Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Murhaamisen kulttuuri ja aseet

Virossa murhataan vuosittain 5,2 ihmistä jokaista 100000 kohden. Liettuassa vastaava luku on 6,6.

USA:ssa luku on 4,8. Valkoisten suorittamia murhia oli vuonna 2005 3,5/100k. Tummaihoisten n. 30/100k. 

Kun tutkitaan murhalukuja, lienee merkityksellistä verrata niitä alueisiin, joilta USA:han on tullut huomattavan paljon etenkin sellaista väestöä, joiden kulttuurissa murhaamista harrastetaan enemmän. 

Meksikossa luku on 22,7. Monissa Etelä-Amerikan maissa luku nousee lähelle 50:tä ja ylikin. Sama pätee Afrikassa. 

Vähenisivätkö murhat, jos aseita säänneltäisiin enemmän?

Onko aseiden sääntely mahdollista, kun on maita kuten Venäjä ja Kiina sekä kokonaisia maanosia kuten Afrikka ja Etelä-Amerikka sekä Aasia joissa mafia toimii vapaasti ja on soluttautunut hallintoon?

Asebisnes on maailman isoimpia bisneksiä. YK:n rauhanturvajoukotkin koostuvat pitkälti maista, jotka ovat läpeensä korruptoituneita ja omaavat kulttuurin, jossa ei 10 käskyn noudattamisesta ole tietoakaan.

Niiden, jotka haluavat säilyttää lainkuuliaisilla ihmisillä oikeuden kantaa aseita, mielestä aseet eivät tapa, vaan ihmiset. Jos tutustuu tilastoihin ja kulttuureihin, tulee mielestäni selväksi että tämä on totuudenmukainen näkökulma. Kyse on enemmänkin kulttuurista ja arvoista.

Niinkauan kuin on olemassa maita ja kulttuureita, joissa mafia ja järjestäytynyt rikollisuus ovat olennainen osa toimintaa, aseiden sääntely ei tule ikinä estämään sitä, että rikolliset saisivat aseita käyttöönsä.

Sääntely tulee vain takaamaan sen, että asebisnes on entistäkin tuottavampaa. Tämä on nähtävissä esim. yrityksillä kieltää alkoholi ja huumeet. Kun tuotteen toimitus on riskaabelia, siitä peritään preemio.

Ihmiskunta on aina murhannut ja tulee murhaamaan. Näin on aina ollut ja näyttää valitettavasti siltä, että näin tulee olemaan jatkossakin.

Emme mekään kansakuntana tai valtiona tee mitään konkreettista sen estämiseksi, että jatkuvasti pommitetaan aivan tarpeetta monia maita - päinvastoin annamme teoille legitimiteetin olemalla mukana jälkikäteen - ja rahoitetaan sekä yllytetään fanaatikkoja kuten nyt Syyriassa, jossa niinkutsutut "vastarintasiviilit" koostuvat USA:nkin hallinnon mukaan al-Qaeda -terroristeista (jotka länsi itse aseisti ja muodosti NL:ää vastaan Afganistanissa), jotka murhaavat silmää räpäyttämättä. Aseet toimittaa Saudi-Arabia ja muut diktatuurit, ja EU antaa asialle hyväksyntänsä, Suomi mukaanlukien.

On täysin tekopyhää ja mielestäni edesvastuutonta kohkata siitä, että lainkuuliaiset ihmiset saisivat pitää aseita itsensä ja perheensä puolustamiseksi yhä kaoottisemmaksi muuttuvassa maailmassa, jossa rikolliset liikkuvat entistä vapaammin ja mahdollisuudet rehelliseen työtekoon katoavat kiihtyvällä vauhdilla.

En ole minkäänlainen asekiihkoilija (enkä rasisti), enkä omista enkä ole omistanut ikinä yhtään asetta, enkä halua. Ymmärrän kuitenkin täysin heidän näkökulmansa, ketkä sellaisen haluavat omistaa.

Pari linkkiä:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

http://wmbriggs.com/blog/?p=5969

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Södertäljessä suoritettiin äskettäin kultasepänliikkeen ryöstö. Nyt on tiedossa että ryöstäjät eivät ampuneet ainuttakaan laukausta. Poliisi ampui yhtä ryöstäjää päähän. Kuolleella ryöstäjällä oli leikkiase, tosin aidon näköinen. Olisiko ollut turvallisempaa, jos he olisivat varustautuneet oikeilla aseilla. Yhdellä ryöstäjistä oli mm. pahoinpitelytuomio, mutta muut taisivat olla lainkuuliaisia kansalaisia.

