Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Sokeiden valtakunta

Sokeiden valtakunnassa yksisilmäinen on kuningas. 

Venäjästä maalataan suurta pahan valtakuntaa, jota johtaa julma ja mielipuolinen tyranni. 

Sen vielä ymmärtää, että tietyillä vallanpitäjillä on sisäpoliittisia ja muita paineita löytää ulkoisia uhkia, mutta onko muidenkin ihmisten tilanne niin lohduttoman huono että harvalla tuntuu olevan mitään suhteellisuudentajua taikka pyrkimystä tasapuoliseen asioiden tarkasteluun? 

EU:n komission johdossa on henkilö, joka tiesi Luxemburgin salaisen palvelun vakoojien osallistuneen terrori-iskuihin joita koitettiin lavastaa muiden tekemiksi. Juncker joutui eroamaan kyseisten paljastusten nostaman kotimaisen skandaalin vuoksi.

Juncker tiesi asiasta, mutta ei tehnyt sille mitään. Hän antoi sille hiljaisen hyväksyntänsä.

Sama Juncker on sanonut että kun panokset kovenevat, on pakko valehdella ("when it gets serious, you have to lie").

Tähän seuraan on Kataisen hyvä liittyä, sillä askelmerkkien, asenteen ja yleisen oikeustajun ja moraalin on hyvä olla samanlaisia jotta komission yhteistyö sujuu kitkattomasti.

Iso-Britannian Cameron edustaa maata, jonka armeijalla ja tiedustelupalveluilla on jo Kiinan oopiumisodista arvokasta osaamista ja asennetta, jolla eliitin ja rahan edut suojataan tarvittaessa valtion armeijalla. Huume- ja asekauppa on sen verran arvokasta taloudelle, että sen turvin pitää alistaa kokonaisia muita maita. Jos heille syntyy kurjuutta, on se heidän oma asiansa.

Iso-Britannian armeija ja tiedustelupalvelut jatkoivat Pohjois-Irlannin miehityksen oikeutusta soluttautumalla Irlannin vapautusarmeijan IRA:n kaikille tasoille. IRA:n pahimmat terroristit olivat rakkaan Iso-Britannian kuninkaallisen armeijan erikoisjoukkoja. He sekä murhasivat, pommittivat että lietsoivat radikaaleja tasavaltalaisarmeijan kannattajia tekemään samoja tekoja, jotta irlantilaiset voitiin esittää raakoina terroristeina (linkkejä: Sunday Herald, toinen, Geopolitical Monitor, Irish Independent). Tämä on oopiumisodista kehittyneempää "diplomatiaa": suoran sodanjulistamisen sijaan rahoitetaan ja lietsotaan ongelmia, joita on pakko ratkaista armeijan turvin.

On luontevaa, että nyt suuren ja pahan Venäjän vastaisessa rintamassa on muita edellisten kanssa yhtälailla kunnostautuneita maita kuten Ranska, jolla on tärkeää kokemusta siirtomaiden hallinnasta ja diktaattorien tukemisesta aivan viime vuosilta saakka. Eurooppa on vakaissa käsissä. Valkoisilta pöydiltä on hyvä syödä ansaittuja herkkuja, kun omat kädet on pesty puhtaaksi.

Tätä eurooppalaista globaalisen oikeudentajun ja reiluuden harrastamista olisi kuitenkin haastavammaksi muuttuvassa maailmassa vaikea puolustaa, ellei takana olisi suurta sotilaskoneistoa Atlantin toiselta puolelta. Euroopassa on ymmärretty ulkoistaminen, ja koska omaa sotilasvoimaa ei enää olisi Idän uhan haastamiseksi, on tärkeää löytää samoin ajattelevia kumppaneita Amerikasta.

Silloin tällöin jopa tämän rauhan ja oikeudenmukaisuuden rakastajien kerhon omat ylikomentajatkin heräävät siihen, mitä on tapahtumassa. NATO:n ylikomentaja Wesley Clark joka johti Bosnian operaatioita oli aiemmin henkeen ja vereen uskovainen samalla tavalla kuin monet suomalaiset ja vannoi liiton pyrkivän puolustamaan oikeita arvoja olematta hyökkäysliitto. Hän kuitenkin hätkähti, kun hänelle esitettiin etukäteen suunnitelmat siitä, kuinka vähintään 7 maassa tullaan tarvittavin keinoin kaatamaan hallitukset ja myllertämään koko alueen kartta ennaltaehkäisevästi, ettei uusi suurvalta (Kiina) saisi alueilla jalansijaa: Irak, Syyria, Libanon, Libya, Somalia, Sudan ja Iran.

