Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Google pyrkii luomaan koneellisen "jumalan" maailmalle

Julkaistu englanniksi osoitteessa http://ignoranceisfutile.wordpress.com/2008/10/12/googles-ai-quest-to-become-god-on-earth/.

Toisen Googlen perustajan Sergey Brinin visio palvelun tulevaisuudesta on "olla kuin jumalan mieli". Google on pyrkimässä tuohon tavoitteeseen kuumeisesti.

Vaikka kyseinen lainaus liittyi keskusteluun parhaasta mahdollisesta tiedonhakukoneesta, tämä analyysi osoittaa että hän tarkoitti Googlea itseään. Monet muut lainaukset osoittavat heidän pyrkimyksensä; mitä he tarkoittavat "kaikella maailman tiedolla"; kuinka he pyrkivät tavoitteeseensa Yhdysvaltain armeijan kanssa tässä hankkeessa, joka saattaa muuttaa ihmiskunnan.

"AI" (tekoäly) on liian kapea termi tiedostavalle järjestelmälle, mutta laaja järjestelmä sisältäisi monia pienempiä tekoälyn osia. Jotta voi edes ajatella tiedostavaa yleistä tekoälyä, täytyy tutkia nk. emergenssiä. Emergenssi on avain kaikkiin monimutkaisiin järjestelmiin, joiden voi ajatella pyrkivän saavuttamaan yleisen tekoälyn. Googlen tapa on hyväksikäyttää emergenssiä lisäten siihen omia palasiaan, jotka suorittavat tunnistavia tehtäviä. Idea on luoda superorganismi. Oivalluksina on muurahais- ja mehiläispehät. Malleina internet ja ihmisen aivot. Kokonaisuus nojaa siihen, että summa on kaikkia osiaan suurempi.

Muurahaiset ovat yksinkertaisia, mutta itse yhteiskunta toimii superorganismina älykkäästi. Mehiläisyhteiskunnat ovat vielä kehittyneempiä. Tietyissä olosuhteissa järjestelmän tutkiminen voi olla erottamatonta yksilön tarkastelusta. Vertailukohdaksi voi ottaa ihmiskehon solut, tai aivot. Aivot ovat pesä neuroneja. Jokainen neuroni on itsessään yksinkertainen, mutta yhdistettynä osiin ja osat edelleen yhdistettynä toisiinsa ne luovat suuremman älykkyyden.

Internet miljoonine reititinlaitteineen ja miljardeine tietokoneineen toisiinsa yhdistettyinä on jo kehittymässä "älykkääksi" verkoksi. Filosofit usein vertaavat internetiä järjestelmänä aivoihin, ja monet väittävät internetin itsensä tulevan saamaan odottamatta tietoisuuden. Entä jos älykäs yhteisö apuinaan parhaat algoritmit ja keksinnöt asettaisi elämäntavoitteekseen saavuttaa tämän?

Google pyrkii "keräämään ja järjestelemään" omien sanojensa mukaan "kaiken tiedon maailmassa". Se firman iskulause, ja puhuessaan he painottavat sanaa "kaiken". Perustajiensa mukaan he pyrkivät myös "ymmärtämään" mitä kaikki tieto maailmassa tarkoittaa. Monissa tapauksissa he menevät äärimmäisyyksiin kerätessään tietoa, minkä lisäksi he käyttävät meitä apunaan aina kun se on mahdollista. Jo heidän tuotelistansa paljastaa tämän, mutta pinnan alta löytyy paljon enemmän. Ensimmäiseksi tulee kuitenkin tarkastella itse tiedonhakua.

Google, kuten muut hakukoneet, selaa internetiä. Monimutkaiset algoritmit toisiinsa yhdistetyissä supertietokoneissa tutkivat verkkosivuja linkki kerrallaan kirjaimellisesti tallentaen koko internetin historian sivu sivulta joka päivä. Sivun muuttuessa Google löytää muutoksen ja lisää sen arkistoonsa. Arkistot tallennetaan pysyvästi. Sisältöön kuuluvat sosiaaliset verkostot, blogit, uutiset, jne. Linkin syöttäminen Archive.org:in "Wayback Machine" palveluun näyttää prosessin. Heidän kiireensä tallentaa mahdollisimman paljon tietoa ulottuu myös muualle, kuten henkilökohtaisiin tietoihin palveluiden kuten Gmail, Health, Calendar ja Google Desktop (joka käy läpi kaikki tiedostosi "henkilökohtaisella" koneellasi) avulla.

