Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

USA on liemessä

Velkaantuneen USA:n viranomaisilla on kasvava ongelma. USA Oy on liemessä. Sen tuottavuuden moottorit sekä finanssi- että teollisuualoilla ovat joko tuhoutuneet tai yskivät viimeisiään, samalla kun velkataakka kasvaa eksponentiaalisesti.

Pian sen valtionvelkakirjat joudutaan myymään muissa valuutoissa kuin dollarissa, mikä tuo suuren riskin dollaria kohtaan. USA:n valtionvelan myyjät etsivät epätoivoisesti lainoittajia antamaan kiperästi tarvittua pääomaa kattaakseen jättimäiset kasvavat hallituksen velat, joiden merkitystä lännessä vähätellään. Viimeisin vaihtoehto on niinkutsuttu valtionvelkakirjojen monetisointi, mikä tarkoittaa että keskuspankki Fed painaa rahan tyhjästä ostaakseen valtionvelkaa. Jo toteutettujen rahansiirtomekanismien (USDollar Swap Facility) avulla Fed on jo pystynyt salaa ostamaan valtionvelkaa ulkomailta käsin saadakseen sen näyttämään tulevan ulkomaisilta ostajilta. USA uhmaa lainoittajavaltioita avoimesti ostamalla omaa velkaansa. Kun tämä tulee laajempaan tietoisuuteen, dollari kärsii seuraukset. Petetyksi tulemisen tunne tulee varmasti, samoin kun siitä että CIA on syytänyt maailmalle väärennettyjä $100 seteleitä tai siitä että Wall Streetin pelurit ovat syytäneet markkinoille väärennettyjä Fannie Mae velkakirjoja.

Andy Xie on työskennellyt Morgan Stanleyllä ja on Rosetta Stone Advisors hallituksen jäsen. Hän on Aasian talousasiantuntija. Hän kirjoitti, että "USA:lla ei ole muuta keinoa kuin painaa rahaa. Dollarin heikkous heijastaa luottamuksen Fediin horjuvan. Jos horjuminen jatkuu, se voi johtaa dollarin kaatumiseen. Markkinat toimivat mielikuvituksen varassa. Tilanne on jälleen liikkumassa kohti suurta rysäystä."

Alan Greenspan

Jeffrey Immelt, General Electricin toimitusjohtaja, uskoo että USA:n tulisi ottaa vaarin kiinalaisista, jotka sijoittavat teollisuuteen ja valmistavat konkreettisia tuotteita, toisin kuin USA:ssa jossa on seurattu Alan Greenspanin ja Wall Streetin pelureiden neuvoja keskittymällä eksoottisiin finanssikikkailuihin ja mielikuvituksellisiin kasvulukuihin vailla todellista tuotantoa. Niinkutsutut finanssi-instrumentit perustuivat huijaukseen ja illuusioihin. Se kaikki suli käsiin.

Xien näkemyksille on kuitenkin vaihtoehto. Rahanpainamisen lisäksi eteen tulee valtionvelkakirjojen myöntäminen muissa valuutoissa. Kun tieto tästä tulee markkinoille, se iskee kuin tsunami.

Joka puolella puhutaan siitä, että USA:n hallituksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin painaa rahaa ja ostaa omaa velkaansa. Kiinan hallituksen ja keskuspankin virkamiehet ovat olleet erittäin äänekkäitä viimeisten kuukausien ja etenkin viimeisten viikkojen aikana. He halveksuvat USA:n politiikkaa ja ovat vihaisia USA:n kasvavista budjettivajeista ja rahan painamisesta. Kiinalaisten varoituksilla USA:n edesvastuutonta politiikkaa kohtaan voisi täyttää kokonaisen sivun. Niitä tulee viikoittain suurimpien uutistoimistojen kautta, mutta niille ei anneta lännessä tarpeeksi painoarvoa.

Kiinalaiset ovat kiinnittäneet huomiota vielä vaarallisempiinkin asioihin kuten tehottomiin julkisiin "elvytyksiin", tuottamattomiin kaatuneiden pankkien pelastamisiin, loputtomiin johdannaismarkkinoilta tuleviin luottotappioihin (AIG, Fannie Mae), uusiin mielettömän kalliisiin hallituksen kulutusohjelmiin, kongressin rahojen käytön tietojen pimittämiseen ja ylipäätänsä mielettömään tuhlaamiseen, jotka kaikki johtavat ennennäkemättömän suuriin julkisen talouden vajeisiin ja lisäävät dollarin arvon romahtamisen riskiä. Puhutaan jopa avoimesti rikollisesta politiikasta. Goldman Sachs on kaiken lisäksi sekaantunut suuren luokan sisäpiirikaupankäyntiin oman tietokoneohjelmansa avulla, mikä tuli julkisuuteen kun ohjelma varastettiin yhtiöstä. Nyt ohjelmaa tutkitaan parhaillaan Lontoossa ja Saksassa todisteita varten. Kaiken tämän lisäksi USA:n keskuspankki Fed on paraikaa silmätikkuna USA:n kongressissa ja siltä vaaditaan tilintarkastusta ja täyttä selvitystä siitä, mihin painettuja rahoja on annettu. Tämä prosessi etenee jatkossa mahdollisesti korkeimpaan oikeuteen.

Wen Jiabao

Kiinalaiset ovat USA:ssa kyläilemässä keskustelemassa Kiinan antaman taloudellisen tuen ja valtionvelan ostamisen jatkamisesta. Asioista perillä oleva lähde kirjoitti, että USA makaa kuin kuolinpotilas teho-osastolla joka toivoo kunniallista kuolemaa kiinalaisilta lääkäreiltään. Kiinan haaste tilanteessa on suojella sekä olemassaolevia dollarisijoituksiaan että tulevia sijoituksiaan. Jatkuvalle USA:n tukemiselle pitää saada konkreettisia takuita. Finanssipiirit lännessä eivät ole seuranneet asiaa riittävällä vakavuudella. Ne toimivat ikäänkuin kaikki jatkuisi niinkuin aina ennenkin - oletus joka ei ole kestävä.

