Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Jäävuori suoraan edessä

USA:n jokaisen kotitalouden niskassa on yhteisvastuullisesti $546668 valtiovallan velkaa.

USA:n veronmaksajat ovat saaneet vuoden aikana $55000 per talous lisää maksettavaa kattaakseen kasvaneet liittovaltion velvoitteet. Summaa nostavat eläkemaksut, kansallinen velka ja muut hallituksen lupaukset. 12% nousu vuonna 2008 johtaa juurensa sekä räjähdyksenomaisesti paisuneesta liittovaltion velasta taantuman aikana, että kansan ikääntymisen nostamista terveydenhuolto- ja sosiaaliturvamenoista.

Kyseessä on suurin harppaus veronmaksajien vastuun kasvamisessa vuoden 2003 jälkeen.

546668 dollaria on nelinkertainen määrä suhteessa keskiverron USA:laisen kotitalouden omiin velkoihin.

"Meillä on jättimäinen velka jokaista kotitaloutta kohti, mutta toisin kuin yleensä, sen vakuutena ei ole taloa", sanoo David Walker, edellinen korkein budjettiviranomainen, jonka virasto jo aiemmin luonnehti lähitulevaisuutta katastrofiksi mikäli kurssi ei muutu.

Hallitus otti kansan harteille 6,800,000,000,000 dollaria uusia velvoitteita vuonna 2008 nostaen summan uuteen ennätykseen 63.8 biljoonaan (12 nollaa) dollariin.

Luku osoittaa tarpeen sivuun asetettavalle korkoa kasvavalle summalle, joka tarvitaan niiden etujen maksamiseen, joita ei kateta tulevista verovaroista.

Kongressiedustaja Jim Cooper (D) sanoo, että räjähtävä velka on kiinnittänyt huomion hallituksen taloudellisiin haasteisiin. "Ihmiset ovat kasvavassa määrin huolestuneita fiskaalisesta tulevaisuudestamme", hän sanoo.

Avainmenot:

- Sosiaaliturva; edunsaajien määrä kasvaa 1-2 miljoonalla vuosittain vuodesta 2008 eteenpäin (kasvu 1990-luvulla 500 tuhatta/vuosi). Keskimääräinen maksettava etu per henkilö: $12089 vuonna 2008.

- Terveydenhuolto; sen piiriin tulevien edunsaajien määrä kasvaa yli miljoonalla hengellä per vuosi 2011 etenpäin, kun ensimmäinen suurista ikäluokista täyttää 65. Keskimääräinen etu per henkilö: $11018 vuonna 2008.

- Eläkemenot; kongressi ei ole laittanut sivuun rahaa maksaakseen armeijan ja julkisen sektorin eläkkeitä tai terveydenhuoltoa eläkeläisille. Kattamattomat maksettavat edut ovat nousseet n. $300 miljardilla vuosittain vuodesta 2003 eteenpäin ja kokonaissumma on nyt $53 biljoonaa ($53000000000000).

Kun valtiovallan velat ja yksityiset velat lasketaan yhteen, jokaisen kotitalouden kontolla on $668621 velkaa ja velvoitteita.

Lähde: USA Today.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Kyllä sinä Kaarle nyt olet erehtynyt! Hyvin runsaasti. Tämän
täytyy olla jonkun intiaanin vika. Ei valkoinen mies voi olla
noin tyhmä.

AYE'TEI'H!
Oh-show-tah hoi-ne-ne

R.von Rims (nimimerkki)

Näitä lukuja ei Suomen valtamedia julkaise. Sen sijaan velatonta Venäjän valtiota mollataan joka päivä. Suomi puree kättä joka ruokkii sitä.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Herra tai rouva R.von Rims.
Eipä taida julkaista, luottavat että valveutunut €U-uskovainen
hankkii omat tietonsa suoraan kansainvälisiä kanavia pitkin.
Ja näistähän ei voi puhua julkisesti, joutuu tarkkailuun.

$668621 = €474266, se on aika soma potti. Kai tuohon riittää
henkilötakaus? Eiköhän ne polta lopulta ne velkakirjat?

