Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Terroria, komisario Palmu

Valtiollisten toimijoiden sekaantumisessa terroriin ja sen rahoittamiseen on pitkä historia.

    Nürnbergin oikeudenkäynneissä paljastui valtiollisen poliisin Gestapon järjestäneen hyökkäyksen, jossa ryhmä saksalaisia pukeutui Puolan univormuihin, valtasi Gleiwitzin radioaseman ja kuulutti lyhyen saksalaisvastaisen sanoman. Tapaus oli osa laajempaa operaatiota, johon osallistuivat Saksan armeija ja SS-joukot. Operaatio Himmleriksi nimetyn projektin tarkoitus oli esittää Puolan hyökkäävän kohti Saksaa. Päivä tapauksen jälkeen Saksa käynnisti Puolan maahanhyökkäyksen.

    Neuvostoliiton puna-armeija tykitti Mainilan aluetta 1939 ja julisti ampumisen tapahtuneen Suomen puolelta. Talvisota alkoi neljä päivää myöhemmin.

    Venäjän entiset ja nykyiset johtajat myöntävät neuvostojohtajan Josif Stalinin määränneen 22,000 puolalaisen upseerin murhan vuonna 1940 ja syyttäneen siitä natseja.

    Iso-Britannian hallitus myöntää pommittaneensa vuosina 1946-1948 viittä laivaa, joissa oli juutalaisia pakolaisia pyrkimässä Palestiinaan. Hallitus loi kuvitteellisen ryhmän nimeltä "Defenders of Arab Palestine" joka otti valheellisesti vastuun pommituksista.

    Puolustusministeri Pinhas Lavonin aikana 1954 Israelissa armeijan värväämä ryhmä paikallisia egyptinjuutalaisia rekrytoitiin asettamaan pommeja egyptiläisiin, amerikkalaisiin ja brittien omistamiin siviilikohteisiin kuten elokuvateattereihin, kirjastoihin ja oppilaitoksiin. Pommi-iskut oli tarkoitus lavastaa egyptiläisten kapinallisten tekemiksi USA:n ja Iso-Britannian sekä Egyptin välien pilaamiseksi, mutta operaatio meni pieleen kun nuoret pommittajat jäivät kiinni ja tunnustivat oikeudessa.

    USA:n tiedustelupalvelu CIA on myöntänyt palkanneensa iranilaisia 1950-luvulla esiintymään kommunisteina ja lavastamaan järjestämänsä pommi-iskut Iranissa kääntääkseen Iranin kansan demokraattisesti valittua pääministeriään vastaan.

    Italian entinen pääministeri, italialainen tuomari ja entinen Italian vastavakoilun päällikkö ovat myöntäneet että NATO yhdessä USA:n puolustusministeriön Pentagonin ja CIA:n avulla suorittivat terrori-iskuja Italiassa ja muissa Euroopan maissa 1950-luvulla ja syyttivät niistä kommunisteja saadakseen Euroopan maiden hallitukset puolelleen taistelussaan kommunismia vastaan. Eräs tärkeimmistä osallistujista ja todistajista lausui: "Hyökkäysten tuli tapahtua siviilejä, ihmisiä, naisia, lapsia, viattomia ja politiikan ulkopuolella olevia tuntemattomia ihmisiä vastaan. Syy oli yksinkertainen. Iskujen oli määrä pakottaa italialaiset kääntymään valtion puoleen pyytämään suurempaa turvaa."

    USA:n hallitus on myöntänyt aiemmin salaisten asiakirjojen osoittavan USA:n korkeimman sotilasjohdon allekirjoittaneen 1960-luvulla suunnitelman räjäyttää yhdysvaltalaisia lentokoneita, suorittaa terrori-iskuja USA:n maaperällä ja syyttää niistä kuubalaisia perustellakseen Kuubaan hyökkäämistä.

    2 vuotta aikaisemmin USA:n senaattori George Smathers ehdotti, että USA lavastaisi hyökkäyksen Guantanamonlahdelle, joka antaisi USA:lle tekosyyn suurempaan yhteenottoon ja hyökätä ja poistaa Kuuban johtaja Fidel Castro vallasta.