Clark sanoi hänen päänsä pyörineen: sen sijaan että hänen joukkonsa puolustaisivat rauhaa, he tulisivat kääntämään kokonaisia maita ylösalaisin. Mistään tästä ei oltu käyty demokraattista keskustelua, eikä etenkään USA:n tavallisille ihmisille kerrottu näistä suunnitelmista.

Dwight Eisenhowerin varoittama sotateollisuus on ottanut vallan jo kauan sitten, ja se toimii yhdessä energiayhtiöiden ja muiden suuryhtiöiden kanssa.

Oopiumsotien aikainen huumekauppa ei ole tietenkään kadonnut mihinkään, eivätkä sen harjoittajat ole siitä luopuneet. USA:n armeija myöntää avoimesti puolustavansa unikonviljelijöitä Afganistanissa. Harri Holkeri kysyi aiheellisesti, milloin Suomen hallitus lukee mitä on kirjoitettu maamme allekirjoittamissa huumeiden vastaisissa sopimuksissa?

Holkeri oli havahtunut ja oppinut jo Pohjois-Irlannissa toimiessaan siihen, mistä konfliktit oikeasti syntyvät ja keiden etuja niillä ajetaan. Joillakin kokoomuslaisilla on tapana suomalaisista poliitikoista muutoin poiketen huomattavasti ryhdistäytyä myöhäisiällään. En tiedä, voiko samaa enää toivoa nykyisistä kandidaateista mutta ihmeisiin on hyvä uskoa.

USA:n Euroopan asioista vastaavan ministerin Victoria Nulandin aviomies Robert Kagan oli mukana käynnistämässä hanketta "Project for New American Century" (PNAC). Tämä oli käsikirjoitus NATO-komentaja Wesley Clarkin herättäneille suunnitelmille, joissa USA:n ja NATO:n rintamaa vyörytettäisiin aggressiivisesti, jotta tämän kerhon ylikansalliset suuryhtiöt saisivat jalansijaa ja vaikutusvaltaa energiarikkaissa ja muutoin globaalisti strategisissa maissa.

Robert Kaganin PNAC kirjoitti ennakoivasti asiakirjan, jossa toivottiin uutta Pearl Harborin tapaista yllätyshyökkäystä, jonka turvin voitaisiin käydä maailman silmissä oikeudenmukaiseen vastaiskuun ja sotaan jota muutoin olisi kovin vaikea perustella. Tämä saatiin syyskuun 11. päivänä 2001, kun maailman tarkimmin vartioidun ilmatilan puolustus sotkettiin mm. USA:n armeijan eri jaostojen samana päivänä pitämillä useilla sotaharjoituksilla, joissa simuloitiin kaapattuja lentokoneita. Puolustushenkilökunta ei osannut erottaa oikeita koneita simulaatiosta. Liikenneministeri Norman Mineta kuvasi jälkeenpäin, miten varapresidentti Dick Cheney oli antanut ohjeet että Pentagonia lähestynyttä konetta ei saisi millään tavoin estää.

Nämä ovat äärimmäisen olennaisia tosiasioita, joita ilman emme voi ymmärtää mitä on nyt Euroopassakin tapahtumassa. Nämä asiat koskettavat Suomea ja Suomen turvallisuutta suoraan. Suomea ollaan ensimmäistä kertaa pitkään aikaan vetämässä mukaan suurmaiden ja tiettyjen intressien sotiin ja konflikteihin, ja valitettavasti seuraan murheella miten sekä lehdistö että kansalaiset liittyvät sokeina ja innolla tähän kohti sotaa suuntaavaan huutokuoroon, ja vaativat Suomenkin liittyvän tähän täysin kiistattomasti aggressiiviseen sotaliittoutumaan.

Robert Kaganin vaimo, USA:n ministeri Nuland oli olennaisena osana kaatamassa Ukrainan demokraattisesti valittua hallitusta, joka ei toiminut lännen toivomalla tavalla. Nulandin keskusteluista vuodettiin nauha, jossa hän sanoi mm. "V*tut Euroopasta" (F*ck the EU). Tämä on henkinen taso, jolla USA:n, Euroopan ja Ukrainan asioita hoidetaan globaalilla tasolla. Valtaintressit halusivat Ukrainan johtoon heidän etujaan ajavat henkilöt. Nyt rahoitetaan ja järjestetään edelleen Ukrainaan kaaosta. Strategia on ollut lietsoa konflikti ja houkutella Venäjä siihen mukaan.

