Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Terrorismia, terrorismia ja terrorismia

Terrorismi on kasvava trendi. Kun muu talous ja päätöksenteko tökkii, terrorismi ja väkivalta toimivat aina. Tarkastellaanpa aihetta lyhyesti eri näkökulmista.

Sivistyssanakirja: terrorismi

  • Terrorismi (ransk. terrorisme, latinankielisestä sanasta terrere, ’aiheuttaa kauhua, pelotella’) on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon. Koska sanaa käytetään yleensä kuvaamaan ei-valtiollisten tahojen toimintaa, niin sanottu valtioterrorismi rajataan usein sen ulkopuolelle. Suomen kielessä on jossain määrin vakiintunut jako terrorismi- ja terrorikäsitteiden välille siten, että terrorismilla yleensä tarkoitetaan yksittäisten henkilöiden tai epävirallisten lain ulkopuolella toimivien järjestöjen toimintaa, kun taas terrorilla joko kansalaissodan osapuolten, tai julkisten viranomaisten tai viranomaisten tukemien järjestöjen taikka hallitusten toimintaa

Sivistyssanakirja: valtioterrorismi

  • Valitettavasti määritelmää sanalle valtioterrorismi ei löytynyt.

Kuten ylläolevista lainauksista ilmenee, valtioterrorismi suljetaan käsitteenä lähes johdonmukaisesti pois keskustelusta. Valtioterrorismi on käsitteenä tabu. Jos joku nostaa esille esim. Venäjän, Kiinan tai Yhdysvaltojen harjoittavan valtioterroria, keskustelijan ympärille tulee nopeasti hiljaisuus. Tiedostetaan että kyseessä on asia, josta on parempi olla puhumatta.

Tshekkien Washingtonin suurlähetystö antoi juuri tiedotteen: "Tshekki ja Tshetshenia ovat kaksi aivan eri asiaa. Tshekki on maa Keski-Euroopassa, Tshetshenia kuuluu Venäjään," lähetystön tiedotteessa muistutetaan.

Tiedotteen kirjoittanut Tshekin suurlähettiläs Petr Gandalovic korostaa, että Tshekki on Yhdysvaltain luotettava liittolainen taistelussa terrorismia vastaan.

Juuri näin. Yhdysvallat on luotettava taistelija terrorismia vastaan, vaikka rahoittaakin diktaattoreita ja varsin epäilyttäviä ryhmiä ympäri maailman, kunnes poliittisesti sopivan hetken tullen kääntyy heitä vastaan. FBI:n kielenkääntäjä Sibel Edmonds todisti, kuinka bin Laden oli heidän palkkalistoillaan vuoteen 2001 asti. 

Venäjä korostaa joka käänteessä taistelevansa terroristeja vastaan ja on nyt sankarillisesti USA:n kanssa yhdessä kitkemässä terrorismia maailmasta. 

Samaa sanoivat Göbbels ja heidän koplansa.

Mutta miten voi samaan aikaan olla niin, että Yhdysvallat EU:n kanssa rahoittaa mm. Syyriassa kapinallisia, joiden määräävässä asemassa on al-Qaeda -taistelijoita? Ainiin, tästä ei pidä puhua. Eikä siitä, että al-Qaeda oli Iso-Britannian ulkoministeri Robin Cookin mukaan nimitys tietokannalle taistelijoista, joita he tukivat ja rahoittivat.

Miten kukaan voi katsoa Venäjän historiaa, etenkin huomioonottaen miten he ovat terrorisoineet Suomea vuosisatoja ellei tuhansia, ja väittää että kyseessä ei ole terrorismin johdonmukainen harjoittaminen?

Hannu Yli-Karjanmaa kirjoitti hyvän kirjan nimeltä Valtiot ja terrorismi. Ymmärtääkseni se on valitettavasti loppuunmyyty, mutta verkosta löytyy paljon hänen muitakin kirjoituksiaan aiheesta ja sen ympäriltä:

https://www.google.fi/search?q=hannu+yli+karjanmaa+valtiot+ja+terrorismi

Kuinka pitkään tulemme näyttelemään kuin ihmiset tarinassa keisarin uudet vaatteet?

Milloin alamme puhumaan valtioiden - suurvaltioiden, mukaanlukien yhteisöt joihin kuulumme - harjoittamasta ja sponsoroimasta terrorista ja tutkia sitä vakavasti, ja milloin irtisanoudumme siitä täydellisesti?

Jos me hyväksymme murhaamisen, valheet ja terrorin, olemme siinä osallisia.