Kaarle Ulkomaat - voisit laittaa tuon konttorin nettiosoitteen,
ehkä niillä on netissä hakemus. Laita suoraan myös Kävelevälle
Kataistrofille, saattaa olla pian hälläin hoppu.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Siellähän nuo nyt hattu kourassa vierailevat taas kiinalaisten luona.

Alkavat vaan kiinalaisetkin vainuta, että lupaukset eivät taidakaan olla pitäviä ja että takaisinmaksua ei tulla juurikaan ehkä koskaan näkemään.

Ja seuraava askel siitä kun ei luottoa enää tule?

Rahantarve on niin kova etteivät kiinalaiset edes pysty niin paljoa antamaan vaikka haluaisivat.

Taitaa olla kova kuhina siellä kabineteissa että mitäs tehdään!

Iso_kokoomus_fanittaja (nimimerkki)

Pieni Virokin on todellisuudessa lähes velaton valtio, päin vastoin kuin Suomi, vaikka mediassa tavan takaa kerrotaan miten huonosti siellä on. Ja meillä niin hyvin, rahaa riittää vaikka koko Afriikan elätykseen.

Terhi Birgitta Törrö (nimimerkki)

Laittaisin tuohon jäävuoreen lisäkoristeita: sirppiä, vasaraa, turbaania ja deep impact-työkaluja, pari latvatähteä ja yhden karvattoman koiran.

Petri Krohn

Tyypillistä amerikkalaista hömppäjournalismia!

Todellista velkaa tuosta luvusta on 10%. Loput heijastavat liittovaltion lakisääteisiä vastuita tulevina vuosina, mukana virkamiesten eläkkeet, sosiaaliturva ja terveydenhoito, Medicare. Hömppäluku on saatu laskemalla kuinka monta dollaria tarvitsisi tallettaa pankkiin tavalliselle talletustilille, jota vuosittaiset korkotulot riittäisivät kattamaan vuosittaiset menot. Missään ei kuitenkaan kerrota mitä kuvitteellista talletuskorkoa laskelmissa on käytetty.

Suuri laskennallinen summa heijastaa alhaista korkotasoa. Jos lama vielä syvene, voi talletuskorko Japanin tyyliin laskea 0 prosenttiin. Kuvitteellinen velka kasvaisi silloin äärettömäksi!

MOT //

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Väärin päättelet.

Ei korkeimmat budjettiviranomaiset siellä puhu hömppää, ja nuo faktat ovat olleet tiedossa jo vuosia.

Tämä on ensimmäinen kerta kun näen suuremman lehden siellä tarttuvan aiheeseen.

Kyseessä oleva luku EI ole "saatu laskemalla kuinka monta dollaria tarvitsisi tallettaa pankkiin tavalliselle talletustilille, jota vuosittaiset korkotulot riittäisivät kattamaan vuosittaiset menot".

Kyseessä on tosiasiallinen vaje ja tuo on se luku, joka puuttuu, jotta kaikki menot saadaan katettua.

Tässä suomentamassani jutussa käytettiinkin vähän outoa ilmaisua tuon summan ja "koron" kanssa, josta voisi ehkä tuollaisen väärän johtopäätöksen tehdä.

Virallisissa julkaisuissa puhutaan nimenomaan "unfunded liabilities" eli kattamattomat menot ja summaksi saadaan sama järkyttävä potti.

Tuo "korkoa kasvavalle" osuus luonnehtii lähinnä varmaankin sitä, että sellainen summa pitäisi asettaa sivuun ja luonnollisesti kasvamaan korkoa.

Englanniksi: "The numbers measure what's needed today — set aside in a lump sum, earning interest — to pay benefits that won't be covered by future taxes."

Tuo ei tarkoita sitä, että menot maksettaisiin noilla koroilla.

Johtopäätöksinä tästä vajeesta jo vuosia sitten viranomaiset laskivat, että joskus vuoden 2030 tienoilla liittovaltion verovarat eivät riitä maksamaan edes valtiovelan korkoa.

Tuo antanee ehkä vähän avustavaa lisäperspektiiviä.

Ja tuo oli ennen tätä rysäystä, jossa nyt on heitetty kiukaalle aivan poskettomasti lisää tuhlausta kun palkitaan kasinopelurit, mikä raha ei tule edes tuottamaan mitään takaisin.

