkin edelleen salassa ja Gorbatsov kielsi kaiken kopioimisen.

Stroilov sai ongittua salasanat arkistoon ja ajan myötä salassa kopioi dokumentit lähettäen ne turvattuihin paikkoihin ympäri maailmaa.

Monet epäilivät Stroilovin dokumentteja väärennöksiksi. Vuonna 2006 Iso-Britanniassa niitä käytiin oikeudessa läpi yhteistyössä tunnettujen venäläisten toisinajattelijoiden ja kylmän sodan aikaisten vakoojien kanssa. Stroilovin todettiin olevan luotettava ja hänelle myönnettiin turvapaikka. Gorbatsovin säätiö on sittemmin tunnustanut dokumentit aidoiksi.

Bukovsky kopioi tuhansia dokumentteja käsikäyttöisellä skannerilla saatuaan Boris Jeltsinin hallinnolta pyynnön auttaa oikeusjutun valmistelussa kommunistisen puolueen perustuslainmukaisuuden selvittämiseksi ja kuljetti ne länteen.

Muut vastaavaa tehneet tai yrittäneet on tuomittu Venäjällä kuten sotilashistorioitsija Igor Sutyagin, joka suorittaa 15 vuoden kakkua työleirillä rangaistuksena lehtijuttujen kopioimisesta ja lähettämisestä konsulttifirmalle Iso-Britanniaan.

Luulisi, että vastaavia kohtaloita uhmanneiden miesten tarina kiinnostaisi läntistä mediaa ja maailmaa.

Kylmän sodan linjat

Stroilov sanoo: "Dokumentit antavat aivan toisenlaisen kuvan kylmän sodan päättymisestä. Yleisesti hyväksytty historia koostuu myyteistä."

Valitettavasti suurin osa dokumenteista on venäjäksi. Materiaalin totuusarvo täytyy myös, kuten aina, punnita varovaisesti.

Gorbatsovista paljastuu synkempi puoli. Esimerkkinä hänen suhtautumisensa Tiananmeren tapahtumiin neuvonantajan kerrottua kolmen tuhannen ihmisen murhasta: "Meidän tulee olla realisteja. Heidän täytyy puolustautua. Kolme tuhatta ... entä sitten?"

Samoin "Gorby" puolusti keskustelussaan Länsi-Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen johtajan Hans-Jochen Vogelin kanssa neuvostojoukkojen huhtikuun 9. päivän 1989 massamurhaa rauhanomaisia mielenosoittajia kohtaan Tbilisissä.

Neuvosto-arkistojen pohjalta olisi helpompi ymmärtää Venäjän jatkamaa politiikkaa - onhan Putin KGB:n kasvatti.

Mutta kaikista kiinnostavinta arkistoissa ovat viitteet Euroopan Unioniin.

Sekä EU-projektin arkkitehdit että nykyiset EU-johtajat olivat epämiellyttävän läheisissä suhteissa neuvostojohtoon, mikä nostaa esille tärkeitä kysymyksiä nykyisestä Euroopan kehityksestä.

Kenneth Coates, joka oli Euroopan parlamentissa vajaa 10 vuotta ja oli puheenjohtajana parlamentin ihmisoikeuksia käsittelevässä komiteassa, oli mukana keskusteluissa joissa vuonna 1990 ajateltiin Euroopan parlamentin ja neuvostojohdon toimintaa yhdessä.

Espanjan integraatiota Euroopan Yhteisöön ulkoministerinä johtanut Francisco Fernández Ordóñez puhui Gorbatsovin kanssa intiimisti nk. sosialistien vallankumouksesta.

Ehkä räikeimpänä esimerkkinä arkistoista löytyy raportoidusti, että Ranskan François Mitterrand oli yhdessä Gorbatsovin kanssa varmistamassa, että yhdistynyt Saksa muuntuisi Ranskan ja Neuvostoliiton kanssa sosialistiseksi kokonaisuudeksi.

Samoin Iso-Britannian työväenpuolueen entinen johtaja Neil Kinnock lähestyi Gorbatsovia riisuakseen Iso-Britannian puolustusta.

Kinnock oli EU:n komission varapuheenjohtaja vuodesta 1999 vuoteen 2004, ja hänen vaimonsa Glenys nimitettiin viime vuonna Iso-Britannian Eurooppa -ministeriksi.

Mikäli Gorbatsovin raportti pitää paikkansa, Kinnock esim. on syyllistynyt maanpetokseen.

Vastaavasti EU:n uuden ulkoministerin paronitar Catherine Ashtonin aseistariisuntaa ajanut ryhmä sai "tunnistamatonta rahoitusta" Neuvostoliitolta 80-luvulla.

EUSSR

Stroilovin papereiden mukaan nykyinen espanjalainen EU:n talouskomissaari Joaquín Almunia oli innokkaasti tukemassa neuvostolähtöistä ideaa Saksan ja Euroopan yhdistämiseksi sosialistiseksi "yhteiseksi Eurooppalaiseksi kodiksi" ja vastusti voimakkaasti Baltian maiden ja Ukrainan itsenäisyyspyrkimyksiä.

Ehkä nämä paljastukset nykyisen EU-johdon neuvostomielisyydestä eivät hätkähdytä ketään. Mutta miksi eivät?

Stroilovin mukaan meillä on nyt EU:ssa vallalla sosialistinen ryhmä, joka ei ole valittu vaaleilla. "Olen varma, että KGB ei uskoisi tätä todeksi."

Stroilov ja Bukovsky kirjoittivat yhdessä pamfletin EUSSR valottaen Euroopan yhdistämisen neuvostojuuria, mutta sille ei löytynyt kustantajia.

Pitkä lista toimittajia on osoittanut kiinnostusta, mutta lähes kaikissa tapauksissa mediatalon vastaava päätoimittaja on torpannut hankkeen.

Ilmiselvästi mediaa dominoivat taustarahoittajat ovat linjanneet, että asiaa ei käsitellä.

EU-Komissio

Lissabonin sopimuksen läpirunnominen osoittaa, että vallassa oleva johto ei välitä pätkääkään kansan mielipiteestä tai todellisesta kansainvallasta.

Kulissiksi laaditut kansanäänestykset joko sivuutettiin täysin tai järjestettiin uusi äänestys Irlannin tapaan, kunnes tavalla tai toisella saatiin laskettua haluttu lopputulos.

Lähemmässä tarkastelussa kommunismi ja natsismi ovat käytännössä yhtäläisiä - absoluuttinen keskusjohtoinen hallinto, etuoikeutettu eliitti, kansalaisoikeuksien riisto, kansalaisten valvontakoneisto ja kaikki mukana tuleva turmeltuminen, jota liika valta aiheuttaa.

Sekä kommunismin että natsismin rahoittajien joukosta löytyvät samat henkilöt.