Perjantaina Bostonin kaupunki suljettiin täydellisesti. Täydellinen ulkonaliikkumiskielto. En olisi uskonut, että näin tulee tapahtumaan USA:ssa. Itä-Saksassa ja NL:ssä sekä samanhenkisissä maissa kyllä.

Ketä palvelee Bostonin maratonin pommittaminen? Tshetseenejä?

Onko se sattumaa, että yhdysvaltain korkein budjettiviranomainen David Walker kertoi jo n. 10 vuotta sitten ennen eroaan, että vuoteen 2020 mennessä USA joutuu kuluttamaan kaikki verorahansa valtiovelan ja muiden pakollisten sosiaalimenojen hoitamiseen. Ei mitään armeijalle, ei mitään oikeusjärjestelmälle, ei mitään kouluille. Tuo päivämäärä lähestyy nopeasti.

Onko se vain hörhöjen salaliittoteoriaa, että USA:n aseteollisuus ja siellä suuria intressejä vahtivat haukat pyrkivät luomaan poliisivaltiota pystyäkseen pitämään langat käsissään?

Pahoittelen, eksyn jo aiheesta, mutta nämä ovat kysymyksiä jotka tulevat väistämättä mieleen. Kun reaalitalous muuntuu korjaamattomaksi, sota ja väkivalta on väistämätön ratkaisu ihmiskunnan mentaliteetilla, joka ei ole ikinä muuttunut. Historia toistaa itseään.

Kun todellinen terrori saapuu USA:han ja lähellemme, se ei tule tshetseeneiltä, se ei tule arabeilta, vaan sitä harjoittavat limusiineissa kuljetetut ihmiset ja heitä palvelevat kokomustiin pukeutuneet taistelupoliisit.

Tunnistaako Suomi millaiseksi tilanne on kehittymässä ja tullaanko täällä edelleen vain lempeästi oikomaan heidän solmioitaan kuten Tarja Halonen, kun he samaan aikaan aloittavat nyt jo täysin kiistattomasti sotia valheisiin perustuen ja murhaten tai ajaen kodeistaan miljoonia.

Ironista on se, että jos joku kirjoittaa näin kuin minä, häntä mahdollisesti epäillään terrorismin myötäilystä. Kuka tahansa, joka koittaa nostaa valtioita tapetille, on vähintään epäilyttävä. Kunnollinen kansalainen on hiljaa, epäilee jatkuvasti sellaisia jotka tällaisia asioita puhuvat ja hyväksyy oman leirin aloittamat sodat, koska ne ovat kaikki meidän omaksi parhaaksemme.

Lopetan kirjoitukseni loistavaan ja kuuntelemisen arvoiseen puheeseen Suomen entiseltä puolustusministeriltä Yrjö Kalliselta vuodelta 1971:

 

 

Kuunnelkaa vähintään ensimmäiset n. 10 minuuttia. Jos tällaisia miehiä olisikin vielä Suomen hallituksessa, meillä voisi olla jotakin tolkkua ja toivoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jaakko Paavilainen

"Ironista on se, että jos joku kirjoittaa näin kuin minä, häntä mahdollisesti epäillään terrorismin myötäilystä. Kuka tahansa, joka koittaa nostaa valtioita tapetille, on vähintään epäilyttävä. Kunnollinen kansalainen on hiljaa"

JUURI NÄIN.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kalle Kataja, toivottavasti tämä blogisi saa sentään pysyä täällä näkyvillä. Minä kerran kirjoitin samoja aiheita sivuavan yhden vaivaisen kommentin. Se ainakin katosi. Tiedä sitten blogistin vai ylläpidon toimesta.
Ja jos olisi mahdollista, antaisin tälle kirjoituksellesi kymmenen suositusta.

Sääli, jos tuo Yli-Karjanmaan kirja on loppuunmyyty. Se on todella suosittelun arvoinen. Onko kukaan kysellyt sitä kirjastoista, eli ovatko kirjastojen määrärahat riittäneet sen hankkimiseen. Sain minä ainakin tilaamalla kirjastosta myös esim. Laman ja rahan pelurit. Siinä toinen suosittelemisen arvoinen kirja. Kertoo tavallaan (laajasti määriteltynä) valtion terrorismista kansalaisiaan kohtaan.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Kiitos.

Pitäisi varmaan kysyä itse kirjailijalta, onko siitä tulossa uusia painoksia. Taidanpa kysyä.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kalle, kysy ihmeessä. Lisäksi hän on hyvin sympaattinen henkilö. Olen kerran käynyt hyvin mielenkiintoisen keskustelun hänen kanssaan puhelimessa.

Toimituksen poiminnat

Sivut