Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Takaisin faktojen äärelle

Kesäkuussa 2014 Gallup, Inc. Yhdysvaltain hallinnon tilaamana suoritti tutkimuksen, joka paljasti 82.8% Krimillä asuvan pitävän Ukrainasta eroamiseen johtaneen kansanäänestyksen tulosta oikeana.

Kysymykseen siitä, uskoivatko he elämänsä paranevan Venäjään liittymällä, 73.9% vastasi kyllä ja 5.5% ei.

Helmikuussa 2015 saksalainen mielipidetutkimusyhtiö GfK selvitti ettei mielipide ollut muuttunut. 

Kysymykseen "kannatatteko Venäjän Krimin itseensä liittämistä" vastasi 82% "kyllä, ehdottomasti", 11% "kyllä, suurimmaksi osaksi", 2% "en tiedä" ja 2% "en". Vastaamatta jätti 3%.

Molemmat tutkimukset olivat länsimaisten tekemiä.

Tuleeko meidän uskoa, että vastaajat huijasivat ja tutkijat eivät tienneet mitä tekivät?

Minkä takia meistä suuri osa jatkaa tosiasioiden vastaista uskontoa, joka väittää että "Venäjä varasti" tai "Venäjä valloitti" Krimin, kun se oli alueen ihmisten oman tahdon tulos?

Emmekö halua kunnioittaa ihmisten oikeutta määrätä omista asioistaan?

Onko toisille eri säännöt?

Puolustammeko rauhaa, vapautta ja itsemääräämisoikeutta, vai puolustammeko aggressioita, pakottamista ja valehtelua?

Ukrainan Porosenko uhkaa ottaa Krimin takaisin hinnalla millä hyvänsä.

Maassa käydään veristä sotaa. Hallitusta vastassa on ihmisiä jotka eivät halua kuulua maan hyvin epämääräisesti järjestetyn vallankaappauksen jälkeisen hallinnon alaisuuteen.

Suomi on liittynyt venäjänvastaisiin pakotteisiin eikä ole ilmiselvästi millään tavalla kiinnostunut siitä, mitä Ukrainan itäosissa asuvat ihmiset kokevat, ajattelevat ja ennenkaikkea tahtovat.

Minkä takia haluamme tukea aggressiivisia alistajia, sen sijaan että tukisimme niitä jotka haluavat puolustaa oikeutta päättää omista asioistaan?

DDR ampui ihmisiä jotka koittivat pakoon hullua hallintoa.

Ukraina ampuu ihmisiä jotka eivät halua kuulua sen hallintoon, ja uhkaa sotavoimin hyökätä Krimille.

Krimin selkeä enemmistö aivan selvien läntisten tutkimustenkin perusteella haluaa ennemmin kuulua Venäjään. Sama näyttää olevan tilanne monella alueella Ukrainan itäosissa.

En ihmettele heidän haluaan omaan hallintoon, kun suklaalla vaurastunut mafiamies huutelee järjettömiä sotauhkauksia ja ministereineen uhoaa olevansa talousromahduksen partaalla olevassa tilanteessa valmis totaaliseen sotaan Venäjää vastaan.

Miksi asemoimme Suomen vastoin kaikkia hyviä tasapuolisuuden, vapauden ja itsemääräämisoikeuden periaatteita väärälle puolelle, vastoin pitkän rajan kanssamme jakavaa naapuria kohtaan?

Minkä takia veteraanimme antoivat suurimman uhrauksen?

Eikö se ollut vapauden, itsemääräämisoikeuden puolesta, vastoin pakkohallintoa, kaikkien suomalaisten ja tulevien sukupolvien kotien suojaamiseksi ja puolustamiseksi?

Miksi valitsemme tällä kertaa hyökkääjän puolen samoja arvoja kohtaan, kun se tapahtuu toisessa maassa?

Osaako joku antaa muun selityksen, kuin että olemme idiootteja ja hulluja?