    Viralliset USA:n ulkoministeriön asiakirjat osoittavat armeijan johdon ja korkeatasoisten virkamiesten keskustelleen 9 kuukautta ennen sotilasjohdon suunnitelmaa Dominikaanisessa tasavallassa sijainneen konsulaatin räjäyttämistä perustellakseen maahyökkäystä sinne.

    Edellämainittuja kolmea suunnitelmaa ei toteutettu, mutta niitä käsiteltiin vakavina ehdotuksina. Presidentti Kennedy tyrmäsi ehdotukset, lupasi hajottaa CIA:n ja tapettiin epämääräisissä olosuhteissa 1963.

    Etelä-Afrikan Totuus- ja sovintokomissio selvitti Etelä-Afrikan puolustusvoimien erikoisyksikön CCB:n pyytäneen räjähde-eksperttiä osallistumaan poliisiauton räjäyttämiseen ja lavastaakseen sen opposition ANC:n tekemäksi.

    Algerialainen diplomaatti ja useat armeijan upseerit myönsivät, että Algerian armeija toistuvasti murhasi siviilejä 1990-luvulla ja syytti murhista islamilaisia taistelijoita.

    Korkea-arvoiset Venäjän sotilaupseerit ja tiedustelu-upseerit ovat myöntäneet KGB:n räjäyttäneen venäläisiä asuinrakennuksia syyttääkseen tsetseenejä ja perustellakseen maahyökkäystä Tsetseniaan.

    Indonesialaiset poliisit ovat myöntäneet Indonesian armeijan tappaneen yhdysvaltalaisia opettajia Papuassa vuonna 2002 ja syyttäneen niistä separatistiryhmää saadakseen ryhmän terroristilistalle.

    Entinen Indonesian presidentti on myöntänyt hallituksen todennäköisesti sekaantuneen Balin pommituksiin.

    Makedonian viranomaiset ovat myöntäneet hallituksen murhanneen kylmäverisesti 7 viatonta maahanmuuttajaa ja väittäneet heidän olleen al-Qaedan sotilaita jotka ovat suunnitelleet poliisien murhia.

    USA:n virkamiehet ovat vahvistaneet hallinnon koittaneen yhdistää pernaruttokirjeitä Irakiin perustellakseen sinne hyökkäystä. FBI myöntää kirjeiden tulleen USA:n omista laboratorioista hallituksen tiedemiesten lähettämänä, mutta vanhempi virkamies sanoo että FBI:tä käskettiin syyttää al-Qaedaa.

 

 

    Entinen USA:n oikeusministeriön lakimies John Yoo ehdotti vuonna 2005, että USA:n tulisi hyökätä al-Qaedaa vastaan siten, että USA:n tiedustelupalvelu perustaisi oman terrorijärjestön, jolla olisi omat web-sivut, rekrytointikeskuksia, koulutuskeskuksia ja varainkeruuoperaatioita. Järjestö voisi käynnistää hämäysoperaatioita ja ottaa kunnian oikeista terrori-iskuista aiheuttaakseen sekaannusta al-Qaedan sisällä.

    USA:n tiedustelu-upseerit ovat raportoineet, että jotkut kapinalliset Irakissa ovat käyttäneet tuoreita Beretta 92 mallin pistooleja, jotka vaikuttavat olleen valmistettu ilman sarjanumeroita. Analyytikot spekuloivat aseiden tulleen mahdollisesti joko Mossadilta tai CIA:lta, ja että konflikteja provosoivat agentit käyttävät jäljittämättömiä aseita luodakseen iskuja todisteeksi kapinallisten laittomuuksista.

    Israelilaiset peiteoperaatioita suorittaneet sotilaat myönsivät 2005 heittäneensä kiviä toisia israelilaisia sotilaita kohti käyttääkseen sitä tekosyynä hajottaakseen palestiinalaisia muutoin rauhallisia mielenosoituksia.

    Quebeciläiset poliisit myönsivät 2007 muutoin rauhallisessa mielenosoituksessa kiviä heittäneiden roistojen olleen valepukuisia poliiseja.

    G20 protesteissa Lontoossa 2009 Iso-Britannian parlamentin jäsen todisti siviilipukuisten poliisien yllyttäneen mielenosoittajia väkivaltaan.

    Kolumbian armeijan eversti myönsi hänen yksikkönsä murhanneen 57 siviiliä, pukeneen heidät univormuihin ja väittäneen heidän olleen kapinallisia jotka tapettiin taistelussa.