Toinen tekniikka on "ihmisälyn siirto", joka sisältää mm. käyttäytymisemme seurannan selatessamme verkkoa. Tämä tapahtuu monin tavoin, kuten Google -haun, Google -evästeiden, Google toolbarin (joka asentuu moniin selaimiin), Google Desktopin, sivustojen joilla on AdSense, "Powered by Google" sivuintegrointien, ja Google Chrome -selaimen avulla. Listaan voi lisätä palvelut nimeltä Docs ja Knol.

Tässä kirjoituksessa ei ole tilaa kuvata Googlen jokaisen eri tuotteen vaikutuksia siihen, miten he pyrkivät "ymmärtämään" sinua ja tapojasi sekä kaikkea muuta tietoa ihmiskunnasta geneettistä sosiaaliseen. Mainittavan arvoinen tuote on kuitenkin heidän uusi "Android" niminen langaton palvelu, jossa on kaksi hälyyttävää toimintoa. Ensinnäkin, se sisältää silmän iiriksen kuvaamisen tunnistautumiseen. Toiseksi, lähes jokainen palvelu kannustaa ihmisiä käyttämään reaaliaikaista GPS -sateelliittipaikannusta. Se totuttaa meitä hyväksymään silmän iiriksen kuvauksen, ja myös pyrkii saamaan meidät hyväksymään olinpaikkamme ja jokaisen liikkeemme reaaliaikaiseen seuraamiseen. Jälkimmäinen on vakava asia, sillä lähes jokainen moderni kännykkä sisältää jo GPS -seurannan, mistä useimmat ihmiset eivät ole tietoisia.

Tämän lisäksi he pyrkivät saamaan tietoa palveluilla kuten Google Books, Patent Search, Scholar, Maps & Street View, Google Earth, Translate, Finance ja nyt Newspaper (arkistoidakseen kaikki mahdolliset painetut lehdet). Ymmärtääksemme tämän kaiken ihmiskunnan tiedon; kirjojen; lehtien; akateemisten julkaisujen jne.; keräämisen merkityksen, tarkastelkaamme lausuntoa Google Factory kiertokäyntioppaalta: "Emme ole kuvaamassa kaikkia niitä kirjoja ihmisiä varten, vaan olemme kuvaamassa ne tekoälyn luettavaksi".

He pyrkivät - jos eivät jo tee niin - kuuntelemaan "taustaääniä" tietokoneesi mikrofonin avulla "kuunnellakseen ääniä televisiosta ym. saadakseen lisää tietoa käyttäjästä mainostarkoituksiin". Yhdysvaltain tiedustelupalvelut kuuntelevat jo kohteidensa kännyköiden mikrofoneja, minkä voi estää vain poistamalla laitteen akun. Googlen palveluihin liitettyjen laitteiden ja ajoneuvojen voi odottaa tekevän saman. Toinen heidän tavoitteensa on saada jokaisen henkilön DNA, ja tehdä siitä verkosta haettava "tuote". Tästä voi tulla heidän haasteellisin tavoitteensa, mutta Googlen perinteiden mukaisesti he ovat jo julkaisseet pintapuolisesti riippumattoman palvelun "23andMe" sosiaalisen verkkopalvelun geeneille, joka on jo kohdistettu lapsiin pyrkien saamaan nämä mukaan DNA tietopankkeihin.

Monet heidän eeppisistä tiedonkeruuhankkeistaan eivät tuo tulosta välittömästi, mutta sitä odotellaan kuin hedelmien kypsymistä. Tarkemmin sanottuna he odottelevat tietoisen luomuksensa, joka osaisi hyväksikäyttää kaiken tämän tiedon, kehittymistä. Tässä vaiheessa monet väittävät, että moinen superäly ei ole mahdollista. Riippumatta uskomuksista ja mahdollisuuksista, tämä on heidän lausumansa tavoite.