Ja tekopyhiä totuudenkaihtajia kaiken lisäksi?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

pekka numminen

Onko Venäjän Eteläisillä muslimialueilla oikeus erota Venäjästä? Kun Tsetsenia halusi erota, niin Venäjä lähetti armeijan tappamaan, koska alue on pysyvä osa Venäjää, paikallisten tahdosta riippumatta?

Entä Siperian alueet? Paikoin kiinalaisten määrät ovat kasvaneet, eikä kaikkien siperialaisten ei-isovenäläisten vähemmistöjen venäläismielisyys ole aivan varmaa. Voivatko Siperian alueet erota Venäjästä, alueen asukkaiden enemmistön tahdon perusteella?

Venäjä valloitti Iranin kokoisen alueen Kiinalta 1858-1860, joten alueiden palauttaminen Kiinalle olisi muutenkin perusteltua.

http://abcnews.go.com/International/story?id=82969

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Siinäpä heille kysymyksiä, ja painotan sanaa heille.

Olisi viisasta pysyä erossa moisista asioista, jos ei ole ehdottoman varma että on oikealla asialla.

Suomella linja näissä kysymyksissä on erittäin hataralla pohjalla.

Viittaamasi paikat ja tilanteet vaativat täydellistä ymmärrystä alueista ja niiden paikallisesta väestöstä sekä ennenkaikkea tahdosta.

Ne eivät ensisijaisesti meille kuulu lainkaan.

Jos Ukrainassa ja Krimillä haluttaisiin puolustaa hyviä arvoja kuten vapautta, itsemääräämisoikeutta ja mahdollisuutta valita omat hallitsijat, emme olisi suoraan tai välillisesti tukemassa täysin vastuuttomasti ja mielipuolisesti esiintyvää epämääräisten tapahtumien kautta valtaan tullutta osapuolta kuten nyt.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Miksi ns. Krimin kansanäänestyksessä ei ollut ollenkaan sitä vaihtoehtoa, että Krim säilyisi Ukrainan osana? Ja miksi vieraan vallan sotilaat valvoivat tätä äänestystä? Siksi, että kyseessä oli täysin pelleäänestys. Presidentti Putinin ihmisoikeusneuvoston jäsen Svetlana Gannushkina, joka oli ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi, ilmoitti, että Krimin äänestys ”häpäisi Venäjää enemmän kuin voitaisiin kuvitella yhdenkään ulkomaisen agentin voivan tehdä”. Krim on edelleen osa Ukainaa, joka miehitettiin Venäjän toimesta.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Sivuutat siis täysin sen, että kahden arvostetun länsimaisen tutkimuslaitoksen suorittamissa kyselyissä paikalliset vahvistivat äänestystuloksen olevan oikean?

Ja valitset sen sijaan puhtaasti tuulesta temmatun väitteen, että se ei pidä paikkaansa?

Missä on näytöt? Missä on tutkimukset ja mielipidemittaukset, jotka osoittavat toista?

Tätä en lopeta koskaan ihmettelemästä, miten ja miksi ihmiset valitsevat mielikuvitusmaailman ja harhaiset mielipiteet tosiasioiden sijaan.

Pyydän korjaamaan jos sinulla on esittää faktoja asiasta, ei mielipiteitä vailla niitä tukevia tosiasioita.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Takaisin faktojen äärelle - Venäjän miehitysvallan kyseenalaistaminen on Krimillä vakava rikos, josta monet ovat joutuneet vankilaan tai jopa tapettu. Mitä itse krimiläisenä vastaisit, jos sinulle soittaisi tuntematon henkilö ja kysyisi Krimin valtauksen legitimiteetistä?

Siitä huolimatta 44 prosenttia vastaajista on GfK:n tutkimuksessa sanonut, että vallanvaihdos on tuonut heille ongelmia. Jopa 24 prosenttia on sitä mieltä, että vallanvaihdos tapahtui krimiläisten enemmistön tahdon vastaisesti ja painostuksen tuloksena.

Koko maailma näkee, että "kansanäänestys" oli räikeä huijaus. Krimillä jo tuon ääneen sanomisesta saa linnaa, mutta silti aika moni sen uskaltaa sanoa. Rohkeita nuo krimiläiset!

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Toimituksen poiminnat

Sivut