Globalistit, etunenässä David Rockefeller, jonka suku ja ystäväpiiri on myös YK:n ja monien muiden ylikansallisten organisaatioiden takana, ovat olleet erityisen ihastuneita Kiinan malliin, jossa ihmiset pakotetaan työhön pääsääntöisesti 3 dollarilla päivä tai alle.

Meille esitetään raikkaan sinistä lippua, jossa on keltaiset tähdet, ja viesti on että EU tuoksuu raikkaalta kuin suihkusaippua.

Punainen EU-lippu

Jos lippu olisi punainen, joku voisi jo arvellakin jotakin. Näinkö helpolla ihmisiä viedään?

Christian Rakovsky kertoi Stalinin kuulusteluissa ("Punaisessa sinfoniassa") vuonna 1938, että taustarahoittajien idea on ollut alusta lähtien yhdistää kommunismi ja kapitalismi - mikä on tapahtumassa paraikaa silmiemme edessä.

Kun näiden "sosialistien" politiikka vetää maat yhä syvemmälle kuraan, monet alkavat näkemään todellisuuden.

Seurauksena syntyy "terroristeja" (lue: keskushallintoa ja pankkien ja eliitin valtaa vastustavia, toisinajattelijoita sekä vallanpitäjien rikosten paljastajia) kyttäävä tarkkailuyhteiskunta ja täydellinen elektroninen kontrolli, joka rakentuu pala palalta "hyvin tarkoituksin".

Mutta kuinka myöhään ihmiset tähän havahtuvat, kun kansallisomaisuudet on myyty ja taloudet tuhottu, rahat junailtu rikollisille pankeille, jotka ovat tietoisesti myyneet arvottomia sijoituksia valtioille ja eläkeyhtiöille? Valtiot saatetaan velkakierteeseen ja eläkerahatkin ovat hyvin pian kuin muisto vain - ne ovat tulilinjalla seuraavaksi kun rohmut hapuilevat vielä koskemattomia varoja.

Jossakin määrin alkavat ihmiset jo havahtua, mutta aivan liian hitaasti. Rikos ja petos on jo pitkällä ja kalterit nousevat ympärille vauhdilla.

Erikoista on ajatella sitä, että suomalaiset eivät olisi koskaan suostuneet valtioliittoon edes esimerkiksi Ruotsin kanssa.

Rahaa viemäriin

Onkin ollut erittäin kova temppu saada Suomi mukaan tähän hullujen liittoon ja sosialististen fantasioiden seurakuntaan ja sosialistiseen "perheeseen", jossa eteläiset ja itäiset rakastetut lapset odottavat käsi ojolla seuraavaa 750 miljardin pottia, joka viedään kansanperinnöstämme ja tuskalla herutetuista verorahoista.

Tämä on törkeää häpäisyä niitä kohtaan, jotka taistelivat ja varmistivat Suomen itsenäisyyden.

Oikea teko olisi katkaista sidokset tämän hirviön kanssa ja suorittaa muutenkin perusteellinen remontti, lopettaa keskenään tappelevat puolueet ja hajauttaa valta ihmisille joille se kuuluu. Perusoikeuksien ja oikeudenmukaisuuden turvana pitäisi olla kunnollinen perustuslaki ja sitä noudattavat oikeusistuimet.

Ihmiset eivät ala sekoilemaan sen takia, että itseoikeutetun keskushallinnon bunkkerista ei jatkuvasti komenneta kaikkea. Päinvastoin sekoilut ovat historiassa syntyneet AINA siitä, kun keskushallinnon bunkkerissa aletaan sekoilemaan. Valta korruptoi.

Miksi annamme taas kerran valtaa hulluille pikku-Napoleoneille, heidän rahoittajilleen ja pieniksi diktaattoreiksi muodostuville virkamiehille?

Ei toki mitään uutta auringon alla. Sosialististen utopistinen "vallankumous" kuvautuu hyvin kun katsoo sanakirjasta englanninkielisen sanan "revolution": uusi kierros samalla kehällä.

Tällä kerralla tämä kierros on saamassa tosin niin paljon valtaa ja vauhtia, että tuho tulee olemaan ennennäkemätöntä NL:ään ja natsi-Saksaan verrattuna.

Murheellista on myös se, miten sanoja ja niiden merkityksiä väännetään.

Pakkovallassa ja tyranniassa ei ole mitään sosiaalista.

Alkukirjoitus: http://www.city-journal.org/2010/20_2_soviet-archives.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Jouko Piho

Asian ytimeen pureutuva kirjoitus.
Asia on juuri näin ja tuleva tuho tulee olemaan ennen näkemätön.
Maailmassa todella valtaa pitävät tahot ovat rahoittaneet sekä kommunismia että natsismia. Eliitin tarkoituksena on luoda sotia, kaaosta, kansallisvaltioiden alasajoa ja kaikenlaista puutetta, jotta ihmiset kypsyisivät lopulta ottamaan uuden maailmanjärjestyksen, yhden maailmanhallituksen ja yhden maailmandiktaattorin avosylin pelastajana vastaan.

Tämä kaikki on ennustettu jo Raamatussa, jossa uutta maailmanjohtajaa kutsutaan Pedoksi, Antikristukseksi ja Laittomuuden ihmiseksi.

Asialle on turha nauraa. Maailma on menossa kohti keskittynyttä globalistista valtaa, kohti kivikovaa fasistiskommunistista poliisivaltiota, jossa kaikki toisinajattelijat murskataan.

Mutta niin kuin kaikissa diktatuureissa, niin myös nytkin tulee olemaan maanalainen oppositio, jota ei pystytä täysin nujertamaan.

Minun ajatukseni on jopa se, että koko Suomi voisi olla oppositiossa uutta maailmandiktatuuria vastaan. Se vaatisi kuitenkin sen, että ensin Suomen tulisi erota EU:sta ja eurosta ja palata täyteen itsenäisyyteen sekä taloudessa, lainsäädännössä että ulkopolitiikassa. NATOon ei kannata myöskään liittyä, vaan Suomen on tukeuduttava omaan puolustukseen. Ei meitä kuitenkaan kukaan tule auttamaan. Suomen on parasta seistä omalla pohjalla eikä luottaa vieraan apuun.

Mikä pakko Suomen on olla osa uutta pahaa imperiumia?

Ei mikään.

Mutta koska nykyinen poliittinen johto haluaa sitä, on poliittinen johto vaihdettava.

Huhtikuussa 2011.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

AYE'TEI'H!

Wäkevä annos wahvoja sanoja, eivätkä perustelut ole
ainakaan yhtään sen enempää metsässä kuin jonkusen
puolueen perustelut oman olemassaolonsa ja €uvosto-
liittonsa tärkeydestä.