    USA:n sotilaat ovat myöntäneet, että jos he tappavat viattomia irakilaisia tai afgaaneja, he asettavat automaattiaseita ruumiiden lähelle jotta he voivat väittää uhrien olleen taistelijoita.

    Saudi-Arabian entinen tiedustelujohtaja prinssi Bandar väitti Saudien hallituksen kontrolloivan terroristeja, joita he voivat käyttää eri puolilla halutessaan. Bandarin lempinimi Washington DC:ssä oli Bandar Bush, sillä hän oli läheisissä suhteissa myös CIA:n johdossa toimineen Bush-suvun kanssa.

    Iso-Britannian ulkoministerin Robin Cook kertoi neljä viikkoa ennen kuolemaansa epämääräisissä olosuhteissa al-Qaedan olleen länsimaiden tiedustelupalveluiden tuote.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Paljon olisi vielä riittänyt lisää painavaa ja tarkastelua kestävää asiaa, mutta aikaa meni tähänkin.

Täällä jonkin verran lisää:

http://www.washingtonsblog.com/2015/02/x-admitted-...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Vietnamin sodan oikeutus kuuluisi ehdottomasti listalle. Totuus siitäkin selvisi vasta vuosikymmeniä myögemmin.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Tämä on todellakin vain raapaisu huijausten ja murhien pitkään listaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kautta ihmiskunnan historian, ovat valtioiden vallanpitäjät ja heidän käsikassaroinaan toimivat valtiolliset poliisit ja muut instanssit, olleet kaikista suurimpia ja pahimpia rikollisia. Silti me annamme heidän vielä tänä päivänäkin juosta salaseurojen kokouksissa, joista kansalaisille ei kerrota yhtään mitään.

Kristilliseen arvomaailmaan kuulu kaiken toiminnan avoimuuus ja kun meillä on maassamme kristillinen valtionkirkko, voidaan jokaisen salaseuratoiminnan katsovan rikkovan valtion omia perustavaa laatua olevia hyväksyttäviä arvoja.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

John Kennedyllä oli asiallinen linja tässä asiassa.

Hän alkoi puhua näitä salaseuroja ja murhamiehiä vastaan, ja maksoi siitä lopulta hengellään.

Onko tässä syy minkä takia suomalaiset eivät uskalla näitä asioita käsitellä?

EU:n komissionkin johdossa on Jean-Claude Juncker, joka oli tietoinen siitä että Luxemburgin tiedustelupalvelu oli suorittanut terrori-iskuja mutta ei tehnyt sille mitään.

http://www.spiegel.de/international/europe/luxembo...

Vai onko esim. Paavo Lipponenkin ollut vain niin pirullinen henkilö, että ei nähnyt mitään ongelmaa luvata Suomen apua Irakin sotaan vaikka perusteita hyökkäykselle ei ollut?

Oliko hän siis tietämätön ja tyhmä vai paha, vai hieman molempia?

Tähän varmaan vastausta ei saada mutta mielenkiintoinen kysymys.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kennedy oli todellakin niitä viimeisiä valtiomiehiä, jotka ajattelivat maansa kansalaisten parasta, hänhän oli ottamassa yksityisiltä pankeilta rahanluontioikeuden pois ja antamassa sen valtion keskuspankille yksinoikeudella. Aivan kuten kuuluisikin olla, rahapolitiikan tulisi palvella maita ja niiden kansalaisia, eikä yksityisiä pankkiireja.

Lyndon B Johnsonin ensimmäinen teko oli kumota rahanluontioikeuden siirtäminen valtiolle.

Tokihan me valistuneet kansalaiset tiedämme, että jokainen meidänkin poliitikkomme on lahjottu ja korruptoitunut, koska hyväksyvät nykyisen rahajärjestelmän, joka velkaannnuttaa valtiot ja niiden kansat. Eli poliitikkomme eiivät tee työtään meille kansalaisille, vaan pankkiirieliitille ja rahanvallalle, kasvottomille salaseuroille.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja Vastaus kommenttiin #6

Taitaa olla niin etteivät monet tajua edelleenkään nykyisen rahajärjestelmän toimintaa.

Tyypillisesti ihmiset luulevat että pankit lainaavat sinne talletettuja rahoja.

http://www.talouselama.fi/uutiset/keskuspankki+ker...