Tänään on Täbyssä, ehkä 40 kilometriä edellisestä paikasta, ollut kultasepänliikkeen ryöstö. Ryöstäjät ovat tulittaneet heitä takaa-ajaneita poliiseja.

Tietävät jo, että on ammuttava ensin, muuten saa kuulan kalloonsa. Kyllä aseet antavat turvallisuutta.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Poliisihan oli varustautunut oikeilla aseilla. Jos olisi kultasepälläkin ollut ase, olisi tilanne ollut vielä parempi.

Vaikka pikkurikolliset ovatkin lähtökohtaisesti hölmöjä, harva haluaa istua murhasta ja miettisi muutenkin kahteen kertaan jos liikkeessä voisi tulla vastarintaa.

Tuosta tuleekin mieleen että murhan rangaistusta pitäisi koventaa huomattavasti.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

"Yhdellä ryöstäjistä oli mm. pahoinpitelytuomio, mutta muut taisivat olla lainkuuliaisia kansalaisia."

Joopa joo, lainkuuliaisia ryöstäjiä....

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

K.K.> ....Vähenisivätkö murhat, jos aseita säänneltäisiin enemmän?....

ooooooooooooo

Yhteiskunta voisi tehdä kokeen. Puolen vuoden ajan myytäsiiin R- kioskeissa rullarevolvereja+100 patia hintaan
10€. Erikoistarjouksia ravintoloiden sulkemisaikaan.

Lauri Niemi

Yleisin ryöstössä käytetty ase ja yleisin tappovälinehän on kai yhäkin se wanha kunnon puukko? Jostain syystä niitä ei olla tunkemassa lukkokaappeihin bunkkereihin ja ottamassa pois rattijuopoilta. Kummallista toimintaa se.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Ihan kaikilla ei ole ampuma-asetta Suomessakaan. Jos jokaiselle ryöstäjälle tai kaverin liian pitkästä ryypystä kimpatuneelle oltaisiin tilanteessa tarjoamassa ampuma-asetta, niin harva tyytyisi puukkoon. Puukon kanssa on ainakin päästävä lähelle, ja joku saattaa puolustautua hyvin. Kyllä ampumalla tulee helposti selvää jälkeä ja vielä toisestakin kaverista samalla kertaa.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

Vain idiootti vertaa työkaluja, joilla on monta käyttötarkoitusta, ampuma-aseisiin, joilla on vain yksi käyttötarkoitus: tappaminen.

Ben Kaergin

J-PV

Kerro tuo antaumuksella myös kaikille niille miehille ja naisille,jotka ovat olleet voittamassa Suomelle olympiamitaleita lajeissa,joissa ampuma-aseilla on merkittävä rooli (olympiakivääri,ampumahiihto etc).

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #8

Ampuminen on myös laji, jossa mitalin saaminen edellyttää monia muita lajeja, esimerkiksi yleisurheilua, vähäisempää dopingia.

Näin ollen ampuminen on kunniallinen tapa hankkia kansallista kunniaa sohvaperunoiden iloksi kuin moni muu laji.

Ben Kaergin Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #8

Ampuma- aseet voitaisiin kilpailuissa korvata laseraseilla tms.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Puukottamalla Breivik ei olisi kovin montaa saanut hengiltä.
Muutaman hän olisi joutunut ottamaan uimalla kiinni.

Johan Lom

Tuo korrelaatio mafiakulttuuriin ei tuo tilastoihin lisäystä murhamäärään. Mafian suorittamat murhat ovat hyvin pieni osa kaikista murhista. Esimerkiksi Japanissa on voimakas ja hyvinvoipa mafiaorganisaatio, mutta maassa tehdään kenties vähiten murhia maailmassa, varsinkin ampuma-aseilla, joita ei tavallinen kansalainen saa haltuunsa juuri mitenkään.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Mafiat ja muu järjestäytynyt rikollisuus takaavat sen, että aseita on ja tulee olemaan rikollisille saatavilla säätelystä riippumatta.

Sääntely kasvattaa heidän bisneksensä kannattavuutta.

Toki myös yksittäiset henkilöt löytävät houkutuksen isoista tuotoista niin ase- kuin huumekaupassa, mutta laajamittainen kaupankäynti ja logistiikat yksittäisille myyjille edellyttävät järjestäytynyttä toimintaa taustalta.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Johan Lom, Japanin matalat henkirikosluvut johtuvat Japanin yhteiskunnallisista olosuhteista. Aseiden määrällä ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Japani on poliisivaltio, jossa kansa pidetään tiukasti kurissa.
Oikeuslaitos Japanissa ei vastaa länsimäistä käsitystä pidätetyn oikeudenmukaisesta kohtelusta.
Japanilaiset hyväksyvät itse tämän tiukan kontrollin.