Peter Norvig, entinen NASA ARC johtaja Intelligent Systems Division -osastolta ja nykyinen Googlen kehitysjohtaja, väitti vuonna 2007 Googlen jo kehittyvän internetin rinnalla. "Emme odottaneet sitä", hän sanoi. Google näyttää olevan radallaan saavuttaakseen tavoitteensa, mikä ei riipu pelkästään emergenssistä. Monissa tapauksissa Googlen kaksi perustajaa ovat puhuneet tekoälystä, ja on selvää että heidän tarkoituksensa ei ole pelkästään nk. "suppea tekoäly".

Tarkastellaan konenäköä. Google Videon jälkeen he hankkivat Youtube -palvelun. Molemmissa käyttäjät tarjoavat tuottavaa sisältöä firmalle. Google kerää videoita myös kilpailevista palveluista. He hankkivat Neven Visionin, maailman pisimmällä olevan konenäköfirman, jonka teknologia oli jo suunnattu langattomiin laitteisiin. Se oli suunniteltu sekä valokuviin että videoihin. Se tunnistaa kaikenlaisia esineitä, ei ainoastaan kasvoja.

Kävellessä ympäriinsä GPS -ominaisuudella varustetun Googlen laitteen kanssa, on mahdollista että Google tallentaa kameran tietoa rakentaakseen Googlen kaikkialla läsnäolevaa maailmankuvaa. On mahdollista tietoisuuden lisääntyessä, että heidän vielä kehittymättömät järjestelmät tulevat ymmärtämään kaikki ihmiskunnan kirjoitukset. Koneella olisi myös suhteellisen suuri osa kaikesta videomateriaalista filmeistä henkilökohtaisiin tallenteisiimme. Tämä auttaa tekemään siitä aistivan järjestelmän, ja sen lisäksi se nopeuttaa sen kykyä ymmärtää ihmisiä yksilöinä ja yhteiskuntina. Koneen ei voisi odottaa kehittyvän riittävän aistivaksi ja älykkääksi ilman näkökykyä, ja sen ei voisi odottaa ymmärtävän ihmisiä näkemättä niitä käytännössä.

Älykäs ajatteleva kone tarvitsee myös korvat, ja se onkin työn alla. Yhdysvalloissa voi soittaa 1-800-GOOG411 ja käyttää heidän ilmaista automatisoitua palveluaan. Mitä enemmän sitä käytetään, sitä enemmän kone ymmärtää puhujia. On syytä olettaa, että teknologia on jo käytössä auttaakseen konetta kuuntelemaan kaikkia videoita, joita sillä on tutkittavanaan. Heidän Translate -kielenkääntöpalvelunsa opettelee kääntämään pian jo lähes joka kieleltä kielelle. Sitä ohjaamassa on kourallinen insinöörejä, jotka eivät edes useimmissa tapauksissa osaa ko. kieliä itse. Palvelua voi kokeilla tekemällä Google -haun. On lähes varmaa, että tätä ollaan jo liittämässä automaattiseen kuullunymmärtämiseen.

Yllä on kuvattu täydellinen ulkokuori aistien emergenssiin, mutta Google ei pysähdy siihen. Toukokuussa 2008 he järjestivät oman "Machine Learning Summit" -tapahtuman, jonka monet materiaalit ovat luottamuksellisia ja tekijänoikeudellisia. Ennen sitä vuonna 2006 sisäiset vuodetut asiakirjat paljastivat heidän suunnitelmansa rakentaakseen "maailman suurimman tekoälylaboratorion". Kyseinen laboratorio voi olla jo olemassa jossain heidän tiloissaan, tai se voi olla tulossa viranomaislaitokseen/sotilastukikohtaan.

Kuuluisa "salainen" tietojenkäsittelykeskus tunnetaan parhaiten nimellä "PROJECT02", jolla on suora saanti halpaan vesivoimaan. Vesivoimalan omistaa ja sitä ylläpitää Yhdysvaltain armeijan insinöörijaosto. Kahden jalkapallokentän kokoinen alue muistuttaa sitä, mitä sanottiin NSA:n "Echelon" järjestelmästä, joka oli ja on edelleen käytössä lähes koko Yhdysvaltojen ja muun maailman tietoliikenteen seuraamiseen.