Harmillisesti ongelma siinä että johtajilta vaadittaisiin kovempaa moraalia on, ettei sitä oikein helposti löydy tavallisiltakaan ihmisiltä.

Olisikin kova juttu jos saisi keksittyä miten ihmiset saataisiin kampanjoimaan vaikka valehtelun totaalisen kieltämisen puolesta kaikissa julkisissa viroissa.

Homoavioliitoille löytyy käsittämätön määrä kannatusta, mutta tällaiselle ei.

Mitä se kertoo ihmisistä?

Ei ole ihme että tältä pohjalta rakentuu mätä hierarkia.

Lähes kaikki tuntuvat tavalla tai toisella kusettavan toisiaan työelämässä ja sen ulkopuolella.

Totuudelle on kovin vähän kysyntää, mutta muutoin tappelut ja huutelut kiinnostavat (viihteen, urheilun ja huvitusten lisäksi).

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #7

Taloudellinen eliitti hallitsee valtatiedotusvälineitä, joiden varassa valtaosa kansalaisista vielä on. Näin kansalaisten kannalta tärkeät uutiset joka pyritään vaikenemaan tai ohitetaan kokonaan ja uutistulva täytetään tois-arvoisella propagandalla. Valtaosa kansalaisista nukkuu ruususen unta, eikä ymmärrä että tällä hetkellä on tapahtumassa maailman suurin ryöstö. Euroopan valtioiden valtion yritykset, luonnonvarat ja kansallisvarallisuus, ryöstetään näennäislaillisesti kansainvälisten suuryritysten haltuun ja kansalaisista tehdään niiden orjia.

Poliitikkomme ovat pettäneet koko EU-alueen kansalaiset, heidät on ostettu tai peloteltu hiljaisiksi, eikä kansalaisilla ole oikeata poliittista vaihtoehtoa. Kaikki tähtää kansojen yhtenäisyyksien ja kulttuurien hajoittamiseen, eli hajoita ja hallitse suunnitelmaan, jonka avulla euroopan kansalaisten kansallisvarallisuus ryöstetään korruptoituneiden poliitikkojen avulla.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja Vastaus kommenttiin #8

http://www.stat.fi/til/sutivi/2014/sutivi_2014_201...

Käyttää internetiä useita krt. päivässä / käyttänyt viim. 3 kk aikana:

16-24: 89% / 99%
25-34: 90% / 100%
35-44: 84% / 100%
45-54: 68% / 96%
55-64: 56% / 90%
65-74: 34% / 68%
75-89: 10% / 28%

Miehet: 68% / 89%
Naiset: 61% / 84%

Yhteensä 16-89: 64% / 86%
Yhteensä 16-74: 70% / 92%

Julkaistu 6.12.2014.

Tietoa löytyisi jos se kiinnostaisi.

On se nähty jo ihan riittävän hyvin jo niistäkin, joilla on pääsy ja lukevatkin kaikkea muuta hömppää netistä, että ei vain kiinnosta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #9

Aivan, tietoa kyllä löytyisi, jos se vain kiinnostaisi. Mutta valtaosa internetinkin käyttäjistä lukee varmaan vain valtatiedotusvälineiden uutiset ja jää näin vaihtoehtomedioista paitsi.

Oma äitini täytti tänä vuonna 80-vuotta ja osti itselleen tabletin, yritti kovasti opetella käyttämään sitä, mutta jo sormen osuminen oikeaan paikkaan tuotti hankaluuksia ja aikansa yritettyään lopetti opettelemisen. Ikävä kyllä aika on ajanut jo hänen ikäistensä ohi, vaikkei tietenkään kaikkien.

Sitten kun katsotaan äänestysprosentteja, on valtava määrää ihmisiä, joita ei yksinkertaisesti kiinnosta lainkaan mitä maailmassa tai omassa maassa tapahtuu. Heillä on joko liikaa tekemistä tai tarve saada vain pää sekaisin jollain tavalla, tai ovat muulla tavalla aivan välinpitämättömiä.

Vasta sitten varmaan herätään kun päihteet tai ruoka loppuu. Eli silloin kun ongelmat ovat jo ylitsepääsemättömiä.

Toimituksen poiminnat

Sivut