Kun jotakuta tarpeeksi pitkään kiusaa, ennemmin tai myöhemmin siitä syntyy vastareaktio. Euroopan napoleonistit USA:n hiekkalaatikkomentaliteetin omaavien ministerien avulla ovat aktiivisen ja passiivisen vihamielisesti eristämässä Venäjää. Nyt ollaan luomassa konfliktia, joka koskettaa välittömästi myös Suomea itänaapurimme kautta.

Tämäkin kirjoitus on kivuliaista tosiasioista irtautumaan haluaville helppo leimata Venäjän trolliarmeijan piikkiin. Kämmen otsalla olen joutunut seuraamaan, miten Suomen Yleisradiokin vakavalla naamalla esittää sokeaa ja hullua näkemystään siitä, miten lähes mikä tahansa Venäjää tasapuolisesti käsittelemään pyrkivä kirjoitus leimataan Venäjän palkallisten trollien kirjoittamiseksi. Tämä hysteria ja mielipuolisuus on leviämässä jo aivan kohtuuttomalle sekä lohduttomalle tasolle.

Elämmekö isossa avoimessa mielisairaalassa, jossa henkisesti sokeina toistetaan ja uskotaan mitä juonikkaammat henkilöt toistettavaksi tuputtavat?

Niille, jotka edelleen rummuttavat NATO:a ja kulkevat laput silmillä kohti sotaa, lycka till. Tietäkää vain se, että tulette aiheuttamaan suuren määrän kärsimystä ja teidän kätennekin ovat osallisena veressä syyttömien elämistä jatkossa.

Hyvää päivänjatkoa kaikille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Tuleepa vain mieleen Malesialais-koneen alasampumisesta:missä on buk-ohjuksen laukaisuvana?

Sellainen ohjus jättää selvän vanan taivaalle ainakin 10 min. ajaksi.

Räjähdyspilvi ohjuksen räjähtäessä on myös selvästi havaittava.

Onko todistus ja silminnäkijäväitteitä tällaisen havaitsemisesta olemassa?

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Ne ovat hyviä kysymyksiä mutta johtavat keskustelun hedelmättömille raiteille.

Suuret linjat ja todistettavat faktat valta-asetelmista ja valtaapitävien pyrkimyksestä ovat kiistattomia.

On laajan perspektiivin kannalta merkityksetöntä, millä mekanismilla ja kenen toimesta kone ammuttiin alas. Jokin päivä saamme sille vastauksen. Usein nämä selviävät vasta myöhään savun hälvettyä.

Suuret kysymykset ovat: lähteekö Suomi mukaan hyökkäyssotaa harjoittavaan liittoon?

Tosiasiassahan Suomi on jo sidottu siihen, sokeana.

Näiden tällaisten todisteiden puimiminen pitäisi käydä jossakin eri foorumeilla, ja niihin osallistujien pitäisi olla todella asiaan paneutuneita.

Mikä on Suomen politiikka?

Demonisoida ja kärjistää tilannetta Venäjän kanssa?

Uskoa kaikki ne valheet ja propaganda, mitä johdonmukaisesti tähänkin asti valehdelleet tahot ovat tuottaneet?

Hymyillä ja kätellä niiden kanssa, jotka valehtelevat ja murhaavat?

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

USA:ssa maaliskuussa tehty tutkimus (YouGov) näytti, että amerikkalaisista:

- 39% vastustaisi NATO-maa Latvian puolustamista.
- 21% kannattaisi puolustamista.
- 40% ei osaa sanoa.

http://cdn.yougov.com/cumulus_uploads/document/9gu...

Mitään ylitsevuotavaa innostusta auttamiselle ei olisi odotettavissa Suomellekaan.

Suomi kelvannee mukaan puskuriksi ja hyökkäysalustaksi.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

90% amerikkalaisista tuskin osaisi näyttää edes kartalta Viron ja Latvian sijaintia.
Kelpaa Virokin puskuriksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ällös nyt! Ollessani Yhdysvalloissa siellä hyvin tiedettin (valkoinen väestö siis) että Finland on Skandinavian pääkaupunki :D

Intiaanit tiesivät talvisodan ja kaukopartiomiehet, joita tunnuttiin ihailtavan paljon.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

https://www.youtube.com/watch?v=m1p7NsWvog8

Entinen saksalainen NATO-kenraali Harald Kujat sanoo ZDF-kanavan ohjelmassa, jossa on mukana myös EU-parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz, ettei ole esitetty mitään pitävää näyttöä Venäjän armeijan kaluston olleen Ukrainan maaperällä.