Jos kerran vanhalla muutaman vuoden takaisella tilanteella laskivat, että jos kurssi ei muutu ja 2030 tienoilla ei riitä edes korkoihin rahat (saati sitten mihinkään terveydenhoitokuluihin ym.), niin nyt vielä pahentuneen kurssin johdosta moni ei varmaan halua edes tietää, mikä on uusi projektio.

Ja ennen tuollaista tilannetta, jossa ei riitä muihin menoihin rahoja, toki asiat johtavat vakaviin seurauksiin jo paljon ennen sitä.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

The Government Accountability Office (GAO), Office of Management and Budget (OMB) and the U.S. Treasury Department have warned that debt levels will increase dramatically relative to historical levels if entitlement programs are not reformed.

Mandatory expenditures are projected to exceed federal tax revenues sometime between 2030 and 2040 if reforms are not undertaken.

http://www.gao.gov/cghome/d08446cg.pdf (sivu 17)

http://www.gao.gov/financial/fy2007/07frusg.pdf (sivu 47)

Ja nuo laskelmat olivat todellakin ennen tätä rysäystä.

Nythän projektiot ovat, että järkyttävä liittovaltion velanotto jatkuu pitkälle ensi vuosikymmeneen, mikä tarkoittaa että kurssi pahenee jatkuvasti.

Budjettiviranomaisten edellytys tuon katastrofin välttämiseksi oli, että kurssi muuttuisi parempaan.

Tästä ei kukaan puhu ja kun olen seurannut ko. viranomaisten sekä virallisia että epävirallisia tapamisia, siellä mentaliteetti on ollut nimenomaan että ei poliitikkoja kiinnosta eikä mediaa, ja yhdessä tapaamisessa nämä korkeimmat budjettiviranomaiset keskustelivatkin että miten lähinnä pelastavat oman omaisuutensa maan ulkopuolelle ja että missä kannattaisi asua.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

GAO:n johtaja David Walkerhan erosi 2008 jo ymmärrettävästi pitkään turhautuneena sen takia, kun heitä ei kukaan ole kuunnellut.

Petri Krohn

#8:

— set aside in a lump sum, earning interest —

Laskentaperusteet on selitetty, puutteellisesti kylläkin, kuvan alta ponnahtavassa piilotekstissä. Tämän saa näkyviin painamalla Read explanation: -linkkiä.

MARKUS (nimimerkki)

”Räsäsen seinälehden” www.markusreed.julkaisee.fi ”stalinisti” ja siten työväenluokan järkähtämätön asianajaja, Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi.

"Havanna, 31.5. (Xinhua) -- Kuuban entinen johtaja Fidel Castro kommentoi sunnuntaina tapausta, jossa Yhdysvaltain hallitus oli antanut miljardi dollaria vallakumoustaistelija Ernesto "Che" Guevaran murhaan sekaantuneelle henkilölle.

Summan määräsi Miamin oikeus perjantaina maksettavaksi kuubalais-yhdysvaltalaiselle Gustavo Villoldolle, koska hänen isänsä oli tehnyt itsemurhan vuonna 1959.

Gustavo Villoldo oli nostanut kanteen sillä perusteella, että hän katsoi Fidel Castron, Ernesto Guevaran ja muiden kuubalaisjohtajien olleen vastuussa Kuubassa asuneen miljonääri-isänsä kuolemasta.

Villoldo pakeni Yhdysvaltoihin, missä hän liittyi maan asevoimiin ja keskustiedustelupalveluun. Hän oli osallisena Che Guevaran pidättämisessä ja murhassa.

Fidel Castro totesi kommenttina asiasta kirjoituksessaan "Oikeus Yhdysvalloissa", että kyseessä on suurin yksittäinen summa, mitä koskaan on maksettu Kuuban hallituksen vastaisesta toiminnasta."

Sitten amerikkalaiset veronmaksajat joutuvat maksamaan vielä tällaisia jälkiveroja.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Petri, USA Today:n sivulla avautuva selite havainnollistaa millä summalla velvoitteet saataisiin maksettua, JOS asetettaisiin sivuun moinen summa kasvamaan korkoa. Se on täysin hypoteettinen laskelma.

Suuri osahan ko. velvoitteista tulee maksuun vasta pitkän ajan kuluessa, mutta se ei poista sitä tosiasiaa että niitä ei pystytä maksamaan.