Tästä näkökulmasta kaikki suomalaiset puolueet joutavat
jätemyllyyn tuhottavaksi ja kierrätykseen.
Sokeutuneella ahneudella ja vallanhimolla ei ole rajoja.

Geassemánnu, Harmaasusi™

Jouko Piho

Kalle Kataja

Ajattelin laittaa tuon erinomaisen artikkelin nettisivuilleni osoitteeseen http://www.kolumbus.fi/jouko.piho/sivu31.htm . Sopiiko?
Laitan mukaan alkuperäislähteen osoitteen sekä kääntäjän nimen. Oletko sinä kääntäjä? Voinko laittaa artikkelin oheen tiedoksi, että suomeksi kääntäjä on Kalle Kataja?

iiris (nimimerkki)

Tässä on kai kysymys ns."maailman hallituksesta", joka ohjaa koko maailman toimintaa kulisseista. Aina aika-ajoin asia tulee jostakin, kuin varkain, vähän esille. On luonnollista, että nämä mahtavan maailman hallituksen voimat yrittävät parhaansa mukaan estää yllä esitellyn kirjoitusten kaltaiset julkaisut.

Olemme tekemisissä "hirviön" kanssa, mutta sen valta on niin suunnattoman suuri, ettei siihen pääse suoraan käsiksi. Voimme yrittää vaikuttaa kansallisiin poliitikkoihimme sen minkä pystymme. Ei ole merkitystä sillä, ovatka poliitikot sosialisteja, kapitalisteja tai jotain muuta poliittista suuntaa edustavia henkilöitä, sillä kaikki he ovat olleet ostettavissa, korruptoituneita ja maansa edun hylänneitä pettureita. Tämä ns."maailman hallitus" on kiinnostunut vain vallasta ja mammonasta.

Kansallisvaltioiden alasajo on käynnissä. EU on yksi käsikassara jäsenvaltoiden talouden romuttamisessa. Toiminta on hirviömäistä, raakaa ja kovaa.

Suomessa kansan pakkoruotsittamisyritys on yksi osa tätä kansallisen identiteetin romuttamista. Valtiot yritetään paitsi saattaa taloudelliseen sekasortoon, niin myös saada henkisesti valtioista ja kansoista luja niskalenkki. Suomessa tätä yritetään suomenkielisen kansan pakkoruotsittamisen avulla.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Jouko: Sopii. Vapaaseen käyttöön nämä ovat. Kyllä, suomensin sen (osittain). Suomeksi toimitettu on tarkemmin sanottu.

Toivoa sopii, että suomalaisilta löytyy vielä sitä perinteistä sisua ja selkärankaa.

TV/viihde taitaa osoittautua kuitenkin kovaksi vastustajaksi.

Matkalla (nimimerkki)

Erittäin rautainen kirjoitus, kuten yleensä tältä kirjoittajalta.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Bilderberg kokoontuu Kataloniassa tällä hetkellä. Mitä sieltä on odotettavissa?

Lukekaa uutisia silloin, kun muu ihmiskunta tuijottaa potkupalloa!

repe (nimimerkki)

Baltian maita ja Ukrainaa ollaan kovaa vauhtia neuvostolaistamassa. Tai ainakin Ukrainaa. Saksahan on muuten jo ilmoittanut, että Georgia joutaa susille. Pahaenteistä on siionistien kiihtyvä syyttely baltteja vastaan olemattomista juutalaisvainoista 2. maailmansodan aikana. Obama on ilmeisesti venäläismielisempi kuin Bush tai sitten aika on kypsä uudelle. EU nyt on kai lähinnä USA:n ja rahaeliitin orjakoneisto ja vasalli.

iiris (nimimerkki)

#7
"EU nyt kai on lähinnä ... rahaeliitin orjakoneisto ja vasalli." Suunnilleen näin kai on.

Pasi Turunen

Kaarle todistaa väkevästi.

Käyttäjän petripartanen kuva
Petri Partanen

Mikä pakko Suomen on olla osa uutta pahaa imperiumia?

Se vain, että kun maamme on velkaa öbaut 70 miljardia euroa, ulkomaille arvatenkin, niin jos erotaan ja joku panee rahoituslaitokset asialle perimään meidän velastamme ennätyskorkoja, niin mitäs sitten tehdään?

Voidakseen erota euvostoliitosta, pitää maan olla käytännössä velaton ja siten hyvin riippumaton muista maista ja heidän rahoituslaitoksien vallasta.

Jouko Piho

#10

Maksetaan velat pois, mutta sen jälkeen eletään oman valuutan ehdoilla. Jos velkakehitystä ei pysäytetä, Suomi on kohta niin suurissa veloissa, että niistä ei selviä mitenkään, paitsi suostumalla velkojapankkien vaatimuksiin Suomen kansallisomaisuuden, esim. pohjaveden (siitä on kohta hirveä pula), ja monien muiden asioiden suhteen.

On järjetöntä, että valtio, esim. Suomen valtio, on velkaa yksityispankeille. Suomen valtion tulee ottaa ohjakset käsiinsä ja alkaa laskea liikkeelle omaa rahaa ilman mitään velka- ja korkosidonnaisuuksia kansainvälisiin pankkeihin.

Jouko Piho

Kalle Kataja

Tiedoksi, että EU:n ulkoministeri ei ole Catherine Aniston vaan Catherine Ashton.
Voit varmaan tehdä korjauksen käännökseesi.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Kiitos. Huomasin sen juuri itsekin.

:-)

Markus RURIK Räsänen (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi/104 ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

VAIN IHME VOI PELASTAA KAPITALISMIN
Tiede ei usko ihmeisiin.

Ei mitään uutta. Massonin kansainväliset pankkiirit rahoittivat seka Natsi-Saksan että N-liiton.
Juutalaisen Gorbatsovin tehtäväksi annettiin ajaa alas N-liitto kapitalismin vetoavuksi.
Samat pankkiiri-suvut hallitsevat edelleenkin niin Venäjää kuin muitakin maita.

VIIKKO-LIITE: www.markusreed.julkaisee.fi/82
PÄÄKIRJOITUS: www.markusreed.julkaisee.fi/83

Yuri Bezmenov (nimimerkki)

Yuri Bezmenov, entinen korkea-arvoinen KGB agentti ja subversio taktiikoiden spesialisti, kertoo erittäin informatiivisessa luennossa (vuonna -83 Los Angelesissa) mistä on lännessä kysymys juuri nyt.

Hänen mukaan vihollisvaltiot ajetaan alas sisäisesti, luomalla keinotekoisesti moraalinen, juridinen, taloudellinen ja poliittinen kaaos. Tämän prosessin esivaihetta kutsutaan demoralisaatioksi, jonka kesto on minimissään 15-20 vuotta. Tämä on lyhyin aika, missä koulutetaan kokonaan uusi sukupolvi ihmisiä, jotka on alistettu marxismi-leninismille. Hänen mukaan marxismi-leninismi on kuitenkin jo lähtökohtaisesti ainoastaan sumuverho, jolla luodaan pehmeisiin ajatuksiin vetoava utopia, minkä ei ole kuitenkaan tarkoitus koskaan tulla voimaan. Tätä käytetään ainoastaan ajamaan valtio sisäiseen kaaokseen.