Siellähän väitettiin 23 Venäjän armeijan tankin tuhoutuneen.

Kujat sanoo, että meidän tulee olla hyvin varovaisia kaikesta mitä Venäjän, Ukrainan ja myös lännen edustajat sanovat.

Järkevä ja tasapuolinen lähtökohta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Viimeisin Venäjän panssarit Ukrainassa! -uutisointi ulkomaan mediassa meni pieleen sekin kun jotkut lukijat huomasivat Donbassin alueella nähtyjen panssarien olevan matkalla itään eli kohti Venäjää, huomasin.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Minä lakkasin uskomasta valtamediaan sokeasti, kun se Kuwaitin keskoskaappihuijaus paljastui.
1.Persianlahden sota myytiin amerikkalaisyleisölle pitkälti juuri tällä valheella.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Niinpä. Tässä aiheesta niille jotka eivät siitä tiedä:

http://www.youtube.com/watch?v=fVE8rV3-Zos

Lyhyesti: kuwaitilainen tyttö valehteli TV-kameroille nähneensä irakilaisten vieneen lapsia sairaaloiden keskoskaapeista ja tämän jatkuva toistaminen läntisillä TV-asemilla sai ihmiset tukemaan sotaa.

Faktat: yhtäkään lasta ei viety eikä kuollut tällä tavalla.

Aivan samaa jatkuvaa valehtelua kuin Irakin massatuhoaseet ja lukemattomat muiden sotien tekosyyt.

Nyt pitäisi luottaa näihin samojen tyyppien ja heidän mediayhtiöidensä esittämiin todisteisiin Venäjän toimista.

Jostain ihmeen syystä löytyy paljon ihmisiä jotka nielevät kaiken sellaisenaan.

Tuskallista on että ensimmäisen kerran nyt on kyseessä meidän naapuristamme, ja ollaan tuhoamassa suhteita leiriytyen valehtelijoiden kanssa sekä luomassa vaarallista maaperää väärinymmärryksille, jotka voivat jo suorahtaan leimahtaa konflikteiksi aivan meidän lähellämme.

Pahinta on ja olisi että antaisimme alueita ja kalustoa näiden tahojen käyttöön.

Suomen pitäisi välittömästi irtisanoutua kaikesta tästä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ei kyse ole ensimmäisestä kerrasta. Olen lukemassa uudelleen prof. Juhani Suomen erittäin hyvin lähdeviitattua teosta "Talvisodan tausta" ja myös siinä tulee esiin idän suhteiden osittain tarkoituksellinen tuhoaminen, käyty informaatiosota ja median uutisoinnin vääristelevät piirteet.
Myös Saksan median tarkoitushakuinen uutisointi.

Pelottavaa onkin, miten vuosien 1937-38 retoriikka toistuu taas poliitikkojen suussa, median uutisoinnissa, aina ilmatilaloukkausuutisointia myöten.

Suomen Kuvalehdessä (nro 45/2014, Mika Aaltola - "Miksei tieto virtaa päättäjille?") UPI:n ohjelmajohtaja Mika Aaltola esittää aiheellista kritiikkiä suomalaisen ulkopolitiikan analyysista todeten sen olevan ohutta.
Aaltola sanoo myös että "kriittisiä ruhtinaan peilejä ei pidetä tasapainoisina asiantuntijoina". Liekö konsensuspolitiikan perintöä, että uusia tai poikkeavia lähestymiskulmia tarjoavia tutkijoita ei haluta kuunnella?

Olin myönteisesti yllättynyt UPI:n Aaltolan kannanotosta, koska UPI:n omat julkaisut ovat nimenomaan olleet pääasiassa sitä yhtä ja samaa tilaustavaraa, jonka on määrä vahvistaa poliitikkojen uskomushoitopolitiikkaa, tarjota sille "tieteellisiä perusteluja".