Suurin efekti lienee psykologinen kun tämä tajutaan - suuret ikäluokat ja seuraavatkaan eivät tule saamaan luvattuja etuja.

Selventävä fakta on nimenomaan se, että jo 2030 tienoilla nyt jo vanhempien ja paremmassa tilanteessa laskettujen lukujen mukaan ja optimistisella oletuksella talouskasvun jatkumisesta eivät verorahat riittäisi kuin velkojen korkojen maksuun.

Tuo auttaa näkemään miten konkreettisesta asiasta on kyse, vaikka miten lukuja pyörittelisi paperilla.

Sanomistahan tuosta tulee vaikka miten päin sitä katsoo, ja kysymys onkin lähinnä milloin se tulee. Median harjoittama aiheen välttely lienee juuri siitä syystä, ettei haluta ihmisiä rauhattomiksi. Hiljattain jenkkimediassa on alkanut tulla esille kuitenkin paljon unesta herättäviä tosiasioita monista aiheista.

Vuosi 2030 on paljon lähempänä kuin kuvittelisi, ja voi vain veikkailla kuinka monta vuotta tämä kriisi on sitä nyt tuonut lähemmäksi - velvoitteitahan on lisätty nyt lähes lonkalta yli 9 biljoonaa ja verorahat hyytyvät entisestään, koska se oli nimenomaan kohta jolloin kaikki verot menevät lainojen *korkoihin*.

Noistakaan rahoista ei ole mitään tietoa, kenelle ne ovat edes menneet - seuraavassa videossa kongressiedustaja penää Fedin edustajalta tietoa, minne rahat ovat menneet, ja vastausta ei tule - varsin opettava haastattelu:

http://www.youtube.com/watch?v=cJqM2tFOxLQ

Kiina tiedostaa tämän ja heidän pääministerinsä ja presidentti ovat toistuvasti esittäneet huolensa dollarisijoitusten turvallisuudesta. Hiljattain 17 korkeimmista 25 ekonomista joiden arvioita Kiinassa julkaistaan sanoivat dollarisijoitusten olevan merkittävä riski.

Pelinappulat siirretään globaalisti jo paikoilleen tuon ymmärryksen perusteella huomattavasti aiemmin ennenkuin tuohon 2030 skenaarioon päästään, ja se vaikuttaa aivan kaikkiin, ennemmin tai myöhemmin, mahdollisesti hyvinkin pian.

Kannattaa muistaa, että USA ei ole kovin kovassa huudossa maailmalla ja Kiinan kommunistinen puolue on aina pitänyt USA:ta strategisena ykkösvihollisena. Kavereita ei ole muillakaan mantereilla kovinkaan paljoa.

Hankintalistalle koppalakki ja punainen tähti?

Late (nimimerkki)

Kaarle, laitahan lisää kirjoituksia tänne. Artikkelisi ovat erittäin mielenkiintoisia ja ehkä hiukan pelottavaakin luettavaa. Totuuden on kuitenkin tultava esille.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Late,

Kiitos palautteesta.

Koitan keskittyä mahdollisimman kivenkoviin ja merkittäviin asioihin, joihin ei oikein missään tunnuta tarttuvan mutta jotka koskettavat meitä kaikkia. Pyrin olemaan hukuttamatta asioita määrään, jotta jäljellä olisi mahdollisimman teräviä piikkejä, jotka toivottavasti herättäisivät ihmisiä tutkimaan lisää.

Näiden aiheiden valinta on haaste itsessään, koska useimmilla ei ole aavistustakaan minkälaista toimintaa hallitusten ja maailmalla hääräävien organisaatioiden takana on, ja se kaikki menisi useimmilta täysin yli hilseen.

Yksi asia jonka useimpien pitäisi mielestäni tietää on, että YK:ssa 40-vuotisen uran ja apulaispääsihteerinä toiminut Robert Muller on enemmän tai vähemmän avoin Luciferin palvoja, ja tällä toiminnalla ja Luciferia eteenpäin vievällä organisaatiolla Lucis Trust / World Goodwill on YK:n tuki.