Tätä seuraa toinen vaihe nimeltään destabilisaatio.Tätä vaihetta seuraa tarkoituksellinen yhteiskunnallinen kriisi. Tätä seuraa vaihe, jota kutsutaan normalisaatioksi. Tässä viimeisessä vaiheessa uusi järjestys laitetaan pystyyn. Ensimmäiseksi töiksi uusi järjestys eliminoi aikaisemmissa vaiheissa olleet avainhenkilöt, koska uusi järjestys ei kaipaa enää hajottajia, uusi järjestys haluaa nimen omaan stabilisaatiota ja ainoa keino tähän on: good bye old comrades.

Kannattaa todellakin katsoa koko luento:

http://www.youtube.com/watch?v=cj0Id3BLFco

Jouko Piho

#15

Näin on juuri tapahtunut ja on tapahtumassa.
Lännen demoralisaatio on jo pitkällä, samoin destabilisaatio.
Kohta on normalisaation vuoro, jolloin kaikki nykyiset yhteiskunnan vihervasemmistolaiset pehmeitä arvoja kannattavat demoralisoijat joutuvat epäsuosioon.
No, silloin joutuvat epäsuosioon kyllä monet muutkin, kuten uskovat, toisinajattelijat ja kaikki isänmaan ystävät.
Suosiossa ovat vain kaikki uuden kansainvälisen järjestelmän kovat ja ehdottomat kannattajat, kun uusi kommunistisfasistinen yhden maailman diktatuurivaltio kovine poliisiotteineen pääsee valtaan.

vai mitä? (nimimerkki)

Piilomarxismi voi paksummin kuin koskaan; EU, USA...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vankkaa asiaa, Kaarle.

Täällä http://toimikankaanniemi.blogit.uusisuomi.fi/2010/... eräs näkökulma

Minua on huolettanut, kuinka lehdissä yht´äkkiä on "asiantuntijoita" ennustamassa yhteiskunnallista epävakautta, yllyttämässä suorastaan. Miten nämä jutut ovat läpäisseet lehtien suotimet JUURI NYT, ja miksi? Tarkoitushakuisuus paistaa pahasti läpi. Kun yllytyshullut lähtevät kaduille hillumaan, pamahtaa poliisivaltio-poikkeustilanne päälle ja siinä sitä mennään: sen varjolla on kätevä likvidoida toisinajattelijat, uskovaiset sun muu vastaava porukka.

Europolilla on jo arkistojen koontikin alkanut toisinajattelijoista ym. henkilöistä.

Antti (nimimerkki)

Kommunismin ikävin piirre on että se vaikuttaa teoriatasolla loistavalta idealta. Missään poliittisessa järjestelmässä ei ole yhtä pitkälle kehittynyttä kansanvaltaa. Valitettavasti se ei sovi ihmisluontoon eikä niin ollen toimi käytännössä ollenkaan. Kokemus on osoittanut, että vallan hajauttamisen avulla ihmisluontoa hillitsevä tasavalta on käytännön tasolla paras tunnettu ratkaisu.

Diktatuurilla ylläpidetyn kommunismin romahtamisesta omaan mahdottomuuteensa ei sinänsä hyvää tarkoittavissa idealistipiireissä ole opittu mitään, koska siellä ei ole haluttu tunnustaa realiteetteja. Ei sen heikkous ollut sosialismi vaan vallan hajauttamisen puuttuminen eikä kapitalismin sovittaminen kommunismiin niin ollen johda muuhun kuin entistä pahempaan todellisuuteen, koska kapitalismi on osoittautunut elinvoimaiseksi ratkaisuksi ja tasavaltalaisenkin poliittisen järjestelmän täytyy vääntää sen kanssa kättä tosissaan jos se halutaan pitää edes jossain määrin aisoissa.

Itse asiassa kapitalismin ja kommunismin liitto haiskahtaa voimakkaasti kansallissosialismilta, koska äärimmäisen kilpailuhenkisen markkinaoikeiston ottaminen mukaan järjestelmään tuo vääjäämättä mukana myös sosiaalidarwinismin, miltä sosialistisessa kommunismissa sentään vältyttiin.

Vapaa äänestäjä (nimimerkki)

15:
Neuvostoliiton kommunistinen kirkkovaltio oli Saksan keisarikunnan sotilaallisiin etuihin pyrkivän toiminnan tulos. Tarkoituksena oli helpottaa kahden rintaman sotaa käyvän valtion sotatoimia. Siksi tuettiin historiassa erittäin tyypillisellä tavalla vihollismaata eli Venäjää hajottavia ja tuhoavia voimia. Siinä pelissä sai suomalaisetkin tukea itsenäisyydelleen.

Kommunistinen uskonto on tietysti historian mukaan täysin mieletön ja sen tavanomainen monopolikapitalistinen talouselämä surkeasti toimiva. Monopolikapitalismin ominaisuudet ovat olleet tunnetuja satoja vuosia, koska erilaiset monopolit olivat satoja vuosia talouselämän perusta. Hallisijat myivät monopoleja eli yksioikeuksia alamaisilleen. Monopolit saivat yksinoikeudet johonkin talouselämän alueeseen. Seurauksena olivat erittäin korkeat hinnat, tuotteiden surkea laatu, oikeudettomuus, huonot palvelut asiakkaille, suuret väärinkäytökset ja työntekijöiden surkea ja alistettu asema. Monopolikapitalistit olivat erittäin rikkaita ja heidän valtansa oli erittäin suuri yrityksissään. Heidän valtaansa rajoitti vain valtakunnan laki. Kommunismissa ei ole edes sellsita rajoitusta, vaan monopolikapitalisteilla on hallussa myös laki, poliiis, armeija ja uskonto. Syntyy lista joka vastaa aika hyvin kommunistisen talouden ja yhteiskunnan tilannetta.

Kommunistisessa yhteiskunnassa ongelmat vaikeutuvat täydellisen vallan ja omistuksen keskittymisen takia. Tämä kaikki oli alusta alkaen ajatteleville itsestään selvää alusta alkaen. Kommunistista uskoa markkinoitiin kuitenkin kouluttamattomalle ja ajatteluun harjoitusta saamattomalle väestönosalle täysin valheellisesti ja sama jatkuu edelleen.

