Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Esimerkillä johtaminen

HS: "Johtajien palkka-ale jäisi Suomen talouden kannalta vain symboliseksi eleeksi. Valtiontalous tai maan kilpailukyky eivät hetkahtaisi, jos tärkeimmät päättäjät tai yritysten johtajat seuraisivat tasavallan presidentti Sauli Niinistön esimerkkiä ja pienentäisivät ansioitaan."
                                                                                                 

Tämä HS:n vähättely on sikäli totta, että symbolisenakin eleenä Sauli Niinistön esimerkki on aivan merkityksetön. 160000 euron vuosipalkan tiputtaminen silti yli 100000 euroon ei tuo häntä yhtään lähemmäksi kadunmiehen todellisuutta.

Rahaan tuijottamisen, sen ja materian palvomisen (jota lähes kaikki harrastavat) sijaan todellinen valtiomies ja johtaja nostaisi vain sen verran, kuin oikeasti tarvitsee.

Tämähän on täysin ymmärtämättömissä ja hyväksymättömissä oleva idea tässä raha-uskovaisten maassa, jossa papisto koostuu yritysjohtajista ja Raimo Sailas on vuosikymmenet ollut pyhistä pyhimmän ja kansan välissä raippamiehenä aika-ajoin varmistamassa, että raatajat tajuavat että jumalalle eli kansainväliselle talousjärjestelmälle paikallisen valtiotemppelin kautta täytyy antaa kaikkensa, kaiken aikaa, ja tyytyä vähään, ellei ole niin "fiksu" (heidän mielipiteensä) että pyrkii ylemmille tasoille joista voi hallinnoida ja hyötyä uusien alamaistensa työnteosta passiivisesti sijoittamalla tai muutoin.

Kaikki puheet solidaarisuudesta ja kansasta välittämisestä ovat aivan täyttä mahdollisesti oman itsensä ja muiden huijausta, jos ei tiputa omia menojaan ainoastaan välttämättömyyden tasolle ja alenna itsensä kadunmiehen, jonka pitäisi olla itse kullekin veli ja sisar, rinnalle.

Ennenkuin tulee kommunistileima otsaan, lopetankin tähän. Erona onkin että kaiken tämän pitäisi tapahtua vapaaehtoisesti. Siihen ei johtajilta ja muilta selkärankaa löydy. Tai voitte todistaa tämän viimeisen väitteen omalla toiminnallanne vääräksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Sivut