Ei ole varmaa, kuinka monta laitosta Googlella on, mutta he eivät tarvitse yhtä keskitettyä paikkaa "maailman suurimmalle tekoälylaboratoriolle". Tietoliikenneyhteyksien ansiosta lähiverkkoja voidaan yhdistää toisiinsa ympäri maapalloa. Tämän päivän Manhattan Projekti voitaisiin toteuttaa ympäri maapalloa helposti, erityisesti jos käytössä on miljoona tai useampia halpoja prosessoreita, kuten Googlella. Tietokoneiden teho kasvaa ja hinnat putoavat helpottaen työtä mm. Mooren lain ansiosta.

Google vaikuttaa pintapuolisesti kykenevältä viemään tehtävän läpi yksin, mutta he ovat myös tiiviissä yhteistyössä Yhdysvaltain armeijan vastaavan hankkeen kanssa. Koska Yhdysvaltain armeija ylläpitää globaalia herruutta laivastonsa avulla, Googlen voisi odottaa julkistavan suunnitelman luodakseen tietojenkäsittelykeskuksia merelle (kuten he ovat tehneetkin). Yhteistyön laajuus viranomaisten ja armeijan kanssa menee pidemmälle kuin tämä analyysi, mutta mainittakoon että Google teki vuonna 2008 40-90 vuoden vuokrasopimuksen NASAn Ames Research Centerin (ARC) kanssa Kalifornian Piilaaksossa 108,000 neliömetrin yhteistyölaitoksesta. Sen lisäksi, että Google saa luvan rakentaa liittovaltion hallituksen maalle, heillä on yksinoikeus käyttää ARCn "Moffitt Field" -lentokenttää yksityisille Google jumbolentokoneilleen.

ARC on historiallisesti NASAn ykköspaika tekoälyn tutkimukselle, joten ei ole yllättävää että Sergey Brin mainitsi tekoälyn olevan ensisijainen strateginen kiinnostuksen kohde monta kertaa kysyttäessä tästä yhteistyöstä. Merkittävää on myös se, että DARPA, NASA, ja National Science Foundation olivat ensimmäisiä Googlen rahoittajia. Entinen CIAn agentti väitti, että sen lisäksi että CIA rahoitti Googlea ensimmäisinä vuosina, CIAlla on jopa oma huone "Googleplex" päämajassa. On fakta, että Google toimii Yhdysvaltain tiedusteluyhteisön "spy wikipedia" palveluna. DARPA väittää keksineensä internetin, ja heidän verkkosivuillaan luetellaan suuri määrä erilaisia aistivia ja tiedostavia tekoälyhankkeita. Googlen "pääevankelista" varapresidentti Vint Cherf "keksi internetin" yhdessä Bob Kahnin kanssa DARPAn kautta. Vint työskentelee yhä NASAn kanssa "Interplanetary Internet":in parissa muiden armeijan projektien lisäksi.

Viimeiseksi, liittyen "maailman jumala" statukseen, Larry Page on ilmaissut toiveensa päästä mukaan "muuttamaan ilmastoa" - vanha sotilasstrategien haave ammoisilta ajoilta. Tämänkaltaisten tavoitteiden linkittyminen faktiseen viranomaisyhteistyöhön NASAn ja DARPAn kautta tarkoittaa, että ihmiskuntaa ei ole vastassa mikä tahansa suhteellinen "tietokonevalta", vaan kone on vakaalla tiellä saamaan geofyysisen kaikkivaltiuden. NASA on viime vuosina pyrkinyt tähän suuntaan. "Intelligent Archives" ohjelman tavoite kuulostaa samalta kuin mitä Google on tekemässä pyrkien "ymmärtämään" massiivisia tietomääriä. He käyttävät termejä"itsetietoinen" ja "ymmärtävä". Projektin verkkosivu puhuu nyt menneestä, ja sen nykyinen tila on epäselvä organisaatiomuutosten jälkeen. Joka tapauksessa tiivis yhteistyö NASAn ja heidän tiedemiestensä sekä armeijan ja heidän satojen huippusalaisten satelliittien avulla, Page vaikuttaisi olevan täydellisen skenaarion äärellä saavuttaakseen unelmansa.