Idealistien eli erilaisten uskovaisten on erittäin vaikea käsittää suurvaltapolitiikkaa. Suurvaltojen suhteet ovat erittäin monimutkaisen pelin näyttämö. Suurvallat ovat susien yhteisö. Susilla on johtaja ja kuitenkin he vahtivat toisiaan. Sudet vahtivat toisiaan hyvin tarkkaan ja vaativat tasapuolista saaliin jakoa. Kukaan susi ei voi kovin pitkään pitää vastoin muiden susien tahdon vastaista saalista. Tämä lienee suusrvaltojen historian keskeinen totuus. Napoleon, Saksan Ville-keisari, Stalin, Bresnev ja Hitler eivät käsittäneet suurvaltasuhteiden perusideoita. Tulokset olivat susilaumassa odotusten mukaisia.

Susien toimia on idealistin vaikea käsittää uskovaisen sokeudessaan. Uskovaisen ajattelu on perusteettomasti kaksijakoinen. Heillä on vain enkeli- ja saatanapuoli. Todellisuus on kuitenkin kokonaan näiden kahden ääripään välissä ja siksi uskovainen elää todellisuuden havaintojen ulkopuolella.

Vapaa äänestäjä (nimimerkki)

19:
Asiantuntijat lyttäsivät hyvillä perusteilla kommunistisenuskonnon jo kauan ennen epäonnistuneita kokeiluja. Leninin kirjallinen tuotanto on hyvin paljon asiantuntijoiden lausuntojen vastaista perusteetonta sanallista temppuilua.

Jos et todella ymmärtänyt monopolikapitalismin ja kommunismin samankaltaisuutta, niis eipä ole paljon sanan sijaa. Monopolikapitalismissa eli kommunistisen uskon mukaisessa järjestelmässä ei ole ollut ikinä kansanvallan ja demokratian vienoa hajuakaan.

Ihmisen sielu on kuitenkin niin suuri, että kansa kykenee nousemaan atomiaseilla ja kaikilla yhteiskunnan keinoilla aseistautuneita monopolikapitalismin elliitin keinoja vastaan henkensä ja läheistensä menettämisen uhallakin. Näin kävi uljaassa v.1991 porvarillisessa vallankumouksessa. Jotain tällaista saattoi odottaa, kun luki Solzenitsyn vankileirien saaristoa. Ihmisen sielu on ylitse raudan, ruoskan ja väkivallan koneistojen.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Riikka, noinpa juuri. Hajota ja hallitse.

Kaikkien pitäisikin tietää, mistä ongelmat pääasiassa johtuvat, jotta ei tarvitsisi katsella mitään sekoiluja kun ihmiset käyvät toistensa kurkkuihin samalla kun päätekijät hierovat käsiään kaukana poissa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kun lukee tällaista, rupeaa miettimään, että onkohan jo liian myöhäistä. Jos on liian myöhäistä, on seuraavana kysymyksenä: Mikä olisi paras tapa sopeutua väistämättömään? Kannattaisiko luovuttaa ja alkaa varautumaan tulevaan mahdollisimman hyvällä tavalla? Kannattaako tapella vastaan, vai ruveta kiltisti aivopesemään itsensä EU-federalistiksi?

Jos miettii strategioita, että miten tämän kauhukuvan voisi estää, tulee mieleen allianssi esim. USA:n teekutsu-liikkeen kanssa ja jonkinlainen kansalaistottelemattomuus, sekä pirunmoinen ruohonjuuritason aktivismi.

On toki mahdollista, että pelot on turhiakin. Ehkä tässä mennään vanhalla tavalla eteenpäin ja EU ei olekaan niin paha. Mutta vahvat on kuitenkin perustelut ikävämmän vaihtoehdon puolesta.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Pekka, kaiken perusta on asioista perillä oleva väestö. Kun on oikeat tiedot hallussa, oikeat päätökset seuraavat - ainakin huomattavasti todennäköisemmin kuin ilman.

Olennaista on ottaa asioista selvää ja kommunikoida asioista muille ohi blokkaavien medioiden. Muu seuraa lähes luonnollisesti.

Tämä on kuoleva järjestelmä jo syntyessään, mikä on nähty jo monta kertaa historiassa. Tällä kerralla skaala on vain isompi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

EU voisi olla hyvä, jos se olisi itsenäisten valtioiden löyhä poliittinen ja kauppaliitto. Mutta se ei ole sitä.

Päinvastoin pyrkimys on jatkuva entistä suurempaan vallan keskittämiseen.

Bilderbergeista: uskon, että he ovat kulissi ja asetettu suuttumuksen/kyttäyksen kohteeksi. Nukkemestari asuu ihan muualla.
----

Hallitsemisessa/ylivallassa pyritään taloudellisten, sosiaalisten ja poliittisten osa-alueiden hallintaan. Niitä voi hallita mm. soluttamalla sekä luomalla kaaosta kun kaaosta tarvitaan huomion hajauttamiseen ja sitä kautta vallan keskittämiseen.

Osa-aluiden hallinta helpottuu median avulla. Siksikin meillä on niin paljon lumeuutisia (Savon Sanomat taisi juuri kertoa että Tuvalun saari vajoaa kun taas Telegraph kertoo että Tuvalu kohoaa :D eikä tarkistamaan meikäläinen ihan helposti pääse) tai asioista kerrotaan tiettyjä kohtia korostaen.

Meneillään olevasta Perustuslain muutosesityksestä ei sen sijaan ole mediassa sanaakaan. Lakimuutosesitys löytyy VNK:n sivuilta sekä OM:n tiedotteista 12.5 2010 kohdalta. (Ja minun bloggauksista otsikolla "Minun suostumustani ette Suomen osavaltioittamiseen saa")

sivuhuomautus: koska Perustuslakia ei ole muutettu, on hallituksen toimnta lainvastaista; he eivät voi antaa lupaa EU:lle Suomen budjetin tarkistamiseen (viittaan myös Lakiin Maanpetoksesta sekä Lakiin Valtiopetoksesta) josta toimesta trilateraali EU:n pres. von Rompuy eilen ilmoitti.

Ihminen on laiska. On helpompi ottaa valmiiksi ajatellut mallit kuin ajatella itse. On myös helpompi pitäytyä jääräpäisesti kannassaan kuin muuttaa mieltään koska se vaatisi omien asenteiden ja sen, mihin ne perustuvat, tarkistelua.

Niinpä esim. Heinäveden kunnanvaltuusto uskoo että koska he ovat hoitaneet kunnan taloutta hyvin (totta), Suomen velkaantuminen ei vaikuta kuntaan/kuulu heille(virheellinen päätelmä) tai jopa että Suomen velkaantuminen on hyvä asia koska "velka on talouskasvua/luo talouskasvua"(virheellinen päätelmä).

sivuhuomautus: Pankit taitavat tarvita kipeästi "rahaa" koska Ota velkaa-mainoksia tunkee joka tuutista entistä aggressiivisemmin.

