Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Ei mitään häpeää

Helsingin sanomat julkaisi tänään artikkelin "Iran syrjässä ratkaisuista".  Lehdellä on jo muutenkin kautta aikojen ollut selkärangaton linja, mutta näin törkeästi totuudesta poikkeavaa ja ilmiselvästi lukijoita huijaamaan yrittävää artikkelia en muista lukeneeni pitkään aikaan.

Linkki itse artikkeliin:

http://www.hs.fi/ulkomaat/Iran+syrjässä+ratkaisuista/a1305591104022

Artikkeli on onneksi kohtuullisen lyhyt, joten sen voi käydä läpi tässä ja osoittaa sen sumeilemattomat asioiden vääristelyt ja lukijan mielipiteen ohjausyritykset.

Alkuperäinen artikkeli kursiivilla.

 • Iran on ollut diplomaattisessa paitsiossa vuodesta 1979, jolloin ajatollah Ruhollah Khomeinin islamilainen vallankumous syrjäytti Yhdysvaltain silloisen liittolaishallituksen.

Tämä "Yhdysvaltain silloinen liittolaishallitus" oli CIA:n järjestämä vallankaappaus, joka syrjäytti maan demokraattisesti valitun pääministeri Mohammed Mossadeghin hallituksen. CIA:n vallankaappaus asetti valtaan autoritaarisen Shaahin, joka hallitsi maata pelätyn valtiollisen poliisin SAVAK:in avulla. Tästä ei mainita mitään, eikä sitä että Iranin KANSA oli Khomeinin takana, riippumatta siitä kuinka hyvä tai paha Khomein oli ja millaiseksi hallinto myöhemmin muuttui.

 • Iranin eristys on syventynyt sitä mukaa kun sen salatuista ydinvoimaohjelmista on saatu tietoa.

Miten näin ison lehden kuten HS toimitus voi olla näin tietämätön? Vastaus on, että se ei voi olla. Ainoa vaihtoehto on, että valehtelu on tarkoituksellista.

Kaikki USA:n tiedustelupalvelut ovat yhtä mieltä siitä, että ei ole mitään todisteita Iranin väitetystä ydinaseohjelmasta.

En ota henkilökohtaisesti kantaa siihen, voiko heillä aseohjelma olla, mutta nämä väitteet perustuvat pelkästään mielikuvitukseen ja teoreettisiin mahdollisuuksiin. Näillä väitteillä on yhtä paljon painoarvoa kuin hevosveikkauksella, mutta todellinen syy näille väitteille on valmistella yleistä mielipidettä tulevan hyökkäyksen ja sodan tueksi. Maailman suurin vakoilukoneisto ei pysty esittämään yhtäkään todistetta väitteiden tueksi.

NATO:n kenraali Wesley Clark kertoi jo vuosia sitten, miten strategiset päätökset oli jo tehty aikaa sitten siitä, miten Iranissa tullaan tuhoamaan nykyinen hallitus, kuten Syyriassa, Irakissa ja muissa maissa (lue: artikkeli Wesley Clarkin paljastuksesta). Hän ei ole ainoa, joka tämän on kertonut.

 • Sen ainoa liittolainen Lähi-idässä on Bashar al-Assadin Syyria.

Sanallakaan ei mainita, miten Kiina ja Venäjä ovat johdonmukaisesti tukeneet Irania niin paljon kuin on mahdollista, ilman että nämä sotahullujen ja pankkirikollisten talutusnuorassa olevat länsijohtajat suuttuisivat liikaa. Samoin Intia ja Sveitsi tukevat Irania jatkuvasti, ja auttavat Iranilaisia kiertämään nämä mafianomaiset pakotteet.

Artikkelissa ei mainita lainkaan sitä, miten Iranin tiedemiehiä on murhattu lähes avoimesti, ja media ei pihahda asiasta mitenkään.

Hyväksymmekö me jo murhan, kun sitä ei edes millään tavalla paheksuta mediassa?

Miten syvällä me olemmekaan Neuvostoliittomaisessa moraalittomuudessa ja reaalipolitiikan harjoittamisessa? HS johtaa kansan aivopesua kohti totalitaarista mielipuolisuutta, jossa kaikki on oikeutettua riippuen siitä kuka sen tekee.