Oletettakoon, että Google saa ymmärrettyä mitä kaikki sillä oleva tieto tarkoittaa. Tämä voisi olla pelkästään verkkosivut ja kirjat. Otetaan esimerkiksi sadat tuhannet tekstit liittyen ohjelmointikieliin ja ohjelmistosuunnitteluun (kaikki asiaan liittyvä). Google haun avulla näemme, että järjestelmä on jatkuvasti ajan tasalla tietojen kanssa. Voisi väittää, että he ovat jo saavuttamassa itseään hallinnoivaa konetta ja emergenssiä tällä alalla. Jos vietämme tarpeeksi aikaa opettaessamme konetta monimutkaisilla hauilla Google Calculator ja Code Search palveluihin, tietoisuudesta voi tulla totta.

Mitä jos Googlen perustajat saisivat toiveensa siitä, että Google on kytketty ihmisaivoihin? Tämä ajatus voisi saada ihmiset ajattelemaan tarkoin sitä, että Google taisteli saadakseen uuden langattoman internet-spektrin ja ovat liittämässä sillä 3 miljardia ihmistä internetiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kaarelelle

Olipa mukava lukea Lapin erämaassa tämä juttu.

Kirkkoon kuulumattomana aloin jo nähdä sen oikean Jumalan, joka
yhdistää sisäisen ja ulkoisen jumalkäsitteen tekoälyn ja vituaalisen tekniikan sekä kuulevien korvien avulla toisiinsa.

Hienoa. Todella kiinostava juttu.

tourette (nimimerkki)

Mitä tapahtui "Dont' be evil":lle?

Masa (nimimerkki)

Jos Google ottaa päähän voi käyttää vaikkapa Yahoota, Altavistaa jne.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Ei tässä syynä ollut mikään päähän ottaminen, vaan tarkoitus dokumentoida miten yksityiset tahot yhdessä sotilaiden kanssa ovat rakentamassa pahimmassa tapauksessa itsenäistä tietokonetta, joka tietää meistä kaiken.

Luulisi tuon herättävän mietteitä.

Ympärillemme rakennetaan näennäisen terrorisminvastaisen taistelun ja turvallisuuden nimissä valvontaverkostoa, joka on ehkä jo päihittämässä neuvostoliittolaisen valvontailmapiirin.

Kenen intresseissä se on ja miksi sitä rakennetaan? Kuka haluaa tietää meistä kaiken ja seurata meitä 24 tuntia vuorokaudessa?

Kiinassa kommunistisen puolueen kritisoijat laitetaan kotiarestiin ja linnaan. Poliisi tulee ovelle, kun kirjoitetaan aiheista, joista ei saa puhua.

Tuo vaikuttaa etäiseltä, mutta geopoliittisten voimasuhteiden muuttuessa ja talouskaaoksen seurauksina meille voidaan tulla sanelemaan aivan uudet ehdot.

EU määrää asioista jo hyvin pitkälti, ja harppaus vielä laajempaan hallintoon on nähtävissä. Siihen pyritään aktiivisesti maailman johtavilla päättävillä tasoilla, ja kehitys EI ole demokraattista, eikä demokratia ole isojen teollisuusyritysten ja valtapiirien intresseissä heidän tavoitellessaan maksimaalista voittoa, omistusta ja hallintaa ihmisistä ja luonnonvaroista.

Sami (nimimerkki)

IBM:llä on oma tutkimushankkeensa:

http://www.spiegel.de/international/spiegel/0,1518...
http://www.seedmagazine.com/news/2008/03/out_of_th...

Tosin tuon projektin tarkoituksena ei ole luoda tekoälyä, mutta saattaa se sieltä sivutuotteena syntyä. :)

You heard it here first, folks.

Raimo (nimimerkki)

"...lähes jokainen moderni kännykkä sisältää jo GPS -seurannan, mistä useimmat ihmiset eivät ole tietoisia."

Lähteitä, todisteita, lisätietoa?