Valtuustossa on vain kaksi (2) henkilöä (29 henkilöstä), jotka ymmärtävät että Suomen velkaantuminen tuo väistämättä säästötoimenpide-vaatimuksia kaikille Suomen kunnille, ja että Suomen velkaantuminen nostaa korkotasoa sekä vie (höpö-)rahan markkinoilta jolloin yrityksille, yksityisille ja kunnille ei riitä lainaa mikä taas vähentää verotuloja ja lisää sosiaalimenoja ja sotkee infran rakentamisen sekä säilyttämisen.

Toimi Kankaanniemi (KD) mainitsi blogissaan että Eduskunnassa ei keskustella syvällisesti. Se pitää paikkansa myös valtuustoihin.

Kuulemani perusteella keskustelua tosiasiassa kaihdetaan (minulla on tuttuja monen paikkakunnan valtuustoissa) tai se tyrmätään (hallituksen taholta) talouspuheella.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

"Velka on hyvästä" ja "velkaantuminen on normaalia" ... kukaan ei ole tainnut pysähtyä ajattelemaan, että ketkäköhän tuonkin ajatuksen ovat vyöryttäneet ihmisten mieliin?

Se on ihan mielipuolista, kun kuulee ihmisten totisena toistavan tuota mantraa. On ehkä opittu vielä talousalan koulusta, ja siten sitä toistetaan omalla akateemisella arvovallalla.

Suomihan tunnetaan vaikenemisen maana. Isot ja röyhkeät sanovat, mitä tehdään. Internet on ehkä vihdoin jo osittain murtanut tämän.

Bilderberg on ilmiselvästi vain yksi monista ryhmistä, mitä kautta ohjeistetaan alemman tason lokeroituja päättäjiä ja esitetään heille toivotut linjaukset.

Kataisen egoa varmaan hivelee, kun hänet on todettu oivalliseksi halutun politiikan toteuttajaksi ja saa tittelin "Euroopan paras valtiovarainministeri".

Muiden rahoja ja työtä on helppo antaa pois, ilmeisesti jopa vilpittömästi uskoen että niin pitää tehdä.

Nyt kriisiaikana - luotujen kriisien - on helppo esittää "viisaiden kerhosta" untuvikoille ja asioista itse selvää ottamattomille ratkaisuja. Uppoaa kuin veitsi voihin.

Korkean tason poliitikothan ovat kalenterit aivan täynnä ja riippuvaisia neuvonantajista ja muista esittelijöistä.

Loistava järjestelmä taustavaikuttajien kannalta, vähän kuin robotteja ohjelmoisi.

uurija (nimimerkki)

..."taustarahoittajien idea on ollut alusta lähtien yhdistää kommunismi ja kapitalismi - mikä on tapahtumassa paraikaa silmiemme edessä".

Kunpa siitä puhuttaisiin enemmän, että vastakkainasettelut ovat harhaa.
Ja siitä, että olemme hylänneet demokratian, päätyneet toverikapitalismiin, jonka kautta olemme luiskahtamassa (uus)fasismiin.

Kun valtaapitävien lausahduksia nykyään kuuntelee, tulevat väkisin mieleen knut hamsunit, koskenniemet ja olavi paavolaiset, jotka antautuivat natsiaatteen viehätysvoiman edessä. Myöhemmin sitä häpesivät historiankirjoittajat ja jäkipolvet.

Vallankäyttäjät eivät nykyisin säästä vaivojaan ylläpitääkseen vastakkainasettelun harhojen säilymistä, vaikka voisi kuvitella heidän henkisen pääomansa ja asiatietojensa riittävän totuudellisempiin skenaarioihin.

Missä ovat taloustiedettä opettaneen pankkiiri Björn "Nalle" Wahlroosin ajatukset, kun hän The Financial Timesissa kyseenalaistaa yhteiskunnan tuen "rikkinäisille perheille" (broken families)?
Nalle W:n omasta perhetaustasta tiedetään (Wikipedia, kauppalehti.fi), että edesmenneen, Hyvinkäällä asuneen, värikkääksi henkilöksi mainitun isän, Bror "Buntta" Wahlroosin ensimmäisen avioliiton lapsia ovat Nalle ja tämän sisar.
Missään ei kerrota, tarvitsiko perhe milloinkaan yhteiskunnan apua, eikä moinen yksityisasia kenellekään ulkopuoliselle toki edes kuuluisi. Vaikutusvaltaisimpiin Suomen kansalaisiin kuuluva pankkiiri ja isoisä Nalle Wahlroos katsoo kuitenkin itselleen kuuluvan kommentoida sitä, onko suomalaisen yhteiskunnan tuki rikkinäisille perheille enää tarpeellista.

Rikkinäiset perheet ja raha, hyvä Nalle W.?
Aina ei perheen tilannetta varmaankaan kokonaan voida korjata rahalla, vaikka sitä annettaisiin ulkoapäin, tai, vaikka sitä olisi rutkasti omasta takaa.

Kriiseihin joutunut perhe, jos se on vauras, voi silti helpottaa elämäänsä monin ratkaisevin tavoin: hankkimalla kodinsiivousta, lastenhoito- ja ruuanlaittoapua, psykoterapiaa, lomaa työelämän rasituksista, useampia asuntoja eri perheenjäsenille, laitoshoitoa addiktio- ja muihin sairauksiin sekä lääkärin ja yksityissairaalan palveluja niin paljon kuin vain tarvitaan.

Köyhä rikkinäinen perhe tarvitsee sitä vastoin apua.
Sen jokainen taloustiedettä opettanut pankkiiri ja isoisä ymmärtää.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Niinpä. Röyhkeydellä ja tunnekylmyydellä ei tunnu olevan rajoja.

uurija (nimimerkki)

Hei Kaarle, tekstiisi sietää palata. Kysymykset ovat aina ajankohtaisia.

Suurvaltapolitiikka on arkijärjelle vierasta ja vastenmielistä, mikä on tietenkin yksi vallan säilyttämisen kulmakivistä.

Hallitsemisen tarinat ja strategiat toistuvat hämmästyttävän samanlaisina vuosikymmenestä toiseen.
Kun kerran on nähnyt pintaa peittävän harson takana loogisen syiden ja seurausten kuvion, oivallusta ei voi unohtaa.
Se on kuin tukirakenne, joka täydentyy, ja sen sen näkee tutuissa ja uusissa yhteyksissä yhä uudelleen.
Kun tajuaminen ja ymmärrys muuttuvat, vaikuttaa siltä, että 'mekanismi' on pysyvä, kuin pyörällä ajamisen taito.

Hiljattain, 8.8. 2010, tuli päivällä TV1:ltä virolainen uusintadokumentti Disko ja ydinsota (Disko ja tuumasõda) vuodelta 2009, tekijänä Jaak Kilmi.
Perjantai-iltana 7.8. taas nähtiin dokumentti Piirretystä propagandasta, joka käsitteli Neuvostoliiton keinoja käydä mielikuvasotaa historiansa eri aikoina.