Mataloihin rikostilastoihin vaikuttavat eniten poliisin tiukat otteet, kansalaiskontrolli, kunniakoodi sekä suljettu yhteiskunta(vähän siirtolaisia).

Johan Lom

Mistä sitä tietää mikä eniten vaikuttaa. Tosiasia kuitenkin on, että Japanissa ei ole juuri kenelläkään ampuma-asetta hallussaan. Ainoastaan poliiseilla, sotilailla tai niillä mafiosoilla. Ja ampuma-aseet eivät siellä ole minkäänlainen ongelma.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #17

Se johtuu näistä luettelemistani seikoista.

Jukka Palo

Liettuassa tehdään maailman eniten itsemurhia suhteessa väestön kokoon.

http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_in_Lithuania

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Japanissa tehdään itsemurhia kaksi kertaa enemmän kuin Usa:ssa, vaikkei japanilaisilla juurikaan ole ampumaaseita siviileillä.

Aseiden määrä ei siis korreloi itsemurhien määrän kanssa.

Johan Lom

Ei korreloikaan, mutta itsemurhilla ei vaaranneta sivullisten elämää tai turvallisuutta. Se on jokaisen oma asia.

Ukko Makkonen

Käsittääkseni itsemurhat ei ole tässä se ongelma ainakaan muut kuin "laajennetut".

Ukko Makkonen

Blogistilla on aika masentava käsitys ihmisyydestä, aina on murhattu ja aina tullaan murhaamaan, eli ihan turha yrittää tehdä asialle mitään. Anteeksi mutta näin minä tämän kirjoituksen käsitän.

Olen tässä kuitenkin enemmän Piers Morganin kuin Alex Jonesin linjoilla. Jonkin verran on herättänyt Jonesin esiintyminen huomiota:D

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2258827/Pi...

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Piers Morganin kannattaisi pitää mölyt mahassaan.
Englannissa on tätänykyä varovaistenkin arvioiden mukaan enemmän laittomia aseita kuin laillisia.
Muutenhan punatakkien Englannissa, jota mallia Morgan ajaa Usaan, oli vain aatelisilla ampuma-aseita

Ukko Makkonen

Olkoon niin että laittomia aseita on laillisia enemmän Englannissa , se mikä ratkaisee on se kuinka paljon henkirikoksia aseilla tehdään suhteessa väkilukuun, tästähän Jones pimahti kun luvut USA:n ja Englannin välillä ovat räikeät.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #22

Englanti käyttää toisenlaista kirjaamismenetelmää kuin muut maat.
Englannin henkirikostilastoihin kirjataan nykykäytännöllä vain ne tapaukset joissa rikosnimike on "murha", kaikki muut tapaukset joissa ihminen on väkivaltaisesti kuollut jätetään järjestelmällisesti pois tilastoista, toisin kuin useimmissa muissa maissa, esim.Yhdysvalloissa.

Lähde:Suomen Nra, Asekieltojen vaikutukset:Iso-Britannia.

Ukko Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"Lähteenä Suomen NRA", ei liene objektiivisin tiedon lähde tuo.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #25

No siellä Nra:b tutkimuksessa on lähdereferenssit mainittu. Sopii vilkaista. On brittiläinen selvitys alkujaan.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

En ole lainkaan sitä mieltä, että on ihan turha tehdä asialle mitään.

Jos olisin sitä mieltä, en kirjoittaisi yhtäkään artikkelia.

Haluan herättää ihmisissä pyrkimystä ylläpitää korkeaa moraalia, kitkeä rikollisuutta ja näyttää esimerkkiä, ja vaatia sitä muilta.

Se ei tapahdu asekontrollin kautta. Ratkaisut täytyy etsiä muualta.

Meidän pitäisi ensin kitkeä omasta itsestämme ja valtiojohdostamme halu miellyttää Euroopan mätiä maita EU:ta myötäilemällä, jotka käytännössä hyväksyvät terroristien rahoituksen ja tukemisen.

Töitä olisi paljon.

Mitä isot valtiot edellä, sitä pienet rikolliset perässä.

Ukko Makkonen

Kiitos, juuri näin, samaan rohkaisen minäkin.
Höh, ehdin jo peukuttaa tätä kirjoitustasi kunnes luin sen lopun, olet kuitenkin Alex Jonesin kanssa ihan samoilla harhaisilla linjoilla:)

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja Vastaus kommenttiin #26

Voisitkos valaista minuakin, mikä osa on "harhaisilla linjoilla"?

