Tieto on valtaa Kalle Katajan esille nostamia kirjoituksia

Sodan asialla

Wesley Clark on eläkkeelle jäänyt 4 tähden kenraali, joka toimi NATO:n korkeimpana komentajana ja johti mm. sotaoperaatioita Kosovossa.

Vuonna 2007 hän piti puheen, joka on kokonaisuudessaan katsottavissa verkossa.

 
Puheessa hän kertoo, kuinka hän sai syyskuun 11. 2001 iskujen jälkeen Pentagonissa käydessään tietää suunnitelmista hyökätä Irakiin.

Suunnitelmia ei selitetty minkäänlaisilla kytköksillä Saddamin ja terroristien välillä, koska niitä ei ollut.

6 kuukautta myöhemmin hän palasi Pentagoniin ja kyseli Irakin suunnitelmien etenemisestä.

Hänelle kerrottiin, että tulossa on paljon pahempaa.

Hänelle oltiin esittämässä luottamuksellista paperia, jossa oli kuvattu suunnitelma hyökätä ja tuhota hallitukset 7 maassa.

Maat olivat: Irak, Syyria, Libanon, Libya, Somalia, Sudan ja Iran.

Aiemmin vuonna 1991 hän oli keskustellut Paul Wolfowitzin kanssa joka toimi myöhemmin apulais-"puolustus"-ministerinä, joka oli sanonut että heillä olisi noin viidestä kymmeneen vuoteen aikaa "siivota" vanhoja Neuvostoliiton satelliittivaltioita kuten Syyria, Iran ja Irak ennenkuin seuraava supervalta (Kiina) haastaa heidät.

Wesley Clark puhuu videolla tunnoistaan, kuinka maan ulkopoliittisessa johdossa oli tapahtunut vallankaappaus.

Hän oli syystäkin tohkeissaan, kun armeijaa käytettiin tarkoituksella tuhoamaan rauhaa ja ajamaan pienen ryhmän intressejä.

Hän kertoo, miten ilmiselvää on että maat kuten Syyria ja Iran tietävät suunnitelmasta, koska monet tämän politiikan aggressiivisista puolustajista ovat puhuneet siitä avoimesti USA:n mediassa.

Kun eurokriisin pilvet tummenevat, kannattaa pitää silmällä miten näiden suunnitelmien toteutus etenee lähi-Idässä kiedottuna ihmisoikeuksista mukamas välittävään imagoon.

P.S. Matt Damon, jolla on suomalaista sukujuurta, toimi kertojana taloudesta kertovassa filmissä Inside Job. Se on ihan mielenkiintoinen katsottava, koska siinä tuodaan aika hyvin esille miten isot pankit kuten Goldman Sachs myivät tietoisesti arvottomia sijoituksia - mm. Kreikan valtiolle - ja samaan aikaan itse sijoittivat spekulointiin että kyseiset sijoitukset romahtavat. Nyt Goldman Sachsin palkkalistoilla olleet ovat mm. USA:n, Kreikan, Italian ja Euroopan Keskuspankin hallituksissa tai johdossa. En ihmettelisi jos kytköksiä heidän ja sodanlietsonnan välillä löytyy kevyelläkin etsimisellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kannattaa lukea kirja:Toisenlainen totuus Kosovosta, kustannus oy Fenix.
Kirjassa paljastetaan Kosovon pommitusten todellinen syy.

Ja se syy oli Jugoslavian tuhoaminen valtiona ja liittovaltion luonnonvarojen kaappaus ylikansallisille yhtiöille.

Kirjan sisältöä-
Naton todelliset tappiot sodassa kerrottua paljon suuremmat.
Kosovo kylvetty täyteen uraaniammuksia, italialaisia rauhanturvaajia sairastunut ja kuollut.

Serbit demonisoitiin tarkoituksella. Uck provosoi serbit iskemään.
Nato syyllistynyt sotarikoksiin siviilejä pommittamalla. Mittava ympäristötuho Jugoslaviassa ja Kosovossa.

Serbit ampuivat todllisuudessa Apache-helikopterit alas, menetetiin muka onnettomuuksissa.
Serbian televisio näytti kuvia alasammutuista Naton koneista. Muka vain yksi ammuttiin alas.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Nyt Kosovossa vallassa on mafia, ja huume- sekä ihmiskauppa käy.

Seuraavassa videossa haastatellaan sotilaita, jotka vartioivat Afganistanin oopiumkenttiä.

http://www.youtube.com/watch?v=ekwrNSDigMA

Myöhemmässä historiankirjoituksessa tulee lisää kappaleita oopiumsodista.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kosovossa valta on siirtynyt rosvojoukoille. Albaanit eivät todellakaan olleet mitään puhtaita pulmusia. Ei ennen eikä jälkeen Naton pommitusten.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Tieto on todellakin valtaa ja sodan ensimmäinen uhri on totuus.