Alla on 8.8. kommenttini Kissankulmalle dokumentista, joka tuo kirjoituksesi aiheeseen, NL:n hajoamiseen, oman näkökulmansa:

"Disko ja ydinsota kertoo Suomen televisiolähetysten vaikutuksesta Neuvosto-Viroon. Dokumentin mukaan
KGB ja N-liitto olisivat helposti kyenneet teknisellä häirinnällä estämään Suomen tv:n näkymisen Virossa.
Moni dokumentissa arveli, että KGB:n antoi tahallaan läntisen maailman vapauden tuulahdusten päästä suljettuun Neuvosto-Viroon, koska ”KGB:n tarkoituksena oli purkaa neuvostojärjestelmä, jotta se voisi rakentaa sen uudelleen.”

"Ja niinhän siinä kävi.
Suunnattomat määrät rahaa kuljetettiin juuri ennen regiimin vaihtumista rautaesiripun takaa länteen. Näillä miljardeilla nostettiin nykyisen Viron ja Venäjän yrityselämä nykymallilleen.
Harmi, ettei (KGB:n tavoitteena ollutta) nykyistä globaalia talouspoliittista asiaintilaa ja Baltianmaiden siirtomaastatusta Euroopan lainoittajavaltioihin ja pankkeihin nähden jääty elokuvassa erittelemään."

”Kun nykypäivän näkökulmasta asioita katselee, vaikuttaa siltä, että neuvostotasavaltojen hajo(itt)aminen oli suunniteltu operaatio, joka tehtiin varta vasten nykytilanteen vaatimusten mukaisesti”, tyytyy eräs haastateltavista oraakkelimaisesti toteamaan."

"Järkeen käy hyvin, että niin Kekkonen kuin Koivisto (ja aiemmin Paasikivi, Mannerheim, kenties Erkko ja monet muut) ymmärsivät suurvaltapoliittisen taustakuvion, jota hoiteli suuri kansainvälinen raha.
Kapitalistinen länsi ja kommunistinen NL olivat raha-/pankkieliitin luomusta. Rautaesirippua varjeltiin ja pönkitettiin mittavin kärsimyksin, vaikka ajatelevat ihmiset molemmilla puolilla tajusivat koko teatterin olevan kolossaalista valhetta.
”Ideologista” vastakkainasettelua ei todellisuudessa ollut. Siitä luovuttiin, koska seuraava suunnitelma ’ryöstökapitalismi ilman mitään sääntöjä’ oli jo valmiina odottamassa."

Wikipedia, Disko ja ydinsota:
…”Ensimmäiset tiedot siitä, että Pohjois-Virossa katsotaan Suomen televisiota ovat 1960-luvun lopulta. Espooseen pystytettiin vuonna 1971 uusi tv-aseman lähetysmasto, joka mahdollisti Suomen televisiokanavien lähes häiriöttömän katselun myös Tallinnassa ja muualla Pohjois-Virossa. Elokuvassa pohditaan sijoitettiinko masto tarkoituksella Espooseen, jotta Suomen tv-kanavia olisi mahdollista katsoa myös Neuvosto-Virossa”…

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Uurija, kiitos. Olisi kiva nähdä noi dokkarit. Näkyyköhän ne YLE areenassa tai muualla?

Euroopan historia katolisen kirkon näkökulmasta katsottuna on yhtä jatkuvaa taistoa uuden Rooman imperiumin luomiseksi.

Ja jotkut (miljardit) vielä kuvittelevat että se kirkko on tosissaan uskonsa kanssa, vaikka sekin on pelkkää kulissia.

Ryöstökapitalismi ilman sääntöjäkin on vanha kuvio. Ei todellakaan mitään uutta auringon alla.

Propaganda/PR-koneisto kehittyy tosin massojen hämäämiseksi erilaisilla "aatteilla" ym.

uurija (nimimerkki)

Eivät ole enää katsottavissa. Pahus.
Maksamme tv-luvasta käsittämättömän suurta summaa. Ohjelmista vain jokunen joskus on katsomisen arvoinen, ja silloinkin ohjelma poistuu Areenalta pikavauhtia...

Ulosottokelpoinen tv-lupamaksu sekä osoiterekisterit ovat hallituksen tärkeimpiä työkaluja epädemokraattisesti saavutetun vallan säilyttämisessä.
Kun ihmisiltä kerätään tv-maksu, luodaan harha siitä, että kansalaiset ottavat vastaan hallituksen päivittäisen propagandaviestinnän ynnä tyhmennystarjonnan.

Mediamaksu, jonka suuri osa kansalaisista sanktioiden pelossa maksaa, luo kuvan, että valtakunnassa tosiaan vallitsisi tilanne, jossa vallanpitäjän puheella on innostunut yleisö. Ainakin yleisö.
Hallitus tarvitsee idean yleisöstä varsinkin vaalien alla.

Vaaliohjelmissa eivät pääse ääneen pienet ryhmät tai uudet ajatukset. Ohjelmat ovat rankkaa demokratian halveksuntaa ja kansalaisten oikeuksien poljentaa eivätkä kansalaiset voi muuta kuin maksaa lupansa, että saavat nähdä tämän teatterin.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Onhan se aika irvokasta kutsua sitä demokratiaksi, että pieni vähemmistö ja yleensä vähän ääniä saanut pääministeri päättää suvereenisti mitä tehdään.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Oletko nähnyt seuraavan videon?

http://meizo.com/media/vid/ihmistarhaus

Se on aika hyvä. Lyhytkin.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Jos ihmiset uskovat olevansa vapaita ja elävänsä vapaassa ja demokraattisessa yhteiskunnassa, toimivat he paljon tehokkaampina orjina.

uurija (nimimerkki)

Linkkisi 33 kertoo, miten on mahdollista, että yhteiskuntarauha säilyy (talous)tilanteessa, jossa epäoikeudenmukaisuus ja toivottomuus on mennyt jo brutaalin rajojen yli?
- Koulutuksen tyhmentävä vaikutus on purrut jo vuosisadan verran.
- Ihmiset on saatu kuvittelemaan, että heidän tulee kilpailla toisiaan vastaan, saadaksen katon päänsä päälle ja lapsensa ravituiksi.
- Ihmiset eivät näe häkkejään ja kaltereitaan, vaan uskovat tekevänsä vapaaehtoisia valintoja.

Osui silmään oikeusoppineen Jukka Kekkosen taannoinen teksti (Lakimiesuutiset), jossa kysyttiin EU-Suomen nykytilasta. Professori mainitsi uhkana ensiksi sen, että keskiluokan elinolot vaikeutuvat.
Ei siis mitään sen kummempaa hätää kuin, tuloerojen kasvu ja hyvinvoinnin "polarisoituminen", jonka kohteena on jo pitkään ollut suuri suomalainen keskiluokka.