Ukko Makkonen

No nuo Euroopan mädät maat? Mikään maa ei ole mielestäni täysin mätä lähtökohtaisesti, asiat on tällä hetkellä perseellään Etelä-Euroopassa ja nyt ei ole varsinkaan aika kääntää selkää noille maille, ei varsinkaan taloudellisessa mielessä. Siellä on meno kuin Saksassa ennen Hitlerin valtaannousua ja samat elementit hakevat jalansijaa osattomia ja katkeria kosiskelemalla. Teesi-antiteesi-synteesi..Toivotaan ettei mene paljon pahemmaksi ennenkuin alkaa parantua.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Myönnän että sorrun siihen välillä liioittelevaan kielenkäyttöön.

Mutta en paljoa arvosta maita, joiden anti muulle maailmalle satojen vuosien ajan on ollut maailmanvalloituksen tai vähintään Euroopan valtaamisen yrittäminen, siirtomaat, diktatuurien tukeminen ympäri maailmaa, terrorismin lietsominen (Google: "Operaatio Gladio" on helpoiten tutkittavissa) ym.

Ja eikö ole aika mätä maa, jos nyt jo esim. 90% eläkerahoista on sijoitettu mätien/epäluotettavien pankkien tukemiseksi?

http://www.zerohedge.com/news/2013-01-03/spain-plu...

Entä Italia? Onko siellä rehellistä poliitikkoa tai hallitusta vielä nähty? Sieltä käsin myös operoitiin edellämainitsemaani Gladiota.

Kreikkaan ei liene tarvetta koskea miettiessä sen korruption tasoa.

Ovatko ne läpimätiä? Väittäisin että monella osa-alueella ovat. Ketkä siitä ovat vastuussa? Kansalaiset. Jos hallinto on mätä, sen on annettu olla mätä. Mutta myönnän, että on parempi olla käyttämättä liikaa moisia kielikuvia.

Espanjassa suuri osa kansasta kokee, että veronmaksun välttäminen on kunniallista, koska he tietävät, että hallinto on mätä. Tämän tiedän siellä asuneena ja ihmisiä tunteneena.

Portugalissa 90% ihmisistä ei luota poliitikkoihin. He ovat sitä mieltä, että hallinto on läpimätä. Ja niin olen minäkin, siellä asuneena tiedän. Asuin lähellä oikeudenkäyntiä, jossa käsiteltiin Lissabonin johtavien poliitikkojen ja vaikuttajien pyörittämää pedofiili-rinkiä. Heille tuotiin vuosia lapsia paikallisista orpokodeista hyväksikäytettäviksi.

Oletko tutustunut Belgian pedofiilioikeudenkäynteihin? Siellä poliittinen toiminta on erittäin mätää.

Selänkääntöä ei todellakaan pitäisi tehdä. Suomen pitäisi taistella sen puolesta, että totuus asioista tulisi ilmi, ja auttaa kitkemään mätäpaiseet pois. Toistaiseksi sitä ei ole näkynyt. Vänrikki nappulan mielestä "vastuunkanto" tarkoittaa sitä, että annetaan samoille tunareille lisää rahaa, joka voidaan kätkeä ja antaa samoille suhmureille kuin ennenkin.

Suomessa ei näistä asioista tiedetä juurikaan mitään, koska Suomessa on mielestäni maailman vastuuntunnottomimpiin kuuluva ja asioihin tarttumaton mediakenttä. YLE johtaa tässä pakkaa. Asioista ei kerrota, niitä sivuutetaan.

Suomessa kasvaneille syntyy täysin epärealistinen kuva Euroopasta, ja sitä vahvistetaan jatkuvasti kuin jonkin mainostoimiston kampanjalla, että ollaan mukana kivassa ja puhtoisessa Eurooppalaisessa perheessä. Ja kavereita tulee auttaa!

Britit ovat harvoja, joilla on vielä jonkinlainen tutkiva lehdistö olemassa, ja halu ja uskallus käsitellä pahoja asioita, kuten pedofiliaa omassa hallinnossaan ja poliitikkojen todellista korruptiota.

Sen takia he haluavatkin pois EU:sta, mutta muualla tietämättömät ihmettelevät eivätkä haluakaan tietää miksi.

Ukko Makkonen

Joo, olen samaa mieltä pedofiliajutuista Belgia on umpipervo maa siinä suhteessa, britit sentään paljastivat Sir Jimmy Savilen vaikka BBC hetken nikotteli.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

http://www.digitaljournal.com/article/340725

According to the figures cited by Defence Net the Albanian mafia controls about 80 percent of the retail distribution of heroin in Greece; about 50 percent of armed robberies in houses, shops-businesses were committed by Albanians; controls 90 percent of the import of illegal light weapons in the country (Kalashnikov, Makarov, grenades); and controls 50 percent of human trafficking.

Toimituksen poiminnat

Sivut