Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Järkeä päähän

Boris Nemtsov murhattiin tylysti 27.2.2015. 

Ilmeisesti vesijohtovedessä on jotakin käsittämätöntä venäläisvihaan ja kaiken Putinin niskaan kaatamista lietsovaa ainetta, koska mitään järkisyitä ei sille voi löytää miksi hallinto olisi asian takana. 

Nemtsov oli poliittisesti pieni peluri, josta useimmat lännessä eivät olleet aiemmin syystä kuulleetkaan. 

Vuoden 2003 äänestyksessä paikoista Duumaan hänen puolueensa sai 4% äänistä jääden alle äänikynnyksen.

Vuonna 2007 äänimäärä hupeni 0.96% lukemaan.

Nemtsov ei päässyt edes lähelle Sotsin pormestarin virkaa 2009 äänisaaliin jäädessä 14%:iin.

Putin sen sijaan on kiistomasti erittäin suosittu Venäjällä ja hänen kannatuksensa on 85% tietämillä.

Kuka hyötyy murhasta?

Sokean Reetankin tulisi nähdä, että käynnissä on kovimman luokan panoksilla käytävä peli, jossa Venäjää koitetaan romuttaa ja nakertaa kaikilla mahdollisilla ja usein häikäilemättömillä keinoilla.

Mutta ehkä vieläkin tärkeämpi kysymys on: miten niin monet suomalaisetkin ovat totaalisen sokeita ja haluavat - jos mahdollista - tulla vieläkin sokeammaksi ja kiihtyen entisestään Putinin ja Venäjän demonisoimisessa?

Olin itse kauan sitten jopa hyvinkin venäläisvastainen, kunnes aloin jossakin vaiheessa siirtymään vähemmän tunnepitoiseen asioiden tarkasteluun. En ole todellakaan mikään Venäjän fanittaja, mutta joku tolkku pitäisi näiden asioiden käsittelyssä olla.

Olisi mukava nähdä ihmisten saavan edes vähän jäitä ja malttia hattuun.

On varsin murheellista seurata usein totaalisen aivotonta ja ala-arvoista huutelua ja "keskustelua" näistä aiheista.

Erikoista on myös se, että monet tahot jotka nielevät ja uskovat lähes kaiken läntisten organisaatioiden sumutuksen ja hylkäävät niiden toimia paljastavien kiistattomien faktojen tarkastelun ovat ensimmäisenä uskomassa ja kehittelemässä teorioita venäläisistä salaliitoista vailla mitään todistepohjaa.

Tämä kaikki pitäisi ilmeisesti ottaa viihteenä mutta samalla pakosti tragedian seuraamisena, miten näitä asioita käsitellään.

On vaikea nähdä Suomelle hyvää tulevaisuutta kun taso näissäkin asioissa on sitä mitä se on.

Saisinko tästä nyt joltakin rahaa?

Uskallan väittää että tämä on parempaa laatua kuin mitä YLE:n kohkaamat "trollitehtaat" tuottavat.

Hyvää alkukevättä kaikille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Venäjän ja Kiinan yhteistyö lujittuu ja Kiina ottaa tiukempia kantoja länttä kohti.

http://www.thenation.com/article/198785/china-crea...

http://nationalinterest.org/feature/russia-could-m...

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/ukr...

http://thediplomat.com/2015/02/is-a-china-india-ru...

Viimeisillään tekohengityksellä pystyssä pidettävän talouden lasitalon sisältä ei kannattaisi heitellä kiviä, etenkään kun siihen ei ole hyvää syytä.

Raha- ja geopolitiikan valta ja resurssit ovat kasvavaa vauhtia yhä enemmän idässä.

Tästä on todellisuudessa kysymys ja syy minkä takia Venäjää koitetaan tuoda alas.

USA koittaa saartaa Kiinaa kiinalaisten omilla merialueilla.

Tekevät pian saman virheen kuin natsi-Saksa: liian monta rintamaa, ja liian vahvoja vastuksia.

Kiinalla on jo enemmän ydin- ja muita sukellusveneitä:

http://www.reuters.com/article/2015/02/25/us-usa-c...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomalaisessa vesijohtovedessä on vuosisatainen jäämä alamaisuudesta tsaarille. Yksinvalta on pyhä, koska se takaa suomalaisen aateliston ja virkamiehistön aseman ja etuoikeudet. Jos kansan syvät rivit kyseenalaistavat tsaarin, kaaos voi levitä Suomeenkin.

Kansa rakastaa Putinia, sehän on selvä kun sitä tarpeeksi toistetaan. Rauhanhäiritsijöille käy huonosti, eihän se meille kuulu.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

On vaikea käsittää, että jotkut piirit arvioivat Kiinan ja USA:n suhteet ongelmallisiksi. Nämä kaksi suurvaltaa ovat suuresti riippuvaisia toisistaan eikä mailla ole mitääs tarvetta ryhtyä rakentamaan keskinäistä aseellista konfliktia.