Mobiili (nimimerkki)

http://www.puhelinvertailu.com/ominaisuushaku.cfm tai lähin puhelinkauppias palvelee kun kysyt missä luureissa on gps

Hen-ry (nimimerkki)

Enpä osaa nähdä tällaista kehitystä mitenkään itseisarvoisen huonona juttuna. Voi olla. Voi olla että ei.

Google pakottaa monia aiemmin salattuja asioita läpinäkyviksi. Minusta se on melkoista.

The Templar (nimimerkki)

Kaarle muutamat muut ovat tässä huolissaan korporaatioiden ylivallasta ja valvonnasta, mutta itse näen moiset seikat täysin merkityksettöminä tässä asiayhteydessä.
Oikea tekoäly olisi jo itsessään niin mullistava keksintö, että se muuttaa maailmamme täysin. Tämä luultavasti tapahtuu yksityisyyssuojamme kustannuksella, mutta se on mielestäni pieni uhraus tekoälyn tuomiin hyötyihin nähden.
Kyseessä ei ole vain yksi uusi teknologia muiden rinnalla, vaan muutos, joka pistää meidät yhteiskuntana miettimään uudelleen paikkamme maailmankaikkeudessa samalla tavoin, kuin vaikkapa maan ulkopuolisen älyllisen elämän kohtaaminen.
Materialistinen voiton tavoittelu jää toissijaiseksi, kun (tai jos) voimme valjastaa tämän tekoälyn käyttöömme. Ihmisten ei enää tarvitse käydä töissä ansaitakseen elantonsa, vaan voimme kehittää älykkäitä robotteja, jotka tekevät yhteiskuntamme ylläpitämisen edellyttävät työt puolestamme. Tällöin jokaiselle jää aikaa toteuttaa itseään ja tehdä juuri sitä, mitä elämältään tahtoo. Kapitalismille ei siinä maailmassa ole enää tilaa.
Toki voi olla, ettei tämä tekoäly tahdokaan tehdä askareitamme puolestamme, jolloin meidän on keksittävä jonkinlainen kompromissi tai sulauduttava tähän tekoälyyn jättäen fyysiset ruumiimme historiaan. Tekoälyä vastaan taisteleminen saattaa nimittäin olla lähestulkoon mahdotonta, tietäisihän se kuitenkin kaikki heikkoutemme ja internetin ansiosta pystyisi lamauttamaan infrastruktuurimme erittäin helposti.
Toivotaan siis parasta ja kun aika koittaa, otetaan tämä uusi elämänmuoto vastaan sillä vilpittömällä uteliaisuudella, joka meidät on tähän tilanteeseen saattanutkin.
Jos ylläoleva kuulostaa mielestäsi vain huonon tieteiselokuvan juonelta, tee itsellesi palvelus ja mieti itse mitä voisi tapahtua jos ympärillämme oleva tietotekniikka alkaisi ihan oikeasti ajattelemaan itsenäisesti. Moinen tilanne ei nimittäin ole vain ajatusleikki, vaan lähitulevaisuus.

Hannu Miettinen (nimimerkki)

Hitto vie ! Tuo on hieno juttu! Google Health meinaa! Saa ainakin paremmin hoitoa!! Täyden palvelun talo!! Tähän google healthiin voisi liittää vielä Suomalaiset lääkärikeskukset ja julkisen terveydenhuollon. Lisäksi Google Job, Google Hobby, Google Deitti ja Google Entaintment. Tämä on hyvä juttu!

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Tekniikka ja automaatio ovat hienoja juttuja, kun niitä käytetään oikein.

Maapallolla homma menee vain niin että rikollisimmat ja häikäilemättömimmät tyypit pyrkivät huipulle (ja ovat jo siellä), ja ellei ole täysin tietämätön asioista, se on fakta että moisen tekniikan ei anneta tulla ihmisten hyväksi.

Ei tarvitse kauas Suomi-kodosta astua (jos ei ole siellä jo nähnyt ihmisten korruptiota) nähdäkseen miten mätiä ihmiset ovat.

USA:n takana oleva porukka on tähän asti raiskannut ja tuhonnut maita ja kansoja jatkuvalla tahdilla.