Ennen USA:n hallitus jopa kehuskeli politiikallaan hoitaa velkansa painamalla rahaa eli luomalla inflaatiota ja ennakoimalla maksavansa velan takaisin halvemmalla dollarilla. He antoivat ulkomaisten lainoittajien kärsiä todelliset tappiot ja pettivät heidät. Ulkomaiset lainoittajat paheksuvat tätä toimintaa jyrkästi. 1970-luvulla arabit nelinkertaisivat raakaöljyn hinnan, mutta heitä huijattiin sijoittamaan siitä saadut tuotot USA:n valtionvelkakirjoihin todennäköisesti vihjauksilla USA:n armeijan tuesta. He kärsivät 30% tappiot per $100 miljardin sijoitus valtionvelkakirjoihin. He muistavat. Kun USA:n hallitus esittelee suunnitelmia hoitaa velat painamalla rahaa, he esittelevät ulkomaisten lainoittajien pettämistä. Nykyisin USA:lla on vähemmän taloudellista valtaa ja mahdollisuuksia sanella politiikkaa lainoittajille. Lainoittajat ovat kapinoimassa, järjestäytymässä ja ovat jo ryhtyneet vastatoimiin ruohonjuuritasolla. Fedin entinen johtaja Alan Greenspan on neuvonut arabeja irtautumaan dollarista, mikä osoittaa että häntä ei kiinnosta USA:n hyvinvointi ja on palvellut tuhoisaa politiikkaa jatkuvasti.

Ajat ovat muuttuneet USA:n hallituksen ja talouden lainoittamisen psykologian suhteen sokeeraavalla, ellei peräti vallankumouksellisella tavalla. Lainoittajavaltiot ovat alkaneet keskustella uusista ehdoista USA:n tukemiselle. Ulkomaiset lainoittajat ovat huomanneet Setä Samulin matelevan ja tulevan epätoivoiseksi ja sekasortoiseksi. Kulissien takana kiinalaiset ovat selvästi tehneet merkittäviä sopimuksia. Markkinoilla on villejä huhuja siitä, että maaliskuun matkallaan Pekingiin USA:n ulkoministeri Hillary teki sopimuksia luvaten kiinalaisille maata ja omaisuutta USA:sta vastikkeena sille, että he jatkavat USA:n hallituksen taloudellista tukemista. Amerikkalaiset, eli USA Oy:n omistajat, tulevat perinteisesti tietämään tästä rikolliskartellista ja fasistimaisesta taloudenhoidosta viimeisinä. Matkojen perusteella nähtävästi neljännesvuosittain kiinalaisten täytyy saada uusia sopimuksia ja vakuuksia tuen jatkamiselle. USA:n talousvirkamiehet ja Fed ovat julkisuudessa valehdelleet koittavansa estää rahan painamista. Kiinalaiset näkevät todennäköisesti pelin läpi. Voi vain arvailla, mitä heille luvataan. Aika näyttää.

Yuan

USA:n hallitus saattaa pian laskea liikkeelle valtionvelkaa Kiinan yuanissa. USA:n hallituksen tulisi siis ostaa jättimäisiä summia yuania ja maksaa dollareilla. Tuloksena on USA:n dollarin vaihtokurssin romahdus kaikkiin niihin valuuttoihin nähden, jotka kuuluvat Kiinan reservikokoelmaan ja jotka muodostavat yuanin kurssin. Kiina päätti vuonna 2005 sitoa yuaninsa koriin valuuttoja, johon kuuluvat dollari, euro, jeni, punta ja pieni ryhmä muita valuuttoja. Täten USA:n yuanin ostaminen tulee nostamaan muiden valuuttojen arvoa.

Välittömät seuraukset valtionvelkakirjojen liikkeellelaskusta yuaneissa olisivat huomattavat:

* Dollarin kurssi tippuisi aina uutta valtionvelkaa luodessa
* USA:n velkataakka kasvaisi ja dollarin arvo tippuisi
* Yuan saavuttaisi aseman maailmanlaajuisena reservivaluuttana
* Suora kaupankäynti yuaneilla mahdollistuisi
* USA:n talouden kustantaminen tulisi huomattavasti kalliimmaksi
* USA:n konkurssin riski kasvaisi jatkuvasti lainan kasvaessa

Kiinalaiset haluavat suojaa ja vakuutuksia laskevaa dollarin kurssia ja valtionvelan riskiä vastaan. Yuan-pohjainen valtionvelkakirja antaisi turvaa tietyssä määrin. Muutaman vuoden aikana, jos dollarin kurssi tippuu 15-30%, lainasumma yuaneissa olisi sama. USA:n hallitukselle kustannukset nousisivat saman verran.

Kiinalaiset ovat jo siirtäneet USA:n valtionvelkakirjojaan pitkien laina-aikojen veloista lyhyisiin. Tämä pitkien laina-aikojen valtionvelan menekin pudotus on antanut USA:n pankeille tilaisuuden lainata rahaa ostaakseen niitä kerätä niistä varman 2-3% tuoton ja sijoittaen rahan takaisin keskuspankkiin. Tämän takia USA:n pankit eivät lainaa tavallisille yhtiöille tai perheille. Ne sijoittavat mieluummin turvattuun rahantekemiseen.


USA:n yuan-pohjaiset valtionvelkakirjat tulevat olemaan merkittävä isku USA:n finanssisektorille psykologiselta kannalta, murentaen USA:n ylivalta-asemaa. Kiina ei ole vielä onnistunut korvaamaan dollaria. Yuan-pohjainen velka toimii ensimmäisena askeleena. Ruohonjuuritasolla Kiina on jo saanut aikaan kahdenvälisiä kauppasopimuksia eri alueiden ja maiden kanssa omassa valuutassaan. USA:n dollarin kysyntä tippuu, mikä tulee heikentämään sitä entisestään. Edessä saattaa olla kokonaisia vyöryjä dollarin myymistä. USA:n dollarin vaihtoarvo on erittäin riskialtis.

Kun muut ulkomaiset lainoittajat huomaavat hallituksen luovan valtionvelkaa yuaneissa, he tulevat haluamaan samaa. Toisessa aallossa pitäisi odottaa seuraavan euroon, jeniin ja ehkä jopa ruplaan ja Kanadan dollariin perustuvia valtionvelkakirjoja heidän halutessaan samanlaista suojaa. Ne voivat vaatia sitä. Kiinalaiset ovat etunenässä taistelussa USA:n dollarin ykkösasemaa vastaan. Muut maat seuraavat. Valtionpäämiesten kommentteja on jo uutisoitu kaikista merkittävistä maista (Ranska, Venäjä, Saksa) tähän suuntaan. Käytännön seuraukset ovat, että Kiinan talous saa huiman piristeen ja USA:n talous tippuu kolmannen maailman tasolle vailla kehitystä ja riistettynä ja köyhänä. Kiinasta tulee ahnas lainoittajavaltio, joka saa täydet valtuudet vaikuttaa muihin tai hyväksikäyttää niitä. Todellisuus iskee pian. Tervetuloa uuteen uljaaseen maailmaan.