Kiinan ulkomaankaupasta yli 50 % suuntautuu Yhdysvaltoihin ja EU:n alueelle. Ilman tätä kaupallista linkkiä Kiinan talous olisi suurissa ongelmissa.

Siitä huolimatta, että Kiina on ostanut USA:n valtion velkakirjoja 11 000 miljardilla dollarilla moni ei oikein tunnu ymmärrettävän, että velkasuhde on aina molemminpuolinen riippuvuussuhde. Erityisesti tämä pätee valtionvelkoihin.

Kiina on ilmoittanut alkavansa luopua yhdysvaltain velkakirjoista. Käytännössä Kiina möisi velkakirjat jollekin muulle maalle. Jos velkakirjoja tulee markkinoille paljon, niiden hinta tippuu. Kiinalle saattaa siis käydä niin että se saa velkakirjoita vähemmän kun on maksanut.

Itse asiassa Kiina on tällä hetkellä maailmantalouden suurin riski. Yleisesti puhutaan, että Kiina on velaton maa. Käytänössä näin on, koska Kiinan valtion velka on n 50 % bkt:stä, mutta mukaanlukien kotitalouksien, yritysten ja finanssilaitosten velat Kiinan velka on 282 % bkt:stä.(USA 269 %, Saksa 258 %.)

Kiinan lainojen ongelma on, että 125 % velasta on yritysten ottamaa lainaa pankeilta ja nk. Shadow Banks jotka ova Kiinan valtion kontrollin ulkopuolella. Lainoista suurin osa on ohjautunut kiinteistömarkkinoihin jotka olivat syy myös amerikasta lähteneeseen talouskriisiin. Kiinan kiinteistömarkkinoiden ylikuumeneminen on aiheuttamassa vaarallisen kuplan. Moninkertaisen verrattuna amerikkalaiseen 2007-2008.

Sotaa USA:n ja Kiinan välille ei koskaan synny, ei aseellista eikä taloudellista. Nämä maat hallitsevat maailman taloutta ja ovat täysin riippuvaisia toisistaan. Venäjällä ja euroopan taloudella ei ole mitään käytännön merkitystä tässä Kiinan ja USA:n välisessä suhteessa.

Venäjän ja EU:n rooli on korkeintaan pyrkiä liittymään jomman kumman joukkueeseen. Venäjä on poliittisten ongelmiensa ja aseidensa kalistelun takia menettämässä euroopan markkinat ja joutunut kääntämään Aasiaan. Venäjä ei ole valitetaavasti ymmärtänyt, että taloutta ei voi hoitaa aseilla uhaten ja hyökkäämällä itsenäisen valtion kimppuun. Näin toimimalla Venjä sulki ovet kymmeniksi vuosiksi länteen ja aiheutti omalle taloudelleen kestämättömän ongelman.

http://blogs.wsj.com/economics/2015/02/04/chinas-t...

Antti Jokela

Hyvä kommentti enkä malta olla kommentoimatta, vaikka meneekin sivuun blogin aiheesta.

Kiinan valuuttareservit ovat kertyneet, kun Kiina on halunnut estää yuania revalvoitumasta. Nyt kun Kiina on hajauttamassa reservejään muihin valuuttoihin - ensisijassa euroon, (Japanin) jeniin ja (Etelä-Korean) woniin - on näiden valuuttojen arvoa säädetty vastaavasti ostamalla dollarimääräisiä velkapapereita. Kokonaismuutokset ovat olleet siksi maltillisia.

Kiinan lainariskistä kirjoitti myös Economist lokakuussa. Vaarana on ajautua samanlaiseen kehitykseen kuin tapahtui Japanissa kiinteistökuplan puhjettua 90-luvun alussa. Japanissahan huonoja lainoja ei koskaan siivottu taseista ja taloudellinen kehitys on tahmannut jo neljännesvuosisadan. Kiinalaisilla näyttää olevan samanlaista taipumusta, erityisesti valtion yritysten osalta.

Mikäli Kiinan talouskasvu sakkaa, niin seurauksena lienee vääjäämättä poliittinen kriisi. Kiinasta on tullut niin merkittävä peluri, että mikä tahansa kriisi siellä heijastuu kaikkialle maailmaan. Siihen nähden asiasta on kirjoitettu aika vähän.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Varsiolle kiitokset asiaopitoisesta kommentista.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Ansioitunut toimittaja ja BNR kirjeenvaihtaja Geert-Jan Hahn Ukrainasta toteaa, että on vaikeaa poliitikkojen ja toimittajien seurata Ukrainan kriisiä, koska on niin valtava probagandasota käynnissä , niin Venäjän puolelta kuin Euroopan puoleltakin.

Geert-Jan Hahn ?
https://ua.linkedin.com/pub/geert-jan-hahn/8/784/b03

http://dehahnkraait.nl/

http://www.bnr.nl/nieuws/oekraine/780726-1403/oppo...

Toimituksen poiminnat

Sivut