Pentti Juhani Järvinen

Hienoa että joku etsii "olennaisia tietoja" maailman tapahtumista. Irakin ja Lähi-Idän tapauksessa olennainen asia on - yksinkertaisesti - alueen öljylähteiden valvonta. Noin 1950-luvulta öljyn saanti alueelta alkoi olla oleellista teollistuneille länsimaille. Öljyn tärkeys oli tullut esiin nimenomaan sodan aikana. NL:llä oli sitä omasta takaa.

Läntisen teollisuuden ja arabien öljyn luonnollisen symbioosin rasitteita olivat sekä Israelin synty että Englannin ja Ranskan koloniaalit perinteet, joita - tai brtittien öljyoikeuksia - USA asettu tukemaan Iranissa. NL:lle arabien itsenäisyys ja öljy alueella oli avaus "vallankumouksen toteuttamiselle." Se ei itse tarvinut öljyä muualta. Mutta sen hinnan nosto ja toimitusten katkaiseminen olivat vallankumouksen välineitä.

Tätä sotaa nyt käytiin kaikkialla, Väli-Amerikasta Afrikkaan ja Lähi-Itään. Jom Kippurin sodan aikana NL onnistui yllättämään Israelin uudella panssariraketillaan. Se tarvitsi USA:n apua. Se aiheutti öljyn tuottajien boikotin ja hintojen nousun 1973. Se ajoi Suomen NL:n öljyn varaan, sen "strategiseksi kumppaniksi." Siitä ei "olennaista" ole vielä julkaistu.

Kun NL sitten lähti itse Persian lahdelle Afganistanin kautta, nuo samat öljyn tuottajan tuottivat hiukan lisää, laskivat hintoja ja ajoivat NL:n konkurssiin. Sen kumous oli tullut kalliiksi: omat joukot Afganistanissa, Kuubalaiset Afrikassa, neuvonantajia kaikkialla.

Sota tuostä öljystä, sen hinnasta, siis jatkui. Saddam sai aseita ja neuvoja NL:sta ennen Kuwaitiin menoa. Hän ylitti rajan myös Saudi-Arabiaan. Kun NL ei vieläkään tarvitse muiden öljyjä, se voi yhä yrittää nostella sen hintoja. Sen on arvioitu olevan sen "tiedustelun sabotaashiosaston" päätavoitteita.

Siinä lisää pikku olennaisuuksia. Suomessa voisi selvittää NL:n ja ehkä myöhempien Venäjän suhteiden luomia velvotteita. Jotakin vaiettua siellä yhä on. Ei tuossa kenraali Clarkin puheenvuorossa muuten ole mitään uutta. Öljyn saannin varmistamista on pohdittu USA:ssa Rooseveltin ajoista, siis Lähi-Idän öljyn.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Kiitos.

Jos haluaa avata silmiä, on tehokasta antaa korkeassa virassa ja suunnitelmat nähneen ja kuulleen ihmisen kertoa sen.

Merkittävää nyt olisi saada ihmiset ymmärtämään, että tuo suunnitelma jatkuu juuri tälläkin hetkellä ja Syyria/Iran sota tulee aiheuttamaan isot ongelmat.

Pentti Juhani Järvinen

Katselin bloggauksiasi. Ne ovat kiinnostavia, ehkä lievästi USA-vastaisia siinä mielessä, että se ei ollut vastuussa Lähi-Idän koloniaallisista alkuasetelmista tai Israelin synnystä, joskin se näyttää hyväksyneen sen liikaakin sillanpääasemakseen. NL kuitenkin yritti käyttää tilannetta varsin selvästi. Se tuki alkuun Israelia, meni sitten arabien taakse jopa alueen kommunistit uhraten; se ei oikein uskonut kommunismiin Islamin maissa.

Mutta tuon kylmän sodan sisällä oli paljon lahkokuntia. Kun luin Moron murhasta kokoamaasi bloggia, mieleen muistui sellainen asetelma, että Aldo Moro, kun hän hyväksyi Italian kommunistit, hyväksyi samalla "itsenäiset kommunistit," joita oli jo Jugoslaviassa ja oli ollut Tsekkoslovakiassa. NL eli Kreml ei hyväksynyt heitä, ja Kissingerkin kuului joskus ajattelijoihin, jotka olivat tyytyväisiä blokien olemassaoloon, sopimukseen niiden välillä.

Vastaavasti Englannin "virallinen politiikka" oli mm. "kahden Saksan" takana, kuten siis DDR:n tunnustanut Suomi. Touhusin tuolloin PE/Tiedustelussa Pariisissa, mutta toisenlaisten ideoiden kanssa, omin nokin, eli "salaliittona." Ne näkivät NL:n blokin luhistumisen juuri sen odotetun Afganistaniin menon tuloksena, odotetun jo 1969.