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen Vastaus kommenttiin #25

Aivan totta. Toisaalta Suomen sisäinen retoriikka muistuttaa jo jossain määrin sisällissotaa edeltävää. Kansaa jaetaan kahtia Itä- ja Länsimyönteisiin, punaisiin ja valkoisiin. Nyt meillä tosin ei ole bolševikkeja, vaan Putinisteja. Somessa näkee asiallisiinkin, vähänkään Venäjän toimintaan analyyttisesti suhtautuviin tai Lännen toimintaa kritisoiviin kommentteihin vastauksena heittoja, joissa kehotetaan siirtymään itärajan taakse. Olipa joku keksinyt käyttää meeminä sisällissodan aikaista propagandajulistetta, jossa on vanki silmät sidottuna ja teksti "Petturin palkka on kuolema". Saatesanoina tässä oli kehoitus muistaa, kuinka kävi "viimeksi". Viha on joskus melkein käsin kosketeltavaa.

"Toisella puolella" ei olla yhtään sen parempia, käytetään alentavia, eläimellisyyteen ja hillittömään seksuaalisuuteen (yleinen teema myös sisällissota-propagandassa, etenkin punaiset naiset leimattiin tällaisiksi) viittaavia sanoja, kuten natokiima ja natohuora. Tällaiset sanat etäännyttävät puheen kohteena olevan inhimillisyyden ja antavat oikeutuksen inhoon ja vihaan.

Tällaistenkin tunteiden käsittelyssä historian tunteminen ja ymmärtäminen auttaisi. Suosittelen lämpimästi Juha Siltalan kirjaa "Sisällissodan psykohistoria", jossa käsitellään niitä uutisoinnissa, julkisissa puheissa, propagandassa ja kansan mielissä tapahtuneita muutoksia, jotka lopulta oikeuttivat käymään asein oman maan kansalaisia vastaan. Täydessä uskossa oman aatteen oikeutukseen.

Käyttäjän VesaMarttiTapaniSoikkeli kuva
Vesa Soikkeli Vastaus kommenttiin #25

Meinaatko, että Suomi oli syyllinen Talvisotaan..? Suomen pilitiikka 1930-luvulla oli hävettävän typerää (kansallisen yhtenäisyyden kannalta parani loppua kohti), mutta Neuvostoliitto se oli, joka hyökkäsi. Valtaamistarkoituksessa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #29

Talvisodan merkitystä suomalaisille vähättelemättä täytyy muistaa, että talvisota oli osa II maailmansotaa (Saksa ja NL liittolaisia) siinä kuin jatkosotakin (Saksa ja Suomi liittolaisia).

Molotov-Ribbentrop -sopimuksella Saksa ja NL sopivat - salaa tietenkin - etupiirijaosta. Myynnin kohteina oli Suomen lisäksi Puola, Romania ja Baltian maat.

Toisin sanoen isot maat vetivät Suomen mukaan tarvitessaan sitä toisiaan vastaan. Tämän taas mahdollisti Suomen poliittisen johdon talvisotaa edeltänyt typerehtiminen.

Syyllisyyskysymys ei minusta tässä viitekehyksessä ole oleellinen. Oleellista on se että ulkovallat katsoivat voivansa myydä Suomen toisilleen kertomatta siitä Suomelle (eikä ollutensimmäinen kerta. Muistettakoon Napoleonin sotia).

NATO ei tälläisilta uusinnoilta Suomea pelasta. Myyjä vain vaihtuu.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Rauhan nobelisti EU,onkin ajanut Suomen venäjän vastaiseen kampanjaansa,mm.kokoomus poliitikoiden johdolla.Kauppasuhteet ja talous kärsii.Puhumattakaan rasismista johon yllytetään julkisesti,tv:ssä ja lehdissä mm.ryssittelyin.

Lapsille opetetaan oikeus nimitellä venäläisiä,ja joitakin aikoja sitten sitä rangaistuksen uhalla karsittiin heistä.Nyt on turha enää kutsua sossuja apuun,jos lapset nimittelevät toisiaan.Mallia ei tarvitse hakea kaukaa.

Mitä muuta ihmisryhmää saa vapaasti pilkata ja ivata,jopa perheohjelmissa?

Nato-ja vapaakauppasopimuksien loppuun saattaminen tulee kalliiksi.