Ennakkotapauksia on jo. USA:n jättimäinen markettiketju Wal-Mart on laskenut liikkeelle $1.1 miljardin edestä jenimääräisiä Samurai-velkakirjoja. Velkakirjat tulivat Japanin markkinoille kahdessa ryhmässä, 83.1 miljardin jenin kiinteän koron ja 16.9 miljardin kelluvan koron velkakirjoina. Kun Japaniin annetut valtionvelkakirjat ovat nimeltään Samurai, Kiinan vastaavien voi odottaa olevan nimeltään Dragon-velkakirjoja. Nimi on osuva, sillä polttava lohikäärmeen (dragon) hönkäisy polttaa paperisen US-dollarin tuhkaksi maailmanlaajuisesti.

Japanilaiset ovat jo asettautumassa lopettamaan USA:n valtionvelan ostamisen, tai ainakin vähentämään sitä. Toukokuussa merkittävä japanilainen poliitikko vaati, että kaikki luotto USA:lle tulisi olla jeneissä. Samaan aikaan vaikutusvaltaiset valuutanvaihtajat Tokiossa odottivat USA:n dollarin kurssin laskevan 50% jeniä vastaan. USA:n taloudelliset etuisuudet on tähän astikin maksatettu etunenässä aasialaisilla, mutta nykyinen paheneva dollaripolitiikka ja rahanpainaminen on selvästi nousemassa yli kipurajan.

USA:n huutelut Kiinan valuuttamanipuloinnista ovat hiljentyneet, kun järjestelmän hajoaminen USA:ssa liittyi suoraan kelvottomaan ja tasottomaan asuntoluototukseen, korruptoituneisiin luottokelvollisuuksia mittaaviin yrityksiin, valheellisesti paketoituihin sijoituspaketteihin, keskuspankin ollessa täysin väliinpitämätön asian suhteen. Koko talousjärjestelmä USA:ssa kärsi lähes kuolettavan sydänkohtauksen tarkoituksella luodusta inflaatiota ruokkivasta politiikasta, johon liittyi avoin valtakirja suorittaa täysin edesvastuutonta ja petollista pankkitoimintaa. Lainoittajat, Kiina etunenässä ovat vihastuneet tästä kaksinaamaisuudesta.

USA:n hallitus on juuri laskemassa liikkeelle tällä viikolla massiivista 250 miljardin dollarin määräistä kokoelmaa uutta valtionveljaa, ja se ei ole jäämässä siihen. Ostajia on ollut vaisusti. Fed on painanut rahaa tyhjästä ostaakseen velkaa. Markkinoilla on esitetty huolta siitä, että velkaa lasketaan liikkeelle enemmän kuin mitä markkinat pystyvät ostamaan.

Tilanne elää. Rakenteelliset ongelmat ja se, että velalla luotua ongelmaa koitetaan korjata ottamalla massiivisesti lisää velkaa, takaavat että emme ole kokeneet vielä lainkaan kipua verrattuna tulevaan.

Viite: "USGovt Yuan Bond Threat" by Jim Willie
http://www.financialsense.com/fsu/editorials/willie/2009/0729.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Tapio O. Neva (nimimerkki)
Tapio O. Neva (nimimerkki)

Premier worried over China's U.S. debt holdings
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2...

Mounting US Debt Burden Threatens Poorer Nations
http://yaleglobal.yale.edu/display.article?id=12040

Big Risk: Surging Debt Makes U.S. More Dependent on China, Russia, Gulf States
http://finance.yahoo.com/tech-ticker/article/56918...

U.S. debt approaches insolvency; Chinese currency reserves at risk
http://www.asianews.it/index.php?l=en&art=14054

China's U.S. Debt Quandary
http://www.forbes.com/2009/03/19/china-debt-fed-bu...

The United States Public Debt, 1861 to 1975
http://eh.net/encyclopedia/article/noll.publicdebt

Republikaanipresidentit elvyttävät keynesiläisesti - demokraatit maksavat velan takaisin
http://en.wikipedia.org/wiki/National_debt_by_U.S....

US DEBT IS AT $1M PER FAMILY
http://www.nypost.com/seven/06142009/business/us_d...

Tapio O. Neva (nimimerkki)
Tapio O. Neva (nimimerkki)

TIC Data Shows China Still Buying US Debt, Russia…Not So Much
http://www.istockanalyst.com/article/viewarticle/a...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

The world owes a debt to the United States for its leadership in the fight against international terrorism, Prime Minister Gordon Brown has said
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/692087...

=> Sosialidemokraatti Gordon Brownin mielestä japanilaisten ja kiinalaisten varallisuuden vaarantava Yhdysvaltain valtionvelka, joka on käytetty terrorin vastaiseen sotaan, on hyvä sijoitus, jonka maailma on Yhdysvalloille velkaa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

http://en.chinagate.cn/top_news/2009-07/18/content...

Information released by the US Department of Treasury's official website on Thursday showed that by the end of May, China's holdings of US Treasury bonds hit US$801.5 billion. After slightly reducing US debt in April, China added US$38 billion to its holdings of the Treasuries, reaching a historically new high.

hantta (nimimerkki)

"usa on liemessä" Oletko hermostunut!!???

luuserius (nimimerkki)

Olipas piristävää aamulukemista.Esittäisin vastaväitteitä jos osaisin.Toivottavasti jatkossa saamme lisää vastaavanlaisia todellisuuteen perustuvia blogeja tänne US palstalle.Mitä maailmassa tapahtuu ja missä meidän paikkamme on uudessa maailmanjärjestyksessä.Siinä onkin pohtimista.
On selvää etteivät markkinat enää luota USA:n maksukykyyn.Eivät voi luottaa.Jo ennen talouskriisin puhkeamista kukkaan myös eri euromaista esitettiin huolta ja varoituksen sanoja Yhdysvaltojen holtittomalle talous-ja velkakehitykselle ja rahapolitiikalle,jonka pääsääntö oli nykäsmäinen,aina paina lisää kun holvi tyhjä on.Maailma on sairastunut USA tautiin.
Kaikki ovat myös siitä yhtä mieltä USA:n ulkopuolella että tarvitaan uusi maailmanvaluutta dollarin sijasta.Ei voi olla oikein että markkinajohtaja on luonut aseman,jossa kaikki ovat riippuvaisia sen käyttäytymisestä.Kiinan ja sen läheisten liittolaisten toimille annetaan Hollywood keskeisessä Suomessakin aivan liian pieni painoarvo todellisuuteen nähden.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Klaus ja Kaczynski kieltäytyvät Lissabonin sopimuksen allekirjoittamisesta

http://www.economist.com/world/europe/displayStory...