NL:n luhistumista eivät kaikki halunneet lännessäkään. Attentaatit Reagania ja puolalaista paavia vastaan olivat sekä osoitus siitä - ja käänne, kun ne epäonnistuivat. Eli "selvittämistä" olisi tosi paljon. Satun itse tietämään, että vastaavasti murhattiin henkilö, joka olisi kääntänyt Thatcherin yhden Saksan taakse, missä muut eivät onnistuneet. Puolan "itsenäistyminen" kun merkitsi myös Varsovan liiton loppua.

Käyttäjän MikaKovin kuva
Mika Kovin

Kiitos, Kalle tietoiskuistasi. Juuri nyt elämme näitten seurausten aikaa, jotka hyvin tuossa ennustit. Et ole aivan viime aikoina kirjoitellut. Onko jokin vialla, vai oletko vain muuten huilannut? Olen aina pitänyt tyylistäsi.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja Vastaus kommenttiin #1

Kiitos kommentista!

En ole kokenut että minulla on ollut hetkeen mitään riittävän tarpeellista ja rakentavaa annettavaa.

Jossain vaiheessa ajattelin, että riittävän monet muutkin näitä asioita jo esille nostavat.

On tosin samalla ollut aika lohdutonta seurata, että seuraus näistä sodista, pakolaisvirroista ja terrorismin lietsomisesta on ollut ainakin näkyvästi lähinnä se, että rasismi ja päätön viha nostavat päätään, eivätkä edelleenkään monet näe, eivätkä halua nähdä, todellisia syitä näiden konfliktien takana.

Suomi on ajautumassa ajopuuna vaaran vyöhykkeelle olemalla sokeasti mukana Venäjä-vastaisessa päättömässä pelotteluun ja sapelienkalisteluun perustuvassa kampanjassa.

Siitä ei kyllä voisi tällä hetkellä kirjoittaa liikaa, ainakaan edes kohtuullisen järkevällä tavalla.

Jonkin verran olen antanut itseni myös kyynistyä sen suhteen, että olen ajatellut ettei monikaan halua mistään näistä kovista asioista puhua ainakaan ilman että ollaan jostakin ihmeen syystä lähes sokeita USA/Venäjä-vastustajia tai USA/Venäjä-faneja värittyneiden linssien kera joiden kautta maailmaa katsotaan.

Ihmiset pitäisi jollakin ihmeellä saada yhdistymään pelkästään totuudenmukaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja reiluuden - ja sydämellisyyden taakse, ilman mitään jakolinjoja.

Se on ehkä liian kova tavoite, mutta olen kuitenkin vartonut joskos tulisi sellainen inspiraatio että saisi myös ihmisiä siihen suuntaan samalla kun jostakin kirjoittaisi.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

PJ,

Kiitos kommenteista.

USA joutuu tarkastelulinssin keskiöön jo senkin takia, että sen armeija on rahassa mitattuna isompi kuin muut armeijat yhteensä.

Jos USA:ta ei olisi, kirjoitukseni näyttäisivät varmaankin Venäjä- tai Kiina-vastaisilta, koska toistaiseksi he eivät lähinnä uskalla sikailla niin paljon kuin muuten tekisivät.

Tulen aina vastustamaan valheita ja murhaajia, oli kyseessä maa mikä hyvänsä.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Tärkein asia tosin on pyrkiä näkemään mitä on tulossa.

Jos en kokisi, että meillä on edessä lähes täydellinen myrsky, en muuten kirjoittaisikaan.

Samaan aikaan on öljyn päivätuotannon huippu mitä ilmeisimmin jo todistettavasti tapahtunut, kulutustalous kriisissä, resurssit loppumassa, ja sekopäät käynnistelemässä pitkälti edellisten takia lisää sotia jotka tuovat vielä erittäin pian ikävät tuulet Suomeenkin.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Associated Press väittää, että vähintään 50 prosenttia haastatelluista USA:ssa, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Italiassa, Puolassa ja Tsekissä kannattavat hyökkäystä estääkseen Irania saamasta ydinaseita.

http://www.haaretz.com/news/middle-east/poll-oppos...

Samaan aikaan yksikään USA:n 16 tiedustelupalvelusta ei usko Iranin olevan kehittämässä ydinaseita.

http://www.nytimes.com/2012/02/25/world/middleeast...

Lähes täysin ymmärtämättömissä oleva ristiriita tiedusteluaineiston että mediakampanjan välillä.

Ainoastaan Clarkin tapaiset paljastukset ja pienen intressiryhmän tavoitteet selittävät tämän halun aloittaa sota.

Toimituksen poiminnat

Sivut