Ehkä tuosta kirjoitan jonkinlaisen kokoonpanon, josta pitäisi pitää poissa netissä niin helposti rönsyilevät virheet ja muut assosiaatiot joita löytyy kun tätä aihetta käsitellään. Faktat ovat kuitenkin erehtymättömiä ja he kun ovat asiasta avoimia, jos muutaman klikkauksen verran menee ko. organisaatioiden sivuille. Ja tiedossa on ettei tuo ole mikään yksittäinen tapaus (organisaation koon ja sen saaman tuen määrä näyttävät jo sen, ja sen lisäksi heillä on erityisjäsenyys YK:n taloudellisessa ja sosiaalisessa neuvostossa).

Samoin asia, mihin ihmisten pitäisi havahtua on, että maailma on muuttumassa erittäin kovaa vauhtia, ja että muutoksen takana on ihmisiä jotka eivät kovin hyvin päivänvaloa oikeasti kestäisi heitä tarkastellessa.

Nämä talouden haasteet eivät ole normaalia ylös-alas heilahtelua, vaan tämä on organisoitu ja pysyvä muutos jonka seurauksena länsimaiden keskiluokkaan nojaava malli on mennyttä ja tilalle tulee uusi uljas maailma, jossa on omistajat/eliitti ja työläiset erikseen.

Rakentumassa on massiivinen valvontakoneisto, samalla kun poliiseille ja muille viranomaisille annetaan uutta "koulutusta" ja jotka laitetaan tekemään niinkuin käsketään. Suomi on nähdäkseni vieläkin turhankin pehmoinen lintukolo, jossa ei ymmärretä sitä että pian ei välttämättä rajoja ole olemassakaan, ja päsmäröimään voivat tulla rajan yli aivan uudet tyypit jotka eivät suomalaisia kunnioita. Avainasemassa ovat USA ja Iso-Britannia, jotka ovat molemmat menossa pinnan alle, ja joita ilman ei mikään länsimaa pysy pystyssä tällä mallilla, jolla saadaan halvalla tuotantoa kolmannen maailman maista ja tehdään mukavia toimistotöitä. Ei tämä järjestys pysy kasassa ilman USA:ta ja Britanniaa. Jäljelle jäävä voimapelureiksi Venäjä, Kiina, Intia, Brasilia muine enemmän tai vähemmän kommunistisine apulaisineen. Näitä maita katsoessa saa vähän kuvaa, mitä on odotettavissa, vaikka paljon pahemmaksihan tuo menee kun pelikenttä muuttuu.

Uusimmat luvut näyttävät, että jenkkien Fed on sitouttanut kansalaiset yli 13,5 biljoonan (12 nollaa) uusiin velvoitteisiin. Aivan mahdottomia lukuja. Etenkin kun suuri osa rahasta menee suoraan edesvastuuttomille pelureille ja epäonnistuneille firmoille, jotka pistetään lihoiksi.

Saa nähdä tuleeko viimeiseksi niitiksi se, että dollarista siirrytään pois niinkuin Venäjä ja Kiina ja Brasilia vaativat, vai että käynnistävätkö hullut megalomaanikot Iranin-sodan pitääkseen jenkkien sotakoneen käytettävissä, mikä näyttää olevan meneillään ja on myönnettykin että USA:n virastot tukevat Iranin sisäisiä oppositioliikkeitä koittaessaan saada hallinnon kaatumaan.

Paljoa ei järkeä löydy johtopaikoilta miltään suunnalta, ja jos löytyy niin sitä ei käytetä inhimillisiin tarkoitusperiin.

Kammottavia asioita ei ikinä haluta katsoa silmiin, ja keljua se onkin.

Onhan se paljon mukavampaa uskoa ilman faktoja, että hyvinhän se tulee menemään. Kuten nämä kaikki "ensi vuonna nousu jatkuu, elämä jatkuu kuin aina ennenkin" linjaukset, jotka parhaimmillaan perustuvat vain mielipiteisiin, kun taas tosiasiat puhuvat omaa kieltään.

Ja tuon osake-kasinon seuraaminen on myös vienyt huomion pois oikeilta asioilta, ja sitä pidetään jonkinlaisena suunnannäyttäjänä kun siellä nyt vähän irrallista rahaa sijoitellaan vielä ja saadaan kasinon sisäisiä nousujakin aikaiseksi.

Toimituksen poiminnat

Sivut