Nyt pitäisi siis viimeistään herätä.
Vaurautensa ja mielenrauhansa säilyttävä keskiluokka on yhteiskuntarauhan ainoa tae.
On ollut kautta historian.
Viime maailmansodan yksi syy oli keskiluokan äkillinen köyhtyminen.

Joku on sanonut, että havahtuminen tapahtuu vasta, kun ruokahuolto kunnolla pettää ja suurelta määrältä ihmisiä jää neljä peräkkäistä ateriaa väliin.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Niinpä. Löytyisipä näitä asioita tiedostavia toimittajia tai muita mediamiehiä, jotka alkaisivat pitää mekkalaa näistä tärkeistä asioista.

Haaste on myös se, että ihmiset haluavat hyviä uutisia.

Näistä ongelmista puhuminen nähdään negatiivisena ja synkistelynä.

Ja sitten kun joku heittää valoisia juttuja pöytään; kaikki hyvin ja loputon kasvu jatkuu: ei mitään ongelmia; siihen tartutaan kaksin käsin.

Toivotaan että Suomessa havahduttaisiin ennenkuin ruokahuolto pettää.

Olen tässä valmistellut blogia tulevasta Iranin sodasta. On suuri ihme, jos ruokahuolto pysyy pystyssä sen alettua.

Sotarummut vahvistuvat sen suhteen jo aika kovasti, ja kalusto ja suunnitelmat on jo myönnetysti valmiina.

Tähän päälle vettä myllyyn heittää LLoyds'in vakuutusmarkkinat ja Chatham House, jotka sanovat että öljyn päivätuotanto ei kata kysyntää enää vuonna 2013 ja että ennen sitä tulee jo kova pula öljystä.

Pitävätkö faktat paikkansa vai eivät, noihin projektioihin perustui myös Bushin aloittama politiikka. Voi olla, että ne ovat väärennettyä tietoa joilla maita ohjataan kohti sotia, mutta varmaa on se, että niitä esitetään vaikutusvaltaisten organisaatioiden suusta ja ne tosiasiallisesti ja varmistetusti ovat jo ainakin osaltaan aiheuttaneet Irakin ja Afganistanin sodat.

Irak oli selvästi ja vahvasti öljyintressien varaan ajettu kuvio. Afganistania monet epäilevät, vaikka se on erittäin tärkeä kaasuputkien kuljetusalue ja myös alue jota kautta voidaan hyökätä eteenpäin ja rakentaa tukikohtia.

Iranilla on erittäin suuret sekä öljy- että kaasureservit.

Sotahullut Israelissa ovat vaahdonneet iskusta jo vuosia, ja nyt USA:n komentajat pitävät sotaa jo väistämättömänä.

Iran on luvannut katkaista toimitukset Hormuzin salmelta, ja olen aivan varma että koko Lähi-Itä leimahtaa liekkeihin kun USA:n ja lännenvastaisuus saa siitä kirjaimellisesti bensaa päällensä. Pakistanissa on jo enemmistö USA:n vastaista ja Turkki on lähentynyt Irania vahvasti.

Eletään todella vaarallisessa tilanteessa ja edessä on aivan väistämättömiä maailmaa muuttavia konflikteja, mutta kukaan ei tunnu joko ymmärtävän tai haluavan tietää.

Ja Suomen täysin idiootit poliitikot ja johtajat tekevät parhaansa ärsyttääkseen venäläisiä.

Katastrofi.

Rug Head

Todella terävää pohdintaa.

Afganistan tarvittiin sen takia, että oopiumituotanto saatiin moninkertaisesti kasvatettua. Talibanit romahduttivat oopiumin tuotannon Afganistanissa. Lähde alhaalla.

http://theglobalrealm.com/2011/04/20/afghan-histor...

On muuten henkisesti hyvin rassaavaa tutkia ja pohtia näitä asioita, ja hyväksyä silmien avautuminen realismille yhä enenevässä määrin.

Antti (nimimerkki)

Mielenkiintoinen näkökulma uutisissa Keskustapuolueen taloudellisen selvityksen tuloksista.

YLE uutiset 26.8.2010.

”Keskunta selvitys puolueen taloudesta ... ei tullut esiin mitään yllättävää.
Keskusta aikoo kuitenkin tehostaa puolueen ja sen yhtiöiden valvontaa.
...konsernitilinpäätöksen jälkeen puolue pohtii erikseen mahdollisia muutoksia Keskustan organisaatiossa.”

Ainakin minä kuulin ensimmäistä kertaa, että puolue on puhtaasti liiketoimintaa harjoittava konserni.

Nyt se paljastui- ilmeisesti vahingossa, miksi hallituspuolueet ajavat niin kiihkeästi omia ja liikeyritystensä etuja Suomen eduista, kansalaisista ja laieista piittaamatta. Ne ovat liiketoimintayksiköitä ja todella laajoja, koska puhutaan jo konsernista. Wahlroos on sanonut: ”Yrityksellä ei voi olla moraalia”.

Ilmankos näiden konsernien toiminta on niin härskiä kotiinpäinvetoa ja oman edun tavoittelua. Aikaisemmin olen kuvitellut, että ”demokraattisessa” valtiossa kansalaiset valitsevat puolueiden kautta poliitikkoja hoitamaan Suomen asioita ja ajamaan kansalaisten yhteistä etua. Näin ei selvästikään ole.

Kupletin juoni tuntuu menevän siten, että nämä konsernijohtajat päättävät kulisseissa, keitä työntekijöitä (=kansanedustajia) konserniin otetaan töihin.

Valinnat ovat vaikeita, koska vahingossa voi tulla valituksi sellainen ihminen, joka ajattelee itse. Onneksi konsernijohtajat voivat rangaista henkilöä ryhmäkurilla, jos poikkeaa konsernijohtajan määräyksestä (mihin lakiin tai vastaavaan tämä rangaistusmuoto perustuu? Se ei ole minulle selvinnyt?).

Meitä hallitsevat korporatiiviset konsernit, joita hämäyksen vuoksi nimitetään puolueiksi. Onko tämä sitä poliitikkojen mainostamaa ”edustuksellista demokratiaa”, jota kohti puolueet haluavat mahdollisimman nopeasti mennä. Valta ja kansallisomaisuus sekä Suomen itsenäisyys on siirrtetty kansalta konserneille.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Antti, aika hyvin kiteytetty. Hyvä kun nostit asian esille.

Jenkeissähän pitää olla miljonääri ja olla hyvää pataa ison bisneksen kanssa.

Suomessa vähän pienemmässä skaalassa, mutta kuitenkin taustalla olevat intressit ja bisnes se on joka määrää.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Toimituksen poiminnat

Sivut