Koskahan Helsingin Sanomat, jota myydään kisoiksi 50%:n alennuksella aloittaa asiajournalismin ja kertoo myös tästä asiasta?

Tapio O. Neva (nimimerkki)
universal (nimimerkki)

Ei ole mulla taaloja taskussa... ei ole, eikä tule.

Kiitos hyvästä jutusta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ihan kiva kirjoitus, mutta tuntui vähän vanhalta. Vai?

Silmiinpistävää oli varsinkin se, että koko ajan toistettiin, että kohta USA joutuu alkaa painattamaan rahaa tyhjästä.
Tätähän on tehty jo vuosia! Se alkoi heti sen jälkeen kun Irakin sota alkoi.
Sen on mahdollistanut se seikka, että dollarilla maksetaan kaikki öljykauppa ja näin ollen öljy on ollut viimeinen 'back-up' dollarille.

Henry

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

# 10 TON

Kokomustan hiekkalaatikko-wesselit luottavat
Lissubonin sopimukseen kuin Hankkijaan, siinä
samassa toiviossa Mooseksen demarit.

Veikkaan että PAKKOYLE, jopa UUSI SUOMI kertoo
asiasta aiemmin kuin HS.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Muutama vuoden vanha "60 minutes"-video:
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids....

Walker joka tässä kritisoi Bushin taloutta, on - Yllätys! Yllätys! - republikaani.
Täältä voi lukea hänestä:
http://en.wikipedia.org/wiki/David_M._Walker_(U.S._Comptroller_General)

Henry

luuserius (nimimerkki)

Lissabonin sopimus on ainoa toivo mitä Euroopalla on.Jos ei sitä saada aikaiseksi hajoaa pohja koko EU:lta.Yhteinen ulko-,talous-ja rahapolitiikka on vahvuus ainoastaan jos päätöksenteko toimii käytännön tasolla.
Kriitikkoja tarvitaan mutta vaihtoehdot ovat monissa maissa aika vähissä.Ikävää on tämä EU populismi jolla moni ratsastaa.

13# Ihan kivaa on nyt monilla amerikkalaisillakin.Kannattaa vaikka mennä Amerikka chattiin keskustelemaan niin eiköhän se todellisuus aukene.Wlaneja kun on telttakylissäkin jo kuulemma.

neutraali (nimimerkki)

Euroopan pitäisi keskittyä omaan tekemiseensä.

pistää miettimään (nimimerkki)

Olipa kerrankin asiallinen ja monipuolinen juttu.Luen ja luen, mietin ja mietin, tarkistan ja pohdin.
Että joku ehtii ja haluaa minuakin tietämätöntä valistaa oikeasti, hyvin harvinaista.
Kiitos ja kumarrus Sinulle, kuka lienetkin!

ilmari (nimimerkki)

Ilmiselvästi tämä minun eilisillan blogini sai sinut aamuyöllä kirjoittamaan:

http://ilmari.blogit.uusisuomi.fi/2009/07/29/g1-ki...

Hyvä, että vakava ja mielenkiintoinen asia tulee näin riittävän selväksi. Hyvä kirjoitus.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

Teollisuuskapitalismi on vapaassa pudotuksessa.

www.markusreed.julkaisee.fi
www.markusred.com
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

Onneksi Massonin bisnekset on ripoteltu ympäri maailman.
Massoni on se ikuinen rahanlainaaja, se joka ei koskaan voi hävitä.

Näin se jotenkin tulee menemään.
USA on jo mennyttä.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

Teollisuuskapitalismi on vapaassa pudotuksessa.

www.markusreed.julkaisee.fi
www.markusred.com
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

18. Ilmari

Kiinalainen velka on tietenkin velka Massonille.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

Teollisuuskapitalismi on vapaassa pudotuksessa, pian rysähtää.

www.markusreed.julkaisee.fi
www.markusred.com
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

KAPITALISMI, SUURI ROMUKASA.

Kuka pikkuporvari uskaltaa olla eri mieltä Päätoimittajan kanssa kapitalismin lopusta?
Onneksi työväenvallankumous on vielä edessä päin.
Hesarikin on siitä iloissaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Minulta hävisi yksi kirjoitus näköjään. Tässä kuitenkin linkki:
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids....

"60 minutes"-video käsitteli samoja asiota pari vuotta sitten. Walker on republikaani joka kertoi näistä asioista jo paljon aiemmin.

Walkerista:
http://en.wikipedia.org/wiki/David_M._Walker_(U.S._Comptroller_General)

______________________

# 15:

Olen ollut jenkkipalstoilla vuodesta 2000 ja esimerkiksi tällä polittisella foorumilla minulla on yli 6.000 postausta:

http://www.freeratio.org/forumdisplay.php?f=109
(Vaatii rekisteröinnin).

Henry

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

Teollisuuskapitalismi on vapaassa pudotuksessa.

www.markusreed.julkaisee.fi
www.markusred.com
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

Paikallisiin ilmaisjakelulehtiin on sijoitettu kaikkein tyhmimmät ylijäämä päätoimittajat.

Ennen kuntavaaleja Uusi Lahti lehdenkin "päätoimittaja" irvisteli Päätoimittajalle päin naama, vaan eipä irvistele enää, kun on itsekin lentämässä perseilleen ikioman kapitalistinsa mukana.
Tervemenoa taukki.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

Teollisuuskapitalismi on vapaassa pudotuksessa, pian rytisee.

www.markusreed.julkaisee.fi
www.markusred.com
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

RYSKE KUULU JO. Kapitalismi menee mukkelis makkelis.

Siinä saa Tuula Hölttäkin kolauksen kapitalismilta persuksilleen, kun ukko kävelee työkkäriin ja alkaa nauttia työmarkkinatukea ja laitetaan johonkin kirpputorille työharjoittelijaksi, kuten tehdään muillekin työttömille.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

Teollisuuskapitalismi on vapaassa pudotuksessa.

www.markusreed.julkaisee.fi
www.markusred.com
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

Taukki, sinusta on tehty todella hyvä nauruelokuva Juko-teatterin vaalipaneeli-keskustelu hölmöilystäsi. Haluatko nähdä?
Et arvaa, kuka se tiedotteeni lukenut tyyppi oli, jota yritit töniä sivuun näyttämöltä ja kaikin tavoin muutenkin häiritä.
Olet varsinainen demokratian ja sananvapauden esitaistelija.