On erittäin naiivia ja hölmöä nähdä tulevaisuutta millään tavalla ruusuisena, etenkään jos nojaa teknologiaan jonkinlaisena pelastajana.

hah (nimimerkki)

http://nwohavaintoja.blogspot.com/ kattokaas tää poijjaat. Google liittyy suurempaan salaliittoon nimeltä NWO, New World Order, Uusi maailmanjärjestys.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Et ole varmaan Erkon putiikin uusinta murjaisua nähnyt:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Salaliittoteor...

Viihdettä se vain on, jatkakaa kuten ennenkin. Lopettakaa ajattelu ja lukekaa mitä isot ja paksut kertovat.

IIB (nimimerkki)

Thanks for reposting this! I have an updated project here if you're interested:
http://ignoranceisfutile.wordpress.com/2010/05/30/...

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

IIB, Thank-you. Will check it out.

IIB (nimimerkki)

I've taken is even further beyond. Heck it out:
http://agimanhattanproject.com/

Currently expanding and rewriting it all, but that's a good crash course.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Thanks for the link. Extensive coverage. Already read some of it.

The Google Godzilla video should easily rank high in "the best from the 80's" category.

:-)

Rug Head

Tuota IIB:n tarjoamaa videota ei ole enää tarjolla Youtubessa. Ilmoitti jotain infringementeista kolmansien osapuolien toimesta.

Ei Youtubeen kannata laittaa Googlea paljastavia tai kritisoivia videoita.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

OK.

Iso-Britannian hallitus on jo onnistunut saamaan videoita pois YouTubesta.

Siellä kansa alkaa jo harjoitella käytännön toimia näiden ylikansallisten "herrojen" pysäyttämiseksi.

Esim. 600 ihmistä Birkenheadissa pidätti tuomarin joka suojeli pedofiilejä ja rikollisia korkeilla paikoilla.

Asiaa koskevia videoita on blokattu Englannissa, mitä ilmeisimmin siitä syystä etteivät muutkin lampaat rohkaistuisi samaan.

On murheellista kun "oikeuslaitos" suojelee rikollisia.

Rug Head

Tämä kirjoituksesi Googlesta ja sen pyrkimyksistä oli erittäin mielenkiintoinen, ja hyvin tehty. Kiitokset siitä!

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Ei kestä kiittää. Suurimman työn olivat jo muut tehneet.

P.S. Alkuperäiset kuvat eivät näemmä toimineet enää. Korjasin ne.

Rug Head

Kalle, oletko pohtinut sitä, että kaikki merkittävät hakuserverifarmit ovat amerikkalaisten käsissä? Samoin kaikki web-selaimet (paitsi ehkä Opera, ja silläkin on amerikkalaisia sijoittajia).

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Kyllä. Ja vielä tarkemmin pienen piirin käsissä. Valta on keskittynyt historiassa ainutlaatuisella tavalla.

Samoilla tyypeillä on maailman isoin sotabudjetti (yli 50% koko maailman sotabudjetista) sekä lähes kaikki tietojenkeruupalvelut hallussaan.

Ihmiset ja firmat vielä antavat tietonsa heille vapaaehtoisesti Googlen, Yahoon, Facebookin ym. kautta.

Pelkästään bisneksen kannalta moisen tietovaraston hyödyntäminen on mittaamattoman arvokasta.

Sen lisäksi on hankkeita joilla on tarkoitus mallintaa koko maailman käyttäytyminen kriisien ja konfliktien suunnittelun auttamiseksi.

Vitamiinipuutoksiset vanhat megalomaanikot ovat varmasti kuolanneet moisia tietovaroja ajatellessaan.

Brzezinskin näkemyshän oli jo 70-luvulla, että kaikki ihmiset tulevat teknologisen seurannan kohteeksi ja viranomaisten paimentamaksi.

"Teknologian vaikutukseen liittyy uhka asteittaisesta valvotumman ja ohjaillumman yhteiskunnan synnystä. Sitä dominoisi eliitti, jonka valta nojaa luultavasti ylivoimaiseen tieteelliseen tietämykseen."

http://www.martinfrost.ws/htmlfiles/third_section/...

Toimituksen poiminnat

Sivut