Viha ja sen lietsominen oli jo aatun väline,kuinkas kävikään?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Muissa pohjoismaissa kirjoitetaan huomattavasti vähemmän Venäjästä ylipäätään, ehkä noin kymmenisen %, Suomessa luku on paljon suurempi, ehkä noin 6o-7o%. Pääkirjoituksia pohjoismaisessa lehdistössä Venäjäään on aniharvoin, Suomessa se on lähes jokapäiväistä. -Jos uutisista julkaistaan 1o% ja hylätään 9o%, mitkä on asiat, joita ei kerrota, koska Venäjästä pitää kirjoittaa joka päivä? Tämä suorastaan tyhmentää kansaa ja asioiden toisto saa helposti uskomaan että tässä on nyt se totuus jota ei voi epäillä. -Tällaisten tosiasioiden valossa on helppo uskoa salaliittoteorioihin, koska joku syyhän asioilla yleensä täytyy olla.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kolme hyvää neuvoa meille kaikille: 1. Hanki tietoa aktiivisesti mahdollisimman monelta taholta.
2. Käytä omia aivojasi. Jos Jumala olisi tarkoittanut, että sinun pitää luottaaa jonkun toisen aivoihin, hän olisi antanut aivot vain korkeintaan joka toiselle.
3.Kannattaa lakata naivisti uskomasta siihen, että viholliseni vihollinen on ystäväni. Ja että ratsuväki tulee aina lopulta pelastamaan tilanteen.

Jaana Holappa

Aijai että oli hyvä kirjoitus! Kiitos tuhannesti :) On ihanaa lukea totuuttakin välillä, sillä viime aikoina kun ei sitä ole €liitin valtamedioista edes rivienkään välistä saanut enää irti :(

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1020499709...

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Kiitos.

Tasapuolinen ja arkojenkin asioiden käsittely ei monille maistu.

Venäläisiä on niin kovin helppo haukkua ja huudella rajan takaa.

Kun pitäisi tarttua oman puolen rikolliseen toimintaan ja omien valehteluun, mistään miehuudesta ei ole tietoakaan.

Vässyköitä lähes kaikki.

Mikael Kaasinen

Mitenkäs sellainen pointti että venäjän armeija on erittäin riippuvainen Ukrainassa sijaitsevista asetehtaista? Jo se olisi syy pyrkiä ottamaan ne haltuun.
Missä vaiheessa muuten läntisestä maailmasta tuli paha, ja Venäjästä vain itseään suojeleva uhri? NL:n kaaduttua? Vai jo aiemmin?

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Milloin ihmisestä tuli paha toisilleen?

Erään eepoksen mukaan heti alusta lähtien.

Euroopan, Venäjän ja koko maailman historia on veristä murhan ja petoksen historiaa.

Paras kysymys olisi mielestäni, miten tästä eteenpäin?

Olisi hyvä alkaa myöntämään tosiasiat, ja putsata ensin oma pesä.

Meidät on kytketty Euroopan Unioniin. Sen putsaaminen korruptiosta, murhista ja terrorismin tukemisesta olisi hyvä lähtökohta, jos siinä halutaan olla.

Tuolle ei ainakaan tällä hetkellä löydy selkärankaa ja halua. Ja onhan se lähes mahdoton tehtävä, kun mukana on niin monia maita jotka suorastaan hengittävät korruptiota ja elävät siitä perinteidensä mukaisesti.

Paljon siistimpi ja helpompi ratkaisu olisi irtautua siitä, ja pitää huoli ettemme itsenäisenä maana sekaantuisi näihin likaisiin touhuihin.

Järkevä maa järjestäisi sen verran julman puolustuksen ettei tarvitsisi jännittää, ja näyttäisi esimerkillä kuinka toimittaisiin rehellisesti.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ei hyvän hyvä eikä pahan paha, mutta pitäisi tutkia ennen hutkimista.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minusta voitaisiin unohtaa Venäjä-Länsi vastakkainasettelu siinä kuin oikeisto-vasemmisto vastakkainasettelukin.
Mitä tahansa tarkastelee perusteellisemmin, vastakkainasettelu on "ne jotka hyötyvät" ja "ne jotka jätetään ilman".
Have´s ja Have-not´s .

Hyvä teksti, Kalle. Jaan huolesi siitä, että lampaita karsinoidaan taas.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja
Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Löytyykö Riikka linkkejä Serbien kuolemanpartioitten(scorpions) ja CIA:n väitetyistä yhteyksistä?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Etsi nimillä http://mihalisk.blogspot.fi/2009/04/milosevics-top...
tai erilaisilla yhdistelmillä (serb scorpions + cia; death squads + cia + serbia jne)
tai suoraan ICTY:n asiakirjoista.

Toimituksen poiminnat

Sivut