Taidankin lähettää ikiomalle kapitalistillesi sen elokuvan, iltojensa ratoksi.
Ilmaisnäytös järjestetään lahtelaisille myöhemmin.

TP (nimimerkki)

#9 Luuserius:
"Olipas piristävää aamulukemista.Esittäisin vastaväitteitä jos osaisin.Toivottavasti jatkossa saamme lisää vastaavanlaisia todellisuuteen perustuvia blogeja"

Älä huoli. Kyllä näitä päteviä talouskirjoituksia löytyy pilvin pimein. Aloita vaikka Pääomasta. Et varmasti pysty väittämään niitäkään raudanlujia taloudellisia todisteluja muuksi.

Nyt kun USA:n tuho on todistettu, meille tavallisille pulliaisille jääkin enää jäljelle vain vetokisa siitä tulevasta konkurssihetkestä? Pitäisikö käydä vedonlyöntifirmojen sivuilla katsastamassa, löytyykö tästä kohdetta ja mitkä ovat kertoimet?

Jukka-Pekka Vasara

Mielenkiintoinen blogaus vakavasta asiasta vaikkei sinänsä mitään uutta. Tai no jaa, Suomen vvssä voisi olla ihan uuttakin..

Tee ihmessä samanlainen hieno artikkeli Euroopan tilanteesta sillä eihän täällä se ole yhtään sen parempi..

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

Teollisuuskapitalismi on vapaassa pudotuksessa.

www.markusreed.julkaisee.fi
www.markusred.com
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

26.

Kapitalismi kaadetaan globaalisti, pois globaalin työväen vallankumouksen tieltä, aikansa eläneenä.

Edistyksen voimat ovat jo liikkeellä, sortojärjestelmät luhistuvat.

Juoskaa porvarit sossuluukuille, jotta ette jää jonojen hännille.
Onneksi jo ennen kuntavaaleja kerroitte sossujen kynnysten olevan liian matalat. Valmistelitte ne varmaan itsellenne.

Jukka-Pekka Vasara

27. Mun havaintojeni mukaan lähinnä Suomen punaisin "Päätoimittaja" MARKUS RURIK RÄSÄNEN on liikkellä ja Sinäkin lähinnä spämmäällä skeidaasi täällä US blokeissa :D

ilmari (nimimerkki)

TP, hoi! Miten se näin meni? Minun blogillani kirjoitit eilen vielä (TP kommentoi 29.7.2009 19.33) seuraavasti:

"USAn liittovaltion velka suhteessa bkt:hen on pienempi kuin euro-maissa keskimäärin. =>USA ei ole veloissa korviaan myöten.=>Puhut paskaa. Varsinkin kun ottaa vielä huomioon tuon typerän valehtelusi: ”USA on lähes selvitystilassa”.....

Ja täällä (@ 25) jo aivan toisin äänenpainoin...

Dr. Schmidt (nimimerkki)

Toistan vanhan ehdotukseni siitä, että kun eteläkorealaiset jo nyt pitävät suomalaisia sukulaiskansanaan, ryhdymme virallisesti korealaisiksi. Ruotsalaisilla on sitten ihmettelemistä, kun suomalaiset ryhtyvät oma-aloitteisesti mongoleiksi. Korealaiset ovat historiallisesti kiinalaisten veljeskansa.

Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, mutta Korea on toista maata.

TP (nimimerkki)

29:
"Ja täällä (@ 25) jo aivan toisin äänenpainoin… "

Huoh...
Kirjoittamieni lauseiden perässä on kysymysmerkit. Tiedätkö mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa, että niissä kysytään, eikä suinkaan väitetä. Asiayhteydestä pitäisi viimeistään ymmärtää, että kyseessä on ironia.

Siis.

Nyt kun Kaarle on tieteellisesti todistanut (ja monet muut naukujat täällä blogistanissa todistavat omilla tieteellisillä väitteillään asian todeksi: "USA on perseestä", "USA on konkurssissa", "USAssa ei enää tuoteta mitään" yms.), että USA:n talous romahtaa, niin enää ei ole jäljellä kuin arvaus siitä romahdushetkestä? Pitäisikö käydä vedonvälitysfirmojen sivuilla katsomassa onko tästä kohteita ja lyödä vetoa vaikka ensi tammikuussa tapahtuvan konkurssin puolesta?

Siis tokihan me kaikki tiedämme, että USA on kohta konkurssissa? Enää jännittää vain, että onko se ensi tammi- vai helmikuu?

Tähän kohtaan tulee sitten paljon paskaista naurua...

ilmari (nimimerkki)

Siis Kaarle on "tieteellisesti todistanut" ja minä "puhun paskaa", vaikka puhuttiin aivan samasta asiasta ja tultiin aivan samaan johtopäätökseen.

Tähänkin kohtaan tulee sitten paljon paskaista naurua....

TP (nimimerkki)

32:
"Siis Kaarle on ”tieteellisesti todistanut” ja minä ”puhun paskaa”, vaikka puhuttiin aivan samasta asiasta ja tultiin aivan samaan johtopäätökseen."

Olet joko lukutaidoton tai kykenemätön ymmärtämään lukemaasi.

Yksinkertaistan viestiäni:
Sinä ja Kaarle puhutte paskaa.

Kirjoitinko nyt tarpeeksi selvästi?

ilmari (nimimerkki)

Lukutaitoni on hyvässä kunnossa:
TP (@ 31)"Siis. Nyt kun Kaarle on tieteellisesti todistanut"....

Nyttemmin myös hän puhuu "paskaa" (@ 33).

Edelleen: hieno keskustelutyyli, TP! Jatkaa samaan malliin. Pääset pitkälle.

Tommi Salenius

30. Eikös ne olleet japanilaisia eivätkä korealaisia? Vai onko tullut jotain uutta informaatiota joka on mennyt ihan ohi meikäläiseltä?

Toinen ns. sukulaiskansa asuukin etelämpänä Mustanmeren tuollapuolen, Anatolian niemimaalla ja Bosporin salmen molemminpuolin.

Tommi Salenius

USA:n on muutenkin jo aika kaatua. Hävettävää miten entinen siirtomaa pitää tällä tavalla hallussaan entisiä siirtomaaimperiumeja (poislukien Venäjä).

M. (nimimerkki)

"Silmiinpistävää oli varsinkin se, että koko ajan toistettiin, että kohta USA joutuu alkaa painattamaan rahaa tyhjästä. Tätähän on tehty jo vuosia! Se alkoi heti sen jälkeen kun Irakin sota alkoi."

Väärin. Koko nykyinen fiat-rahajärjestelmä perustuu siihen, että rahaa painetaan tyhjästä. Itseasiassa se alkoi jo 1800-luvulla. Alunperin tätä painamista rajoitti kuitenkin kultakanta (setelit sai lunastaa kullassa). Siirtyminen keskuspankkijärjestelmään helpotti inflatoimista. Lopulta Bretton Woods -kultavaluuttakannan romahtaminen (juuri tähän katteettoman paperirahan painamiseen) antoi FEDille lähes vapaat kädet painaa rahaa vain hyperinflaation pelko rajoitteenaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

M. kommentoi:

”Silmiinpistävää oli varsinkin se, että koko ajan toistettiin, että kohta USA joutuu alkaa painattamaan rahaa tyhjästä. Tätähän on tehty jo vuosia! Se alkoi heti sen jälkeen kun Irakin sota alkoi.”

Väärin. Koko nykyinen fiat-rahajärjestelmä perustuu siihen, että rahaa painetaan tyhjästä. Itseasiassa se alkoi jo 1800-luvulla. Alunperin tätä painamista rajoitti kuitenkin kultakanta (setelit sai lunastaa kullassa). Siirtyminen keskuspankkijärjestelmään helpotti inflatoimista. Lopulta Bretton Woods -kultavaluuttakannan romahtaminen (juuri tähän katteettoman paperirahan painamiseen) antoi FEDille lähes vapaat kädet painaa rahaa vain hyperinflaation pelko rajoitteenaan.

________________________

Juuri näin.

Henry

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

Teollisuuskapitalismi on vapaassa pudotuksessa.

www.markusreed.julkaisee.fi
www.markusred.com
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

32.

"Tähänkin kohtaan tulee sitten paljon paskaista naurua…."

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

Teollisuuskapitalismi on vapaassa pudotuksessa.

www.markusreed.julkaisee.fi
www.markusred.com
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

Kasaaripankkiirit työntävät kyllä keskuspankistaan dollareita, niin kauan kuin tarvii, ei ne lopu. Jos loppuu, niin tehdään uusia.

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Citius, Avarius, Forecius (kalliimmalla, ahneemmin, röyhkeämmin eikä suinkaan nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin)

USA:n vaakunan ja $1:n setelin tunnuslauseet Anniut Coeptis (Herra on ollut hankkeellemme suosiollinen) ja Ordo Novus Saeclorum (Aikakausien uusi järjestys.) saattavat joutua uudelleentulkintaan, jos Kaarlen luettelemat madonluvut lähiaikoina toteutuvat.

Jos liittovaltion budjetti tosiaan on 25 % alijäämäinen, Kiina ja Japani yhteensä omistavat noin 3000 mrd $:n edestä USA:n valtion lainapapereita ja osavaltiot lähes varattomia, niin ei tietenkään ole mahdottomuus, että muutaman vuoden kuluttua eurolla saa kaksi taala vaihdossa eikä suurta eroa latinalaiseen Amerikkaan ole kielenkään puolesta.

~K~

ilmari (nimimerkki)

Kaminiitto, hoi!

Aivan hyvä kommentti sinultakin, mutta eräs herra TP (mm, @ 31 ja 33) sanoisi tohonkin: "puhut paskaa"......

Meitä sontapuhujia alkaa olla muuten jo aika paljon? Olisiko asiassa jotain perää?

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

# 42 ” .. puhut .. ”

Vaikea kiistää, kun muuta en osaa ja sitäkin ähkyen.

(PS: Valistan # 41:ssä merkkien sekaannusta eli en osaa myöskään kirjoittaa)

R.von Rims (nimimerkki)

Seuratkaa ulkomaisia uutiskanavia. YLE ja HS-konserni pitävät teitä pimennossa ja kuvanne maailmasta on tarkoituksella sumea.

Epäisänmaalliset "massonien" kätyrit ovat tämän maan myyneet jo ajat sitten.

Tämän finanssikriisin huijausbondeilla kerättiin maailmalta pääomia USA:han jo viiden vuoden ajan. Voitot, noin 2000 miljardia US-dollaria ovat tallella off-shore alueilla.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

Teollisuuskapitalismi on vapaassa pudotuksessa.

www.markusreed.julkaisee.fi
www.markusred.com
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

44.

Eivät he isänmaallisuuden takia täällä voittoja tehneet, niin kauan kuin tekivät.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Tämän artikkelin tarkoitus ei ollut todistella asioita suuntaan tai toiseen, vaan nostaa asioita esille.

Etenkin valtionvelan myyminen vieraassa valuutassa on spekulointia, mutta se on realistinen vaihtoehto, jota on ehdotettu ja vaadittu Kiinan kovimpien pankkitoimijoiden puolelta: http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSTRE5561QK20090607

#18 Ilmari, olin lukenut blogisi ja vaikka en tehnyt tietoista valintaa niin voi olla että se oli omalta osaltaan tönimässä mieltäni laatimaan tämän. Ehkä eniten aiemmin lukemastani suomalaisesta mediasta osui kuitenkin hermoon HS-pravdassa ollut kirjoitus, jossa väitettiin että "USA:n henkselit kestävät" tai jotain sensuuntaista.

Monet väittävät, että USA:lla on "maailman dynaamisin talous" ja että se on "aina noussut kuopista".

Aiemmat vertailukohdat eivät päde, sillä esim. toisen maailmansodan aikana ja jälkeen veturina oli autoteollisuus, joka samalla tuotti sotilaskalustoa. Tämä teollisuus ja lähes kaikki muukin teollisuus on alasajettu, ulkoistettu ja viety ulkomaille. Samaan aikaan on rakennettu järkyttävänkokoinen julkinen sektori joka imee lähes kaikki resurssit, haaskaa ne ja takaa muodostuneen kulurakenteen avulla sen, ettei voidakaan kilpailla enää halpoja aasialaisten ja muiden pennosilla töitä tekevien kanssa.

Tämänkertainen tilanne on aivan yksilöllinen, sillä USA:n taloudesta 90% on kotimaisen kulutuksen vetämää. Ja miten menee kuluttajilla? Yhdeenlasketut varallisuudet miinus verot menivät pakkasen puolelle jo useampi vuosi sitten. Synnytettiin asuntokupla, jossa kuviteltiin varallisuuden syntyvän tyhjästä ja saatiin uutta velkaa taloja vastaan. Tällä kulutusjuhlat ja "talouskasvu" vielä jatkuivat. Nyt kuvitellaan, että ottamalla lisää velkaa asia saataisiin kuntoon.

Tämähän on vanhaa kauraa, mutta vastaanväittäjiä on niin paljon ja "virallista totuutta" eli täyttä höpönlöpöä tulee vastaan jatkuvasti, että ajoittain on pakko koittaa tökkiä lisää asioita esille omalta osaltani.

Vain tietoa omaavat ihmiset voivat tehdä järkeviä ja tietoisia ratkaisuja, ja pilvilinnojen rakentelu valtamedian kautta onkin petollista.

Sen takia täytyy ruohonjuuritasolla ja blogien kautta koittaa saada porukan katsetta oikeisiin faktoihin ja tilanteeseen. Ns. perhos-efektillä sillä voi saada jopa jotakin aikaan, kun tieto kulkee edelleen aaltoina.

Ja EU:n sisällähän asiat ovat, kuten #26 mainitsi, kehnosti ellei huonommin. Baltia on suossa, etelä-Eurooppa on täysin mudassa, Irlanti ja Britit tuntuvat kisaavan siitä kumman todetaan olevan ensimmäisenä konkurssissa.

Maailman vientiveturi ja konemaisen tarkka Saksa koittaa puskea eteenpäin, mutta ei se pysty kaikkia muita vetämään perässään.

Kannattaisi myös ottaa huomioon että NATO:n kaksi kovinta peluria eli USA ja Iso-Britannia horjuvat molemmat kuilun partaalla ja haaskaavat viimeisiä resurssejaan aivan turhissa sodissa.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

#41 Muokkasin kommenttiasi poistaen ilmeisesti päälle jääneen lihavoinnin, joka jäi päälle koko loppusivun osalle.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

#8 Ei tuo juurikaan enää hermostuta, kun itse tuumailin jo yli 10 vuotta sitten, että tämä hulluus nimeltä loputon kasvu ei voi jatkua ja että jossain vedätetään ja isosti. Sen jälkeen ovat emootiot jo ehtineet häipyä.

Kysymys on vain missä, miten ja kuinka paljon vedätetään. Vastaukset ovat edelleen ajoittain häiritseviä mielipuolisuudessaan ja julkeudessaan - "tietäisitpä, kuinka vähällä järjellä maailmaa hallitaan".

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Markus, ei ehkä kannata riekkua teollisuuden raunoilla vielä.

Suuntahan on se, että isot bisnekset ja pankit vain keskittävät valtaansa. Suuri osa firmoista kuolee pois. Byrokratia tukehduttaa uudet yrittäjät. Keskiluokka katoaa.
Malli, jossa hallitus (hallitukset) ja suuryhtiöt toimivat yhdessä, on Mussolinin määritelmän mukaan fasismi.

Itse kukin voi avoimin silmin katsastaa, ollaanko kulkemassa tuohon suuntaan?

Kyllä.

Sitähän voi kutsua myös makuasiana valtiososialismiksi. Saman kolikon kaksi kääntöpuolta. Hitlerinkin puolue oli "sosialistinen". Kuitenkin yhteistyössä suurimpien firmojen kanssa.

Nykyiset vasemmistolaiset ovat samoin aina kimpassa suurteollisuuden kanssa.

Värit vaihtuvat ja retoriikka muuttuu, sama kuvio sekä äärivasemmiston/äärioikeiston kanssa. Ja ei edes tarvita "ääri"-etuliitettäkään.

Ehkä tätä jo muodostuvaa ja tulevaa mallia voi kuvata jopa teollisuuskapitalismin johtopäätökseksi, kun EU ja muut ylikansalliset hallinnot saavat lisää valtaa ja teollisuuslobbaajat ja korkeimman tason poliitikot ovat kaikki kavereita keskenään omissa sfääreissään.

Siitä on lyhyt harppaus yhdistää edelleen unioneista maailmanlaajuinen unioni.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

#17 Ole hyvä ja kiitos kiittämästä.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

#35: Johtuu varmaan siitäkin, että lahtelainen maisteri Ramstedt, polyglotti ja Suomen ensimmäinen Japanin suurlähettiläs, laati ensimmäisen korean kielen kieliopin: http://www.saunalahti.fi/arnoldus/ramstedt.html

Koreassa opetetaan koululaisille, että yhteiset esi-isämme asuivat Uralilla, mutta lähtivät vastakkaisiin suuntiin.

Altailaisille kielille ja korealle, sekä japanille, on yhteistä mm. agglutinaatio, kts. http://fi.wikipedia.org/wiki/Agglutinatiivinen_kieli

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

# 47

Kuten vastauksestasi ilmenee, kokonaisuus on laaja eikä vain mikään kymmensäikeinen juttu.

Henry

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

#51 Henry,

Näin on. Kuitenkin vain säikeitä seurailemalla ja niitä valottamalla on mahdollisuus päästä käsiksi kokonaisuuteen, ja se tarjoaa muille uusia mahdollisuuksia katsoa asiaa uusista näkökulmista.

Jakamalla tietoa ja näkemyksiä uskon että väistämättä syntyy tuloksellista edistystä asioista valistuneisuuden saralla, ja opimme esittämään entistä tarkempia kysymyksiä ja kohdistamaan huomiomme oikeasti merkittäviin asioihin.

Huteja tulee mutta niin tulee osumiakin. Analyyseistä ja tiedoista jää usein kovaa materiaalia käteen, jonka avulla voidaan edetä vielä tehokkaammin.

olhat (nimimerkki)

Ymmärtääkseni kiinalaiset ehkä ainakin noin viisi vuotta sitten virallisesti ymmärsivät että valuuttavarantoa ei oikeasti kannata pitää dollareissa. Miksi suurin osa siitä nykyisin maailman suurimmasta valuuttavarannosta on edelleenkin niitä samoja dollareita jotka jo aikaisemmin on todettu erittäin huonoksi sijoitukseksi? Suhdeluku tietysti pienempi kuin aikaisemmin kun varannot olivat yksinomaan dollareitä, nyt ovat muut valuutat päässeet korin avulla mukaan.

Olisiko vain näin että Kiina ei näe vaihtoehtoa dollareille, jos jonkun muun valuutan osuutta lisätään, sen ostaminen tulee kalliimmaksi, sitten tämä valuutta-alue joutuu kustannuskriisiin minkä jälkeen sen arvo lasketaan kuten nyt dollarinkin. Taala on kuitenkin vuosikymmenten aikavälillä, vaikka velaksi on elänyt ja tyhjästä lisää painanut, silti pitänyt arvonsa varsin hyvin.

Remppu eli yuan ei taida olla Kiinalle paljoa dollareita parempi sijoituskohde sillä sillä kumminkin on vahva inflaatiopaine niin kauan kun palkkoja nostetaan vuosittain kymmenisen prosenttia. Tuon tyyppiset palkankorotukset (eli käytännössä inflaatio) loppuvat ehkä vasta sitten kun on saavutettu samantyyppinen palkka- ja elintaso mikä on Koreassa ja Japanissa. Siihen on aikaa vielä vuosia ja vuosikymmeniä.

Late (nimimerkki)

Kiitos Kaarle taas kerran tästä "tietoiskusta." Enpä näitä asioita suomalaisista medioista ole kuullutkaan. Tänäänkin aamulla kuin luin teksti-tv:stä uutisia, niin siellä sanottiin, että "Euroalueen talousluottamus kohenee, joka viestittää taantuman lopun lähenemistä."
Mikä sitten onkaan totta ja mikä ei...

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

Teollisuuskapitalismi on vapaassa pudotuksessa.

www.markusreed.julkaisee.fi
www.markusred.com
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

49.

"Siitä on lyhyt harppaus yhdistää edelleen unioneista maailmanlaajuinen unioni."

Aivan hyvin päätelty.
Sen nimi onkin sitten sosialismi.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

SOSIALISMI, PORVARISVEIKKOJEN PAINAJAINEN.

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

KARENSSI TYÖTÄ VIEROKSUVILLE PORVAREILLE.

J.P. Roos on oikein säikky ja sulkee sivunsa varmuudeksi jo ennakkoon, kun pelkää totuuden paljastuvan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kaarle kommentoi:

"Näin on. Kuitenkin vain säikeitä seurailemalla ja niitä valottamalla on mahdollisuus päästä käsiksi kokonaisuuteen, ja se tarjoaa muille uusia mahdollisuuksia katsoa asiaa uusista näkökulmista.

Jakamalla tietoa ja näkemyksiä uskon että väistämättä syntyy tuloksellista edistystä asioista valistuneisuuden saralla, ja opimme esittämään entistä tarkempia kysymyksiä ja kohdistamaan huomiomme oikeasti merkittäviin asioihin.

Huteja tulee mutta niin tulee osumiakin. Analyyseistä ja tiedoista jää usein kovaa materiaalia käteen, jonka avulla voidaan edetä vielä tehokkaammin."

Henry: Juuri näin minäkin asian näen. Kuten tuolla aiemmin kerroin, olen ollut vuosia kirjoittajana USAlaisilla keskustelupalstoilla ja siellä on tullut yksi asia perin selväksi: Suurilla foorumeilla, joissa on satoja kirjoittajia, eri aloilta, totuus kiteytyy keskustellen. Toisaalta foorumin täytyy olla sellainen, että aina lähteitä annetaan, eikä mitään "kyl se mun mielestä on taivaan tosi, että..."-juttuja.
Tästä Sinun blogistasi voi hyvinkin muodostua juuri sellainen ensinmainittu positiivinen "tietolähde". Keskustelun kautta.
Tsemppiä Sinulle!

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

# 54

Niin, kyllä olen pitkälle sammaa mieltä kanssasi: Kiinalaiset eivät voi myydä dollareitaan, koska se laskisi niiden arvoa.
Seuraava vaihtoehto onkin sitten realistisempi: Ostavat omaisuutta pikkuhiljaa pitkin maailmaa ja varsinkin Yhdysvalloista.
Uskon että he vielä odottavat ennenkuin todella nousevat maihin Yhdysvalloissa.

Täytyy muistaa, että heillä aikakäsite kulkee sadoissa vuosissa. Heillä ei hötkyillä.
Kun Tsou-En-Lailta aikoinaan kysyttiin "Miten Ranskan vallankumous on vaikuttanut maailmanhistoriaan?", hän vastasi: "On vielä liian aikaista sanoa."

Kun Maolta kysyttiin miten hän näkee Formosan (Taiwanin) tilanteen, hän sanoi: "Ennen pitkää Formosa plaaa emämaahan. Me odotamme ja meillä on aikaa odottaa vaikka sata vuotta."
Ja niinhän siellä nykyään on tilanne, että on hyvin paljon taivanilaisia, jotka eivät vaaliuurnilla näe syytä kahtiajakoon ja USAkin Bush-hallinto on Powellin suulla vahvistanut, että "Taivan ei ole itsenäinen valtio, mutta sen liittäminen Kiinaan ei saa tapahtua väkivalloin.." (Googlamalla 'Taiwan Powell independence' löytyy vielä artikkeleita tästä.) Hän antoi tämän lausunnon ensin japanilaiselle televisiolle sittemmin lehdille ja USAn hallitus vahvisti tämän.
No juu, tämä nyt meni hieman aiheesta sivuun.

Henry

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Deutsche Bank toteaa, että lähes puolet kaikista USA:n asuntovelallisista tulee olemaan "uppeluksissa" 2011, eli ovat tilanteessa jossa velkaa on enemmän kuin asunnon arvo:

http://news.yahoo.com/s/nm/20090805/bs_nm/us_usa_h...

Tällä hetkellä heitä on 26% (maaliskuun luku).

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Tuoretta dataa: syöksy jatkuu, toisin kuin mediassa on koitettu tilastoja väärin tulkitsemalla koittaa tarttua "nousuun" (viimeisin temppu oli se, että työnhakijoiden määrä notkahti, jonka syyksi on paljastunut että monet ovat luopuneet työnhausta - samalla työpaikkojen väheneminen osoitti oikean suunnan).

http://finance.yahoo.com/news/Bleak-sales-are-anot...

Heinäkuussa myynti, josta on laskettu pois hallituksen antaman ilmaisen rahan uuden auton hankkimiseen jakamisen hetkellisestä kasvattama automyynti, laski 0.6% eli vuositasolla n. 7%.

540000 ihmistä joutuu työttömyyskorvauksen ulkopuolelle syyskuun loppuun mennessä käytettyään kaiken annetun tuen löytämättä töitä, ja vuoden loppuun mennessä on laskettu tämän tapahtuvan 1,5 miljoonalle ihmiselle.

Toimituksen poiminnat

Sivut