 • Ja Syyriassa Iran on selvästi enemmän osa ongelmaa kuin sen ratkaisua.

Tässä esitetään puhdas tuulesta temmattu väite ilman mitään faktaperustelua.

Ei mainita sanallakaan sitä, että diktatuurit Saudi-Arabia ja Qatar CIA:n ja muiden mafiosojen kanssa tukevat Al-Qaedaa ja muita radikaaleja Syyrian sisällissodassa.

 • Yhdysvallat on toistuvasti torjunut koepalloina heitetyt ehdotukset siitä, että myös Iran otettaisiin mukaan laajoihin kansainvälisiin Syyria-neuvotteluihin.

Tämäkin on vain osittainen totuus. Yhdysvalloissa on paljon selväjärkisiä miehiä ja naisia jotka haluaisivat sovitella, mutta huumesiteistä (kaikissa tietävissä ja rehellisissä piireissä, ei neuvostolandiassa) tunnettujen Clintonien ja Bushien ja heidän rikollispiiriensä hallituksessa koitetaan tehdä kaikki sodan aikaansaamiseksi, vaikka Obama nukkena saattaa koittaa jopa jarruttaa asiaa. (Clintonien huumebisneksistä kannattaa googlata muidenmuassa Ambrose Evans-Pritchard nimeä Clintonien nimen kera - hän oli Daily Telegraphin kirjeenvaihtaja Washingtonissa).

Missään ei mainita sitä, miten jo edellisellä Bushin hallituskaudella Dick Cheney perusti oman viraston, jonka ainoa tarkoitus on pyrkiä kaatamaan Iranin hallitus.

Kun tavoite (kuten Wesley Clark paljasti) on aloittaa sota ja kaataa hallitus, kaikki muu on vain teatteria.

 • Washingtonille ja sen liittolaiselle Israelille islamilainen tasavalta on "johtava terrorismin tukija maailmassa" ja suurin yksittäinen turvallisuusuhka ylipäänsä.

Sanallakaan ei mainita sitä, miten koko al-Qaeda on länsimaiden tiedustelupalveluiden aloittama lista tuetuista radikaaleista, kuten Iso-Britannian edesmennyt ulkoministeri Robin Cook paljasti ennen kuolemaansa.

Kuka ja ketkä ovatkaan johtavia terrorismin tukijoita? Siitä ei HS ole kiinnostunut tuomaan vähäisintäkään totuutta ihmisille.

 • Ydinohjelmien salailu lisää epäilyjä Iranin ydinasehankkeesta.

Jos Suomen ydinfyysikoita alettaisiin murhata, laitoksiin levitettäisiin tietokoneviruksia, ja käynnissä olisi ollut jo vuosia kampanja hallituksen kaatamiseksi ja sodan aloittamiseksi, olisikohan sillä mitään tekemistä sen kanssa että he koittavat pitää puolensa ja pitää edes jotakin salassa, jottei maan tuhoaminen tule olemaan täysi läpihuutojuttu?

 • Teheranin ideologinen Israelin-vastaisuus ja raakasanaisina toistuvat uhkailut lisäävät Iranin vieroksuntaa. Iran on myös kouluttanut ja aseistanut Israelin vastustajan, Libanonin Hizbollah-järjestön aseellista siipeä.

Näin ainoastaan sotaan tähtäävässä mediassa. En ole puolustamassa Iranin johtajia, koska he ovat mielestäni yhtä korruptoituneita kuin esim. Venäjän tai Kiinan johtajat, mutta yksi paha ei oikeuta toista, eikä valehtelua.

Missään ei ole todellisuudessa ollut "raakasanaisina toistuvia uhkailuja". Jos on, saa esittää, kiitos. Ainoat uhkailut tulevat toiselta puolelta: "aika on loppumassa diplomatialta".

 • Iranin johto on samaan aikaan toistuvasti vaatinut Iranin painoarvon tunnustamista Lähi-idässä.

Tämä on artikkelin ehkä neutraalein ja objektiivisin huomio.

 • Ydinohjelmien salailun takia suuri osa läntistä maailmaa on liittynyt mukaan Iranin kauppa- ja pankkisaartoon.

Väärin. Suuri osa läntistä maailmaa on pakotettu saartamaan maa. On esitetty valheita ja väittämiä, maan kansalaisia on murhattu, terroristeja tuettu, sotasuunnitelmat on laadittu, ja sen lisäksi vuosikausien kampanjalla ollaan onnistuttu saamaan idiootit poliitikot hyväksymään pakotteet, joilla yhtiöt pakotetaan saartamaan Iran. Se on ensimmäinen askel sodalle.

 • Edes Iranin keskeinen asema, suuri koko tai keskeinen merkitys mahdollisena öljyn- ja kaasuntuottajana eivät ole murtanut eristystä.

Väärin. Kuten yllä, Kiina, Venäjä, Intia, Sveitsi, Japani ja monet muut valtiot auttavat Irania niin paljon kuin pystyvät.

 • Se on nöyryyttävää valtiolle, jossa ylpeillään myös siitä, että niillä sijoilla on ollut iranilaisia valtakuntia useiden tuhansien vuosien ajan.

Nöyryytys on vain tällaisia älyttömyyksiä tuottavien ja julkaisevien ihmisten korvien välissä, ja he joutuvat vielä häpeämään tekemisiään pitkään.

Ei vähiten sen takia, että tulevat murhat ja karmea sota tulevat olemaan osaksi heidän syytään. USA:n armeija ei ole Iranin sotaa simuloidessaan pystynyt rajoittamaan sotaa laajenemasta suursodaksi.

Hävetkää, HS.

Toivottavasti ihmiset ryhtyvät boikotoimaan Helsingin Sanomia ja muita murhia ja sotia lietsovia laitoksia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Lähi idän asioita seurataan ja luetaan muista tiedotusvälineistä, kuin HS:sta.
esim. http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=4532

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Vuonna 2010 lehden levikki oli 365 994 ja sunnuntailevikki 416 163.

Hyviä uutisia:

Helsingin Sanomien levikki laski viime vuonna 4,5 prosenttia, Turun Sanomien 3,6 prosenttia.

http://www.hs.fi/talous/Sanomalehtien+levikkien+la...

Mutta aivan liian paljon ihmisiä vielä asiakkaina.

Veikko Vitikainen

Syyrian Digtaattorin Assadin lähin avustaja Iran, on tuossa sisällissodassa luultavasti yhtä syvällä kuin Assad itse. Iranin intressinä on saada Assad pysymään vallassa, koska muussa tapauksessa tuo kapina saattaisi levitä Iraniin.
Venäjä ja Kiina ovat tällä hetkellä Syyrian sodassa väärällä puolella. Kun nuo valtiot joutuvat poistumaan Syyriasta häntä koipien välissä,nuo jättiläisvaltiot siirtyvät kaikin voimin tukemaan Irania täydellä teholla, koska jalansija heillä lähiidässä on enää vain Iranissa. Äärettömän vaarallinen tilanne koko maaimanrauhan kannalta.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ilman Hesaria jo 20 vuotta.
Syy hyökätä Iraniin löytyy myös täältä:
http://kaijaolinarvola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11...

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Kiitos kommentista ja avartavasta puheenvuorosta.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

On muuten useasti tehnyt mieli kirjoittaa puheenvuoro jo pelkästään siitä, että kaikkien olisi järkevää haalia tarpeeksi purkkiruokaa pärjätäkseen sen yli, että sota leimahtaa ja öljytoimitukset katkeavat.

Monet hymähtävät ajatukselle, mutta on vain hölmöä olla varautumatta.

Sitä voi ostella pikkuhiljaa varastoon, ja jos ei tapahdukaan mitään, niitä voi kokkailla.

Lauri Niemi

Lisää "hauskoja" huomioita, hauskasti kirjoitettuna:
http://wartard.blogspot.com/

Murkinan osto on vain välitoimenpide. Öljyn mokomasta tulee kuitenkin lähitulevaisuudessa liian kallista lannoitteita ja traktroreita varten. Sitten tarvitaan muita ratkaisuja:
http://nytpuhuunyrkki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124...

Toimituksen